Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής το θέμα των καθηγητών ιδιωτικής εκπαίδευσης χωρίς ισοτιμία πτυχίων

Σε κατ’ άρθρον συζήτηση του περί Ιδιωτικών Σχολείων (Τροποποιητικού) Νόμου του 2023, προχώρησε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας την Τετάρτη. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η ρύθμιση των απαιτούμενων ακαδημαϊκών προσόντων των εκπαιδευτικών που απασχολούνται σε ιδιωτικά σχολεία.

Μιλώντας μετά το τέλος της συνεδρίας της Επιτροπής, ο Πρόεδρός της και Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Παύλος Μυλωνάς, έκανε λόγο για 7 άτομα και τις οικογένειές τους, που εδώ και δεκαετίες εργάζονται στα ιδιωτικά σχολεία. «Λόγω της αλλαγής των δεδομένων όσον αφορά την αναγνώριση των διπλωμάτων τους από το ΚΥΣΑΤΣ, δεν δικαιούνται να συνεχίσουν να διδάσκουν, οπότε θα οδηγηθούν στην ανεργία», ανέφερε. 

«Εδώ μπαίνει η ηθική διάσταση του ζητήματος, αν δεν έχει αναδρομικότητα η ισχύς του νόμου. Το θέμα θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια ούτως ώστε να πάρουν την ευθύνη οι πολιτικές δυνάμεις», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Αλαμπρίτης, είπε ότι η πρόταση νόμου που υπεβλήθη δεν αφορά μόνο 7 άτομα, αλλά κάποιες δεκάδες. Τα 7 άτομα δεν έχουν την αντιστοιχία του ΚΥΣΑΤΣ, διευκρίνισε. 

Ακόμη, υπενθύμισε ότι ψηφίστηκε νόμος το 2019 που προνοούσε ότι οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν και στα ιδιωτικά σχολεία πρέπει να έχουν ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο με όσους διδάσκουν στα δημόσια σχολεία. Όπως είπε, στη Δημοτική Εκπαίδευση υπάρχουν άτομα που μπήκαν με πτυχίο Μουσικής ή της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, επισημαίνοντας ότι πλέον χρειάζεται πτυχίο δημόσιου πανεπιστημίου της Κύπρου ή της Ελλάδας ή αντίστοιχο. «Θα πρέπει τώρα να διώξουμε όσους εργάζονταν πριν από αυτήν την αλλαγή της νομοθεσίας;», διερωτήθηκε.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 6,6 εκ. ευρώ
Αυτές είναι οι σημαντικότερες βάσεις των ΗΠΑ που θα μπορούσαν να βρεθούν στο στόχαστρο του Ιράν
Εξελίξεις στην υπόθεση του τέως Μητροπολίτη Πάφου-Κατέθεσε Ομολογία Πίστεως στην Ιερά Σύνοδο
Αυτό είναι το «μυστικό» πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ-Πόσο μεγάλο είναι το πυρηνικό οπλοστάσιο
Σε στάση εργασίας τη Δευτέρα οι Συντεχνίες Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΠΑΚ
Τι σημαίνει το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ, πώς επηρεάζει το εμπόριο-Παγκόσμια ανησυχία
ΒΙΝΤΕΟ: Μικρό πλοίο πλησίασε το φλεγόμενο σκάφος και κατέσβησε την πυρκαγιά
Θλίψη στην ιατρική κοινότητα... Έφυγε από τη ζωή ο δρ. Άλκης Πιερίδης σε ηλικία 81 ετών
«Ισοπεδώσαμε το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν»-Πώς οι ΗΠΑ «έπιασαν στον ύπνο» την Τεχεράνη
Α. Μιχαηλίδου: Στόχος μας η διασφάλιση της ποιότητας παρεχόμενης εκπαίδευσης