Για τρίτη φορά επιτυχής προσφυγή κατά διορισμού Διευθυντή Ταχυδρομείου το 2008

Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, ενεργώντας στο πλαίσιο της δευτεροβάθμιας δικαιοδοσίας του, αποφάνθηκε πρόσφατα υπέρ της έφεσης της Παναγιώτας Κολοκασίδου κατά πρωτόδικης απόφασης τον Νοέμβριο του 2014 σε προσφυγή της σε σχέση με το διορισμό του Ανδρέα Γρηγορίου στην θέση Διευθυντή Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών αναδρομικά από την 1η Φεβρουαρίου 2008. 

Είχαν προηγηθεί ακόμα δύο προσφυγές της κ. Κολοκασίδου οι οποίες είχαν ακυρώσει τον διορισμό του κ. Γρηγορίου το 2010 και το 2012 με την ΕΔΥ κάθε φορά να λαμβάνει εκ νέου απόφαση υπέρ του διορισμού του τελευταίου.

«Κρίνουμε ότι η βαρύτητα που δόθηκε στο μεταπτυχιακό προσόν του Ενδιαφερόμενου Μέρους προέκυψε από παραβίαση δεδικασμένου κατά τις αφορώσες, και πάγιες, νομολογιακές επί τούτω αρχές», αναφέρει το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο στην απόφασή του, σημειώνοντας ότι «ο λόγος έφεσης 1 επιτυγχάνει».

Σε σχέση με τους λόγους έφεσης 2 και 3 και έχοντας κατά νουν ότι δεν είναι έργο μας η πρωτογενής αξιολόγηση των στοιχείων του φακέλου και ο προσδιορισμός της σημασίας τους προκειμένου να αποφανθούμε αν η απόφαση της ΕΔΥ ήταν ορθή ή λογικά εφικτή κατά τρόπο που ανεπίτρεπτα να αντικαταστήσουμε τη Διοίκηση, αναφέρεται, η υπεροχή της Εφεσείουσας σε αρχαιότητα ήταν πενταετής και μάλιστα σε υψηλότερη κλίμακα, κάτι που αποδέχθηκε και η ΕΔΥ, κάτι που αποδέχθηκαν και οι Εφεσίβλητοι στην πρωτόδικη γραπτή τους αγόρευση.

Μολαταύτα, προστίθεται, «η ΕΔΥ δεν προέβη σε οποιαδήποτε αναφορά για την πείρα της Εφεσείουσας αν και υπήρχε σχετική πληροφόρηση σε επιστολή ημερομηνίας 9.10.07 την οποία είχε αποστείλει ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων προς την ΕΔΥ στην αρχική διαδικασία κατόπιν παράκλησης της ΕΔΥ.

Ευλόγως, συνεχίζει το Δικαστήριο, «αναμενόταν κατά νομολογιακή αρχή - αλλά και υπό τις περιστάσεις - να ληφθεί υπόψη το σύνολο της πείρας της Εφεσείουσας και του Ενδιαφερόμενου Μέρους, δεδομένου ότι αμφότεροι διεκδικούσαν θέση πρώτου διορισμού και προαγωγής». 

Παραγνωρίστηκε όμως, αναφέρεται στην απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού «και η Σύσταση ένεκα της κατ’ ισχυρισμόν υπεροχής του Ενδιαφερομένου Μέρους στην προφορική εξέταση, με την προφορική εξέταση να μην αποτελεί νόμιμο λόγο ή ειδική αιτιολογία για παραγνώριση σύστασης προϊσταμένου». 

Υπενθυμίζεται ότι από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην Προσφυγή 1585/10, «παρήχθη δεδικασμένο, πως οι δύο διάδικοι ήταν σχεδόν ισοδύναμοι στην προφορική εξέταση (όπως και στα προσόντα)».

Δεν υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσε να προστεθεί, αναφέρει το Δικαστήριο αποφαινόμενο ότι οι λόγοι έφεσης 2 και 3 ευσταθούν και ότι «η έφεση επιτυγχάνει».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μυστήριο με άγνωστη φυλή που ζει στον Αμαζόνιο-Φωτογραφίες φέρνουν στο φως στοιχεία για τη ζωή τους
Κηδεύτηκε η εγκλωβισμένη «Κουλλού» της Αγίας Τριάδας-«Ένα πρόσωπο φωτεινό, γεμάτο αγάπη»
Σε διαθεσιμότητα ο Αστυνομικός που φρουρούσε τον 49χρονο δραπέτη
Από την γαστρεντερίτιδα στην κλινική και τελικά στην απόδραση-Στη δημοσιότητα η φωτογραφίες του 49χρνου
Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα μετά από τροχαίο στον Άγιο Συλά
Φιντάν σε Αλ Τζολάνι: «Δεν υπάρχει καμία απολύτως θέση για το PKK στη Συρία»
ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον δέκα νεκροί από συντριβή μικρού αεροπλάνου στο κέντρο τουριστικής πόλης της Βραζιλίας
Ερωτηματικά για τους χειρισμούς των υπηρεσιών που διέθεταν πληροφορίες για τον 50χρονο δράστη στο Μαγδεμβούργο
Πυκνή τροχαία κίνηση στον Καλοπαναγιώτη λόγω του Χριστουγεννιάτικου Χωριού-Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας
Deal Κυβέρνησης με Hermes για τα αεροδρόμια απογειώνει ως διεθνή ταξιδιωτικό κόμβο την Κύπρο-Η συμφωνία που επιτεύχθηκε