Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτα στο ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο

Οι Χούτι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτα στο ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Στοχοποιήσαμε την Τρίτη (16/1) το πλοίο Zografia που κατευθυνόταν προς το Ισραήλ, με πυραύλους που είχαν ως αποτέλεσμα ένα ''άμεσο χτύπημα''», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούτι.

Υπενθυμίζεται πως η επίθεση με ρουκέτα που δέχθηκε από τους Χούτι το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο, έγινε 76 μίλια βoρειoδυτικά της Υεμένης.

Πρόκειται για το πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου «Zografia», σημαίας Μάλτας, χωρητικότητας 56.000 τόνων, με 24μελές πλήρωμα, κανείς εκ των οποίων δεν είναι Έλληνας. Επίσης, δεν υπάρχουν τραυματίες από την επίθεση.

Το πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει από το Βιετνάμ χωρίς φορτίο, ανήκει στην εταιρεία Vulcanus Technical Maritime Enterprises, συνεχίζοντας την πορεία του προς τον προορισμό του, το Σουέζ, καθώς δεν είχε υποστεί ζημιές που να επηρεάζουν το αξιόπλοό του.

Η ανακοίνωση της ΠΝΟ:

Με αφορμή τις πρόσφατες ειδήσεις ότι χτυπήθηκε από πύραυλο ένα ακόμα εμπορικό πλοίο (το M/V ZOGRAFIA) στην Ερυθρά Θάλασσα, η Ομοσπονδία μας εκφράζει την πλήρη αγανάκτηση της και τον αποτροπιασμό της και για το συγκεκριμένο αυτό τραγικό περιστατικό. Είναι απαράδεκτο να γίνονται επιθέσεις σε βάρος εμπορικών πλοίων και των πληρωμάτων τους.

Οι επιθέσεις αυτές από όπου και αν προέρχονται, είναι κατακριτέες από κάθε άποψη. Δεν έχει σημασία εάν πρόκειται για υλικές ζημιές ή αν δεν υπάρχουν τραυματίες στα πληρώματα. Η ζωή του οποιουδήποτε Ναυτικού, οποιασδήποτε εθνικότητας είναι πολύτιμη και δεν συγκρίνεται ούτε ισοβαθμίζεται με οποιαδήποτε άλλη υλική απώλεια.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία καλεί την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία καθώς και όλους τους Διεθνείς αρμόδιους Οργανισμούς (ΙΜΟ, ILO κ.λπ.), να παρέμβουν άμεσα και αποτελεσματικά για να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο και τραγικό «γαϊτανάκι» των επιθέσεων και να κηρυχθούν ζώνες πολεμικών επιχειρήσεων όλες οι περιοχές γύρω από την Αραβική Χερσόνησο.

Δειτε Επισης

Παραίτηθηκε και η διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της Astronomer-Ήταν μαζί με τον CEO στη συναυλία των Coldplay
Ο απεσταλμένος του Λευκού Οίκου επιρρίπτει ευθύνες στη Χαμάς-«Αποτυχία οι έμμεσες διαπραγματεύσεις»
Πρώτη συνάντηση υπουργών Συρίας και Ισραήλ υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ
Οριστική η απόφαση της Γαλλίας για αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης-Διεθνείς αντιδράσεις
ΒΙΝΤΕΟ: Μεγάλη έκρηξη στην Ιντλίμπ στη Συρία-Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες
Η HR που «πιάστηκε» αγκαλιά με τον συνεργάτη της στους Coldplay παραμένει στην εταιρεία μετά την παραίτησή του
Πτώση αεροσκάφους στη Ρωσία-Νεκροί όλοι οι επιβάτες, εντοπίστηκε σε πλαγιά βουνού
Η Χαμάς απαντά στην ισραηλινή πρόταση για κατάπαυση πυρός-Συνέχεια διαπραγματεύσεων στην Ντόχα
Κραδασμοί στις σχέσεις Κιέβου-ΕΕ μετά τον αμφιλεγόμενο νόμο Ζελένσκι για τους θεσμούς κατά της διαφθοράς
ΒΙΝΤΕΟ: Αεροσκάφος συνετρίβη σε αυτοκινητόδρομο στην Ιταλία-Νεκροί οι δυο επιβαίνοντες