Ενώπιον της Βουλής ο προϋπολογισμός της ΠΕΠ διευκρινίζει η Ένωση Προσφύγων

Ενώπιον της Βουλής βρίσκεται ο προϋπολογισμός της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων και αναμένεται να συζητηθεί από την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων στις 30 Ιανουαρίου διευκρινίζει σε ανακοίνωση του ο Πρόεδρος της ΠΕΠ Γιώργος Λυσανδρίδης.

Στην ανακοίνωση του με αφορμή τηλεοπτικά ρεπορτάζ και δημοσιεύματα που φέρουν την Παγκύπρια Ένωση Προσφύγων να μην έχει καταθέσει τον προϋπολογισμό της για ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Πρόεδρος της ΠΕΠ διευκρινίζει ότι ο προϋπολογισμός έχει υποβληθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών από τον Οκτώβριο του 2023, και ακολουθήθηκε η διαδικασία διαβούλευσης και έγκρισης με το Υπουργείο Οικονομικών και το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού.

Όπως εξηγεί, η μικρή καθυστέρηση που υπήρξε αρχικά στην υποβολή του, οφειλόταν στη διαβούλευση που βρισκόταν σε εξέλιξη, για την αύξηση της κρατικής χορηγίας προς την ΠΕΠ, ως είχε υποσχεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουνίου του 2023 με την Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΕΠ, κάτι το οποίο τελικά δεν τελεσφόρησε.

Όπως σημειώνει, ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε το Δεκέμβριο από το Υπουργικό Συμβούλιο και ακολούθως κατατέθηκε στη Βουλή πριν το νέο έτος. Η συζήτηση του, θα λάβει χώρα στις 30 Ιανουαρίου 2024, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, που στην περίπτωση της ΠΕΠ είναι η Επιτροπή Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων-Παθόντων, προσθέτει.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί στην κλήρωση του Τζόκερ
Προσπάθεια να ενταχθεί η κάρτα φιλάθλου στον «Ψηφιακό Πολίτη»-Συνάντηση ΚΟΑ και Υφυπουργού Έρευνας
Επαναπρογραμματίζεται το πλάνο για το υδατικό-Πυρετώδεις προσπάθειες για αντιμετώπιση της λειψυδρίας
Σε επαγρύπνηση οι αρμόδιες Υπηρεσίες μετά τον εντοπισμό δύο περιστατικών μηνιγγίτιδας
Θέτει ζήτημα αντισυνταγματικότητας η Νομική Υπηρεσία για το σταθερό ποσό στις κοινότητας που γειτνιάζουν με Δεκέλεια
Ο αγροτικός κόσμος στο επίκεντρο συζήτησης Επιτρόπου με αγροτικές οργανώσεις
Στην Ολομέλεια στις 27 Μαρτίου οι κανονισμοί διαχείρισης τ/κ περιουσιών
Συνεχίζονται οι συναντήσεις ΥΠΕΣ με κοινότητες για «δρομολόγηση λύσεων»
Με μηνιγγίτιδα και βρέφος έξι μηνών στην Πάφο-Δεύτερο κρούσμα σε λίγες μέρες
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού-Συννεφιές και σκόνη στην ατμόσφαιρα