Εικοσάχρονη πέθανε από ένα... τιραμισού στην Ιταλία-Ήταν αλλεργική και της το παρουσίασαν σαν vegan

Τραγική κατάληξη είχε στην Ιταλία η επιθυμία μιας 20χρονης αλλεργικής στα γαλακτοκομικά να απολαύσει ένα τιραμισού, καθώς το γλυκό που της σέρβιραν, αν και βάσει καταλόγου πωλούνταν σαν «vegan», τελικά είχε γάλα στα συστατικά του.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε εστιατόριο του Μιλάνου στα τέλη του περσινού Ιανουαρίου, όταν η 20χρονη Άννα Μπελισάριο γευμάτιζε σε fast food εστιατόριο του Μιλάνου μαζί με μια φίλη της. Η κοπέλα, μετά την κατανάλωση του γλυκίσματος, έπαθε αναφυλακτικό σοκ και πέθανε μετά από περίπου 10 μέρες στο νοσοκομείο San Raffaele.

bellisario

Πλέον, οι δύο γυναίκες που διατηρούσαν το εργαστήριο το οποίο προμήθευε το fast food εστιατόριο ερευνώνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές, η 20χρονη μαζί με τη φίλη της είχαν μπερδέψει τα μενού των vegan τροφίμων με αυτά που περιείχαν γάλα. Στη συνέχεια, ωστόσο, υποστηρίχθηκε πως έγινε μπέρδεμα στο εργαστήριο του γλυκίσματος, με συνέπεια να αναμιχθούν vegan και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Με αυτά τα δεδομένα, οι ιδιοκτήτριες του εργαστηρίου, μια μητέρα με την κόρη της, ερευνώνται, πλέον, για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Μάλιστα, η ίδια έκθεση αναφέρει πως η Μπελισάριο, όταν παρήγγειλε το τιραμισού, έλεγξε την ετικέτα με τα συστατικά και ζήτησε περαιτέρω πληροφορίες λόγω τηςαλλεργίας της, ωστόσο την καθησύχασαν από το εστιατόριο και έτσι ξεκίνησε να το τρώει.

Στη δεύτερη κουταλιά ένιωσε αδιαθεσία και έτρεξε στην τουαλέτα για να προσπαθήσει να κάνει εμετό. Στη συνέχεια, πήρε τα φάρμακα για το άσθμα και την κορτιζόνη που είχε πάντα μαζί της, αλλά λίγο αργότερα έχασε τις αισθήσεις της και μετά απο 10 μέρες πέθανε στο νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως και σε άλλα ποτήρια τιραμισού της ίδιας μάρκας εντοπίστηκαν επίσης ίχνη πρωτεΐνης γάλακτος.

Επιπλέον, ίχνη αυγού βρέθηκαν στη μαγιονέζα του υποτιθέμενου «vegan» σάντουιτς που έφαγε η Άννα ως κύριο πιάτο στο ίδιο εστιατόριο.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Σάλος με Ρωσίδα πυγμάχο που έδωσε ηλεκτρονικό τσιγάρο σε ουρακοτάγκο
ΒΙΝΤΕΟ: Αναστάτωση σε πτήση για Αίγυπτο-Γυναίκα απαιτούσε να πάει στη business class γιατί «πόναγαν τα στήθη της»
BINTEO: Αστυνομικοί στη Γαλλία έκαναν περιπολία στους πλημμυρισμένους δρόμους με μουσική από τον... Τιτανικό
Τουρίστας προσπάθησε να βγάλει selfie και προκάλεσε ζημιές σε πίνακα 300 ετών
Εγκεφαλικά νεκρή για αρκετούς μήνες, γέννησε αγόρι πριν τη βγάλουν από τη μηχανική υποστήριξη τέσσερις μέρες μετά
Ο «δείκτης πίτσας» στις ΗΠΑ είχε προβλέψει την ισραηλινή επίθεση στο Ιράν
Επικό ξέσπασμα Κινέζας επιβάτιδας στο αεροδρόμιο του Μιλάνο-Κυλιόταν στο πάτωμα για υπέρβαρη βαλίτσα
Δώδεκα χρόνια ψάχνει σε χωματερή σκληρό δίσκο με το κλειδί για 732 εκατ. ευρώ σε Bitcoin
Πτήση γεμάτη… νέες τρίχες-Το φαινόμενο μεταμόσχευσης μαλλιών στην Τουρκία
Συγγραφέας έκανε παρουσίαση βιβλίου και... δεν πήγε κανείς