Διαβεβαίωση Ιωάννου για εξεύρεση λύσης προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες

Ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου, επανέλαβε τη βούληση της Κυβέρνησης για εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που απασχολούν τον προσφυγικό κόσμο και την ενίσχυση της στήριξης προς τους κατεχόμενους Δήμους και Κοινότητες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Ιωάννου μιλούσε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα με τον Δήμαρχο Βίκτωρα Χατζηαβραάμ και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μόρφου όπου συζήτησαν, ανάμεσα σε άλλα, τα προβλήματα στους προσφυγικούς οικισμούς και τη διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών.

Ο κ. Ιωάννου, προστίθεται, ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Δήμου Μόρφου για την πορεία υλοποίησης του Σχεδίου «κτίΖΩ», επισημαίνοντας ότι έχουν αρχίσει οι κατεδαφίσεις των πολυκατοικιών που εμπίπτουν στην πρώτη φάση του Σχεδίου και σύντομα αναμένεται να αρχίσουν οι διαδικασίες για την αναδόμηση των δύο πρώτων πολυκατοικιών. Παράλληλα, ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι επισπεύδεται η έναρξη της δεύτερης φάσης του Σχεδίου «κτίΖΩ» με ενημέρωση των δικαιούχων στις 70 πολυκατοικίες που ακολουθούν.

Σε σχέση με τις προσπάθειες για εξορθολογισμό της διαχείρισης και της διάθεσης των τουρκοκυπριακών περιουσιών, ο κ. Ιωάννου εξήγησε ότι το εγχείρημα επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στον εκσυγχρονισμό των κριτηρίων παραχώρησης, των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων των μισθωτών. Στόχος, είπε, είναι να διασφαλιστεί η ορθή διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών, με διαφάνεια και αξιοκρατία προς το συμφέρον του προσφυγικού κόσμου.

Δειτε Επισης

Τι περιέχει η πρόταση για εκεχειρία που συμφώνησε η Χαμάς-Συμφωνία τριών φάσεων
Στην Κύπρο η Κυριακίδου, προσφωνεί τη Βουλή σε σύνοδο για τα 20χρονα ένταξης
Στα ΗΑΕ για τουριστική έκθεση και επενδυτικό συνέδριο ο Υφυπουργός Τουρισμού
Η Χαμάς αποδέχθηκε πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα-Αρνητική η πρώτη αντίδραση Ισραήλ
Πιθανό να επέβαιναν σε μοτοσικλέτα οι δράστες των πυροβολισμών στο Ζακάκι
Ο Ερντογάν εγκαινίασε τη Μονή της Χώρας ως τζαμί-«Μια ακόμα ένδειξη της ευαισθησίας μας»
Οδηγούσε στην αντίθετη λωρίδα ο άτυχος Ευτύχιος-Εξετάσεις για την ταχύτητα των δύο οδηγών
Χειροπέδες στους αναζητούμενους και σε άλλους δύο για την επίθεση με κροτίδες σε οικία στο Κίτι
Το Ισραήλ βομβαρδίζει σε περιοχές που διέταξε εκκένωση-«Πρόβα επέμβασης στη Ράφα»
Ρίψη πυροβολισμών έξω από οικία νωρίς το απόγευμα στη Λεμεσό