Σε δίκη και ο τέταρτος για τους πυροβολισμούς κοντά στις Κεντρικές ενόψει της αποφυλάκισης βαρυποινίτη

Σε δίκη μαζί με τους άλλους τρεις, παραπέμφθηκε και ο τέταρτος που συνελήφθη σε σχέση με τους πυροβολισμούς έξω από τις Κεντρικές Φυλακές, που σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από την Αστυνομία ενώπιον Δικαστηρίου, φαίνεται να ρίχθηκαν από τον 26χρονο βαρυποινίτη που λίγα λεπτά προηγουμένως είχε αποφυλακιστεί και ο οποίος όμως, επέστρεψε στο Σωφρονιστικό Ίδρυμα ως υπόδικος.

Ο 44χρονος, εναντίον του οποίου προέκυψε μαρτυρία, καταζητείτο από τις Αρχές και την Δευτέρα εντοπίστηκε και φόρεσε χειροπέδες, παρά τις πληροφορίες που τον ήθελαν να είχε διαφύγει στα κατεχόμενα, ενώ το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου για καταχώρηση της υπόθεσης.

Το όνομα του υπόπτου, που φέρεται να επέβαινε στο όχημα που βρισκόταν ο 26χρονος αποφυλακισθέντας και οι άλλοι δύο, 28 και 29 ετών, θα βρίσκεται στο κατηγορητήριο με τους υπόλοιπος, αντιμετωπίζοντας τις ίδιες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, καθώς και κατοχή εκρηκτικών υλών χωρίς άδεια.

Πέραν του 26χρονου πρώην κατάδικου, οι υπόλοιποι ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους, συμπεριλαμβανομένου και του 44χρονου που συνελήφθη την Δευτέρα, ενώ η πρώτη δικάσιμος, κατά την οποία θα απαγγελθούν κατηγορίες, ορίστηκε για τον Φεβρουάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χειροπέδες και στον καταζητούμενο για τους πυροβολισμούς κοντά στις Κεντρικές-Καταχωρείται εκ νέου η υπόθεση

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό σημειώθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2023, λίγα λεπτά μετά την αποφυλάκιση του 26χρονου, ο οποίος είχε εκτίσει πολυετή ποινή φυλάκισης για υπόθεση ανθρωποκτονίας. Ενόψει της αποφυλάκισης του, στις Κεντρικές για να τον παραλάβουν έφθασαν τρία οχήματα με επτά επιβαίνοντες, σε ένα από τα οποία επιβιβάστηκε και ο 26χρονος. Ακολούθως, σε παράλληλο δρόμο των Κεντρικών, σύμφωνα με τα όσα καταγράφουν οι κάμερες και στις οποίες αναφέρθηκε ο ανακριτής της υπόθεσης ενώπιον Δικαστηρίου, ο 26χρονος αποφυλακισθέντας, που ήταν ο οδηγός του οχήματος, έριξε τέσσερις με πέντε πυροβολισμούς, ενώ κάλυκες εντοπίστηκαν έξω από οικία στην οδό Μακεδονίας.

Το πιστόλι, φαίνεται να είχε μεταφερθεί από τη Λάρνακα στη Λευκωσία, αφού κάμερες δείχνουν πως ένα πρόσωπο, παραδίδει στον 26χρονο τσαντάκι, το οποίο στη συνέχεια το φόρεσε και έβγαλε από αυτό δέσμη χρημάτων, την οποία καταμετρούσε, ενώ είχε τοποθετηθεί μια νάιλον τσάντα στην θέση του οδηγού, στην οποία βρισκόταν. Ως εκ τούτου, οι Αρχές εκτιμούν πως το πιστόλι βρισκόταν, είτε στο τσαντάκι είτε στην σακούλα.

Σημειώνεται, πως η μια από τις κατηγορίες, επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι και δεκαπέντε χρόνια, ενώ οι υπόλοιπες επίσης επισύρουν πολυετείς ποινές φυλάκισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε δίκη οι τρεις για τους πυροβολισμούς στις Κεντρικές-Δεν πρόλαβε να αποφυλακιστεί και επέστρεψε ο 26χρονος

Δειτε Επισης

Παραμένει στα κατεχόμενα η σορός του άτυχου Φώτη Φωτίου-Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του
Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα
«Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο Κύπρου η έκθεση Moneyval»-Ικανοποίηση ΕΚΚ για τα ευρήματα
Πρόλαβαν τα χειρότερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στα Λαγουδερά-Ψάχνουν τα αίτια
Άρχισαν να γράφουν οι κάμερες που τοποθετήθηκαν στα δυο σημεία του Στροβόλου
Φωτιές, πέτρες και μολότοφ έξω από το Παπαδόπουλος-Απάντησαν με χρήση δακρυγόνων οι ΜΜΑΔίτες
Aνέκοψαν για έλεγχο 22χρονο στον Άγιο Δομέτιο και βρήκαν στην κατοχή του κοκαΐνη-Χειροπέδες και σε 62χρονο
Τους τσάκωσαν με κάνναβη και χιλιάδες ευρώ στην κατοχή τους-Χειροπέδες σε τέσσερις για εμπορία ναρκωτικών
Έλαβαν κλήση οι μοναχοί και παρουσιάζονται ενώπιον της Εκκλησιαστικής Ανακριτικής Επιτροπής
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης