Σε δίκη και ο τέταρτος για τους πυροβολισμούς κοντά στις Κεντρικές ενόψει της αποφυλάκισης βαρυποινίτη

Σε δίκη μαζί με τους άλλους τρεις, παραπέμφθηκε και ο τέταρτος που συνελήφθη σε σχέση με τους πυροβολισμούς έξω από τις Κεντρικές Φυλακές, που σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από την Αστυνομία ενώπιον Δικαστηρίου, φαίνεται να ρίχθηκαν από τον 26χρονο βαρυποινίτη που λίγα λεπτά προηγουμένως είχε αποφυλακιστεί και ο οποίος όμως, επέστρεψε στο Σωφρονιστικό Ίδρυμα ως υπόδικος.

Ο 44χρονος, εναντίον του οποίου προέκυψε μαρτυρία, καταζητείτο από τις Αρχές και την Δευτέρα εντοπίστηκε και φόρεσε χειροπέδες, παρά τις πληροφορίες που τον ήθελαν να είχε διαφύγει στα κατεχόμενα, ενώ το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου για καταχώρηση της υπόθεσης.

Το όνομα του υπόπτου, που φέρεται να επέβαινε στο όχημα που βρισκόταν ο 26χρονος αποφυλακισθέντας και οι άλλοι δύο, 28 και 29 ετών, θα βρίσκεται στο κατηγορητήριο με τους υπόλοιπος, αντιμετωπίζοντας τις ίδιες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, καθώς και κατοχή εκρηκτικών υλών χωρίς άδεια.

Πέραν του 26χρονου πρώην κατάδικου, οι υπόλοιποι ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους, συμπεριλαμβανομένου και του 44χρονου που συνελήφθη την Δευτέρα, ενώ η πρώτη δικάσιμος, κατά την οποία θα απαγγελθούν κατηγορίες, ορίστηκε για τον Φεβρουάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χειροπέδες και στον καταζητούμενο για τους πυροβολισμούς κοντά στις Κεντρικές-Καταχωρείται εκ νέου η υπόθεση

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό σημειώθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2023, λίγα λεπτά μετά την αποφυλάκιση του 26χρονου, ο οποίος είχε εκτίσει πολυετή ποινή φυλάκισης για υπόθεση ανθρωποκτονίας. Ενόψει της αποφυλάκισης του, στις Κεντρικές για να τον παραλάβουν έφθασαν τρία οχήματα με επτά επιβαίνοντες, σε ένα από τα οποία επιβιβάστηκε και ο 26χρονος. Ακολούθως, σε παράλληλο δρόμο των Κεντρικών, σύμφωνα με τα όσα καταγράφουν οι κάμερες και στις οποίες αναφέρθηκε ο ανακριτής της υπόθεσης ενώπιον Δικαστηρίου, ο 26χρονος αποφυλακισθέντας, που ήταν ο οδηγός του οχήματος, έριξε τέσσερις με πέντε πυροβολισμούς, ενώ κάλυκες εντοπίστηκαν έξω από οικία στην οδό Μακεδονίας.

Το πιστόλι, φαίνεται να είχε μεταφερθεί από τη Λάρνακα στη Λευκωσία, αφού κάμερες δείχνουν πως ένα πρόσωπο, παραδίδει στον 26χρονο τσαντάκι, το οποίο στη συνέχεια το φόρεσε και έβγαλε από αυτό δέσμη χρημάτων, την οποία καταμετρούσε, ενώ είχε τοποθετηθεί μια νάιλον τσάντα στην θέση του οδηγού, στην οποία βρισκόταν. Ως εκ τούτου, οι Αρχές εκτιμούν πως το πιστόλι βρισκόταν, είτε στο τσαντάκι είτε στην σακούλα.

Σημειώνεται, πως η μια από τις κατηγορίες, επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι και δεκαπέντε χρόνια, ενώ οι υπόλοιπες επίσης επισύρουν πολυετείς ποινές φυλάκισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε δίκη οι τρεις για τους πυροβολισμούς στις Κεντρικές-Δεν πρόλαβε να αποφυλακιστεί και επέστρεψε ο 26χρονος

Δειτε Επισης

Άναψε πράσινο φως η Ολομέλεια για την μεταβίβαση και εγγραφή οχημάτων υπό ανάκλήση
Νέος Πάπας ο Αμερικανός Ρόμπερτ Πρέβοστ-Πήρε το όνομα Λέων 14ος
Σύλληψη 36χρονο στην κατοχή του οποίο βρέθηκαν προϊόντα CBD χωρίς να έχει άδεια κυκλοφορίας
Λευκός καπνός στην Καπέλα Σιξτίνα-Εξελέγη νέος Πάπας στην τέταρτη ψηφοφορία
Πράσινο Βουλής για επέκταση στους 12 μήνες του δικαιώματος διακοπής εργασίας από μητέρες
Μαρτυρία κάρφωσε 47χρονο σχετικά με την πυρκαγιά σε αποθήκη στο Ζακάκι
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία ΗΠΑ με Βρετανία-Ποια προϊόντα εξαιρούνται από τους δασμούς
Νίκο Χριστοδουλίδη, Αννίτα Δημητρίου και νεολαία της Κύπρου θα συναντήσει το Σάββατο η Μέτσολα
Μίλησε ενώπιον της Βουλής ο Τασούλας-Χαρακτήρισε παράνομη την προσπάθεια εκτροχιασμού από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ
Με αιχμές για Μορφάκη ζητά το μητρώο της ΕΔΕΚ ο Μυριάνθους-«Δεν θέλω να θεωρηθεί η ευγένειά μου ως αδυναμία»