Ανοιχτή πληγή για τη Λεμεσό ο παραλιακός πεζόδρομος του Αγ. Τύχωνα-Ζητείται η συνδρομή του κράτους

Μια από τις ανοιχτές πληγές της Λεμεσού, αποτελεί η κατάσταση στην οποία περιήλθε ο παραλιακός πεζόδρομος του Αγίου Τύχωνα, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση, λόγω και της τελευταίας θαλασσοταραχής και θεομηνίας της 26ης Νοεμβρίου του 2023.

Για το θέμα, τα τελευταία χρόνια έγιναν μια σειρά από παρεμβάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου του Αγίου Τύχωνα, το οποίο αδυνατεί χωρίς τη συνδρομή του κράτους να προβεί στις απαραίτητες επιδιορθώσεις. Ο εν λόγω πεζόδρομος, υπήρξε σημείο αναφοράς για την πόλη της Λεμεσού, αφού αποτελούσε σημείο συνάντησης, περιπάτου και γυμναστικής για χιλιάδες πολίτες, ντόπιους και ξένους.

Τα τελευταία χρόνια, ο πεζόδρομος υπέστη σοβαρές ζημιές, λόγω της εγγύτητας του με τη θάλασσα και τις άσχημες καιρικές συνθήκες που κατά καιρούς επικρατούν. Συγκεκριμένα, από το 2010 και έπειτα δαπανήθηκαν πέραν των 700 χιλιάδων ευρώ για επιδιορθώσεις. Ειδικότερα από τις σφοδρές θαλασσοταραχές τον Δεκέμβριο του 2010 καταγράφηκαν ζημιές ύψους 245 χιλιάδων ευρώ, τον Μάρτιο του 2013 ζημιές ύψους 61 χιλιάδων ευρώ ενώ τον Ιανουάριο του 2020 καταγράφηκαν ζημιές 475 χιλιάδων ευρώ, εκ των οποίων κατέβαλε 346 χιλιάδες ευρώ το Υπουργείο Εσωτερικών. Από την πιο πρόσφατη θεομηνία του Νοεμβρίου πέρυσι, καταγράφηκαν ζημιές ύψους 200 χιλιάδων ευρώ.

ScreenHunter 1362

Το θέμα του παραλιακού πεζόδρομου του Αγίου Τύχωνα, τίθεται σήμερα ενώπιον της επιτροπής Εμπορίου της Βουλής, μετά από την επιστολή που απέστειλε τον περασμένο μήνα, ο κοινοτάρχης Αγίου Τύχωνα, Πάμπος Ιωάννου. Όπως εξηγεί ο κ. Ιωάννου, ο πεζόδρομος μετά την τελευταία θεομηνία που έπληξε την περιοχή και συγκεκριμένα η σφοδρότατη θαλασσοταραχή, τα τεράστια κύματα και οι θυελλώδεις άνεμοι, προκάλεσαν τεράστιες υλικές ζημιές και έχουν καταστήσει αδύνατη τη χρήση του σε δύο τμήματα μήκους περίπου 150 μέτρων.

Όπως εξηγεί ο κ. Ιωάννου, «το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Τύχωνα έχει περιορίσει την πρόσβαση στα συγκεκριμένα τμήματα για σκοπούς ασφάλειας του κοινού. Ταυτόχρονα έχει προβεί σε ζήτηση προσφορών για την επιδιόρθωση του, με στόχο την όσο το δυνατό, καλύτερη αποκατάσταση των ζημιών, ώστε να προλάβει την επερχόμενη τουριστική περίοδο».

ScreenHunter 1363

Σε σχέση με το κόστος των επιδιορθώσεων, ο κ. Ιωάννου αναφέρει πως είναι αρκετά ψηλό και το Κοινοτικό Συμβούλιο, αδυνατεί να το καλύψει. «Γι' αυτό ζητούμε τη βοήθεια σας, ώστε να υπάρξει η αναγκαία οικονομική αρωγή από την Κυβέρνηση για αποκατάσταση των καταστροφών που προκάλεσε η θεομηνία».

Όπως εξηγεί ο κοινοτάρχης Αγίου Τύχωνα, «τον Πεζόδρομο χρησιμοποιούν και απολαμβάνουν καθημερινά, εκατοντάδες άτομα, τόσο ντόπιοι όσον και ξένοι επισκέπτες αλλά και χιλιάδες τουρίστες που διαμένουν στην περιοχή. Ευελπιστούμε στην άμεση και θετική σας βοήθεια», καταλήγει ο κ. Ιωάννου.

ScreenHunter 1365

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοστάρι για άλλη μια χρονιά στην πρώτη Ανάσταση από τον Πάτερ Ηράκλη στο Παραλίμνι
Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Πάσχα με ανέμους και βροχές στο καιρικό μενού
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να εκδικηθεί τους καθηγητές
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο
Ερντογάν για το πάγωμα των εμπορικών σχέσεων με Ισραήλ-«Ξέρουμε πως η Δύση θα μας επιτεθεί»