Πάνω από 3.000 Ουκρανοί σε νοσοκομεία της ΕΕ από την έναρξη της ρωσικής εισβολής

Πάνω από 3.000 Ουκρανοί ασθενείς, οι οποίοι είτε πάσχουν από χρόνιες ασθένειες είτε τραυματίστηκαν από την αρχή της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, έχουν μεταφερθεί από τον Μάρτιο του 2022 σε νοσοκομεία σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης επιχείρησης ιατρικής διακομιδής που έχει συντονίσει μέχρι σήμερα το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Μέχρι στιγμής, 3.000 Ουκρανοί ασθενείς που χρήζουν επείγουσας ιατρικής περίθαλψης έχουν μεταφερθεί με επιτυχία σε νοσοκομεία σε ολόκληρη την Ευρώπη χάρη στη γενναιοδωρία, την αλληλεγγύη και τη συνεργασία 22 χωρών» ανέφερε η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, προσθέτοντας πως «η Ουκρανία και ο λαός της μπορούν να βασιστούν στη στήριξη της ΕΕ για όσο διάστημα χρειαστεί».

Οι διακομιδές ασθενών υποστηρίζονται μέσω του κόμβου επείγουσας ιατρικής διακομιδής της ΕΕ (EU Medevac Hub) στο Ζέσουφ της Πολωνίας. Οι ασθενείς μεταφέρονται μέσω ξηράς από την Ουκρανία στον κόμβο Medevac στην Πολωνία, και από εκεί διακομίζονται αεροπορικώς σε νοσοκομεία σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι χώρες που έχουν προσφέρει νοσηλεία σε Ουκρανούς ασθενείς είναι η Αυστρία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Δανία, η Εσθονία, η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία, οι Κάτω Χώρες, η Κροατία, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Νορβηγία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Σλοβενία, η Σουηδία, η Τσεχία και η Φινλανδία.

«Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια στις φρικαλεότητες που αναγκάζεται να αντιμετωπίσει καθημερινά ο ουκρανικός λαός» σχολίασε ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς. «Καθώς η Ρωσία συνεχίζει τις αδίστακτες επιθέσεις της κατά των μη στρατιωτικών υποδομών της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων, η παροχή βοήθειας έκτακτης ανάγκης στην Ουκρανία είναι πιο σημαντική από ποτέ», πρόσθεσε.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Το αίσθημα ασφάλειας που έγινε ανέκδοτο και η κοινωνία που γελά για να μην κλαίει
Λειτουργεί εντός Οκτωβρίου το σχολείο για παραβατικούς μαθητές-Δεν πτοείται από τις φωνές το ΥΠΑΝ
Τελευταίο επεισόδιο για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη-Αναμένονται νέα μετά τη συνάντηση ΓΓ-Τατάρ
Έσφιξε ο κλοιός, ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής-Ώρα δύσκολων αποφάσεων Προέδρου για Παπαθεοδώρου και Φιλιππίδη
Συγκεντρώνουν πληροφορίες οι ΗΠΑ για το τι συνέβη στη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Aπάντησε με ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ η Χεζμπολάχ
Κόμπος οι έρευνες στις Κεντρικές για «Κομμωτή»-Δεν βρήκαν το κινητό του, άγνοια από συκγρατούμενους του
Νεκρός ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, μετά το χτύπημα στη Βηρυτό, σύμφωνα με ισραηλινές πηγές
Απειλητικό μήνυμα Ιράν-«Οι δράστες της σφαγής στη Βηρυτό δεν θα μείνουν ατιμώρητοι»
Θρίλερ μετά το χτύπημα του Ισραήλ στη Βηρυτό-Πληροφορίες πως σκοτώθηκε ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ