Ανέγερση και πώληση «tiny houses» στην κατεχόμενη Καρπασία

Πενήντα μικροσκοπικές κατοικίες θα κατασκευαστούν από μεταλλική κατασκευή ελαφριού τύπου στην κατεχόμενη Καρπασία με πελάτες από τη Σκανδιναβία και τη Γερμανία.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Κίπρις γράφει σήμερα ότι το έργο με την ονομασία «Φράουλα» (The Strawberry Project), περιλαμβάνει 50 μικροσκοπικά σπίτια σε 12 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα και είναι το πρώτο έργο που θα κατασκευαστεί από την εταιρεία Intelligent Living Development Ltd.

Προγραμματίζεται να τοποθετηθούν τον Απρίλιο τα πρώτα σπίτια, για τα οποία έχουν ξεκινήσει οι εργασίες υποδομής. Οι μονάδες έχουν κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου στις κατεχόμενες περιοχές, έχουν εμβαδό 40 τ.μ. και η τιμή τους κυμαίνεται μεταξύ 87 και 91 χιλιάδες στερλίνες.

Μέχρι στιγμής, το 75% των πελατών της εταιρείας, οι οποίοι έχουν δώσει προκαταβολές για 20 μικροσκοπικά σπίτια, προέρχονται από τη Σκανδιναβία και τη Γερμανία.

Ο Μπόρα Οζγκέν, διευθυντής της εταιρείας ανέφερε ότι δεν ήταν ορθολογικό να δημιουργηθεί ένας χώρος διαβίωσης μικροσκοπικών σπιτιών ανάμεσα στις πολυκατοικίες στην περιοχή του Τρικώμου και Long Beach. «Στην παράκτια λωρίδα μεταξύ Κερύνειας- Ακανθού, όπου οι τιμές της γης είναι πολύ υψηλές, δεν ήταν δυνατόν να προσφερθεί στην αγορά ένα προϊόν κάτω των 100.000 λιρών. Ως εκ τούτου, τοποθετήσαμε το έργο μας στην περιοχή της Καρπασίας, η οποία είναι πιο συμβατή με τη φιλοσοφία και τον τρόπο ζωής των μικροσκοπικών σπιτιών και όπου οι Ειδικές Περιοχές Προστασίας Περιβάλλοντος είναι πιο πυκνές», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα