Aρχή με παραδοχή Χαρτσιώτη πως δεν είναι όλα ρόδινα στην Αστυνομία-«Στόχος να επανέλθει η σωστή εικόνα»

Αρχή με παραδοχές, έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης, στην τοποθέτηση του μετά τη πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση που είχε με τον Αρχηγό και την ηγεσίας της Αστυνομίας, αφού από την μια θέλησε να συμφωνήσει πως δεν είναι όλα ρόδινα στην Αστυνομία, ενώ από την άλλη, διαβεβαίωσε πως θα ληφθούν μέτρα, με σκοπό να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας και να υπάρξει επανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών.

Αρχικά ο κ. Χαρτσιώτης ανέφερε πως τάχθηκε από την πολιτεία να υπηρετήσει σε ένα πολύ ευαίσθητο πόστο, στο οποίο τον εμπιστεύθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα θεσμικό και εποπτικό ρόλο ως προϊστάμενη αρχή της Αστυνομίας.

«Ο ρόλος αυτός είναι δύσκολος, είναι ένας ρόλος ο οποίος προϋποθέτει πολλά και διάφορα. Ήθελα καταρχήν να ευχαριστήσω την ηγεσία της Αστυνομίας για τη σημερινή παρουσίαση. Μια παρουσίαση ωφέλιμη, η οποία θα φανεί πολύ χρήσιμη για το μέλλον και από πλευράς μου έχω χαράξει τους στόχους και τις επιδιώξεις, με τις οποίες θα ήθελα με τη βοήθεια και τη συνεργασία της Αστυνομίας να φέρουμε εις πέρας και δεν είναι άλλες από τις προεκλογικές δεσμεύσεις και το πρόγραμμα προς τον κυπριακό λαό που έχει δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Οι προτεραιότητες υπάρχουν, τις έχω ήδη αναφέρει στις πρώτες μου αρχικές δηλώσεις και αυτές θα επιδιώξω αρχικά και άμεσα να υλοποιηθούν».

Αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνη

Ερωτηθείς για το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, στην σκιά των γεγονότων που καταγράφονται καθημερινά, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως «πραγματικά είναι η πρώτη προτεραιότητα να επαναφερθεί και να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας σε όλους τους πολίτες που ζουν σε αυτό το νησί. Είναι προτεραιότητα και θα κάνω οτιδήποτε περνά από το χέρι μου για να το εφαρμόσουμε και να δώσουμε πραγματικά αυτό το αίσθημα. Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά όπως όλοι ξέρετε, απλά εγώ μέσα από την ενημέρωση που έλαβα και μέσα από την ανταλλαγή εισηγήσεων και απόψεων με την ηγεσία της Αστυνομίας, θα επιδιώξω σύντομα ο πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας, να αισθανθεί και να δει τη διαφορά».

Σε ότι αφορά το γεγονός ότι η Αστυνομία βρίσκεται για μια σειρά από λόγους, στο επίκεντρο των επικρίσεων, είτε αφορά την ολιγωρία σε πολύκροτες υποθέσεις, είτε για επιχειρησιακά λάθη όπως ήταν τα επεισόδια στην Χλώρακα και Λεμεσό, γεγονότα που δημιουργούν ρωγμές στην εμπιστοσύνη των πολιτών, ο Μάριος Χαρτσιώτης, παραδέχθηκε πως τα πράγματα δεν είναι ρόδινα και πως τα έβλεπε και ο ίδιος ως πολίτης, πριν αναλάβει τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Όπως είπε, «έχουμε ήδη πει ότι πράγματι η Αστυνομία τον τελευταίο καιρό, δέχεται διάφορες στοχεύσεις από διάφορες καταστάσεις. Τα πράγματα όντως δεν είναι ρόδινα, τα βλέπουμε όλοι και εγώ πριν μια εβδομάδα ήμουν ένας πολίτης που έβλεπα, έκρινα και συζητούσα διάφορα θέματα. Αυτό που θέλω να σας διαβεβαιώσω είναι ότι συζητώντας με την ηγεσία της Αστυνομίας θα προσπαθήσουμε να βρούμε τους τρόπους προκειμένου να επαναφέρουμε την καλύτερη εικόνα στον καλύτερο και μεγαλύτερο βαθμό που πρέπει να έχει η Αστυνομία. Η Αστυνομία κάνει πολλά, πάρα πολλά. Την ίδια ώρα όμως πιστεύω ακράδαντα ότι μπορούν να γίνουν ακόμη καλύτερα και περισσότερα πράγματα, ώστε να επαναφερθεί η σωστή εικόνα στο αστυνομικό τμήμα αλλά και την ίδια ώρα να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας. Επιτρέψετε μου τα μέτρα που θα ληφθούν και οι αποφάσεις, θα είναι έτσι κι αλλιώς ορατές και θα τις δείτε πάρα πολύ σύντομα και θα έχουμε την ευκαιρία να τα ξαναπούμε πάρα πολύ σύντομα».

Ενίσχυση της πρώτης γραμμής

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε και στην ενίσχυση της πρώτης γραμμής, λέγοντας πως αυτή είναι η επιδίωξη του, καθώς, όπως είπε, «αν δεν ενισχυθεί η πρώτη γραμμή, πώς θα εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας;».

Επιπρόσθετα σχολίασε πως «πρέπει να την βλέπει ο Κύπριος πολίτης καθημερινά την πρώτη γραμμή, να είναι εκεί δίπλα του να τη νιώθει, ώστε επιτέλους ο παππούς με τον εγγονό και ο πατέρας με τα παιδιά του να μπορούν να περπατήσουν ελεύθερα, να κυκλοφορήσουν ελεύθερα, αλλά και κάτι άλλο, να πάνε να δουν ποδόσφαιρο, καλαθόσφαιρα και όλα τα αθλήματα με άνεση και ηρεμία, χωρίς να ανησυχούν για οτιδήποτε».

Ο Μάριος Χαρτισώτης, ερωτηθείς εάν θα πραγματοποιήσει συναντήσεις και με τις συντεχνίες των αστυνομικών, οι θέσεις των οποίων πολλές φορές συγκρούονται με αυτές τις ηγεσίας, ανέφερε πως «θα γίνουν όλες οι απαραίτητες επαφές που απαιτούνται για να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι που μόλις προηγουμένως έχω αναφέρει. Να είσαστε σίγουρα γι’ αυτό».

Κάρτα φιλάθλου

Σε σχέση με την κάρτα φιλάθλου, ανέφερε πως «είναι ένας θεσμός, τον οποίο ζούσα και εγώ ως κάτοχος κάρτας φιλάθλου. Ομολογουμένως, δεν έχουν επιτευχθεί όλα τα αποτελέσματα που αναμένονταν και αυτό είναι ένα θέμα που θα μας απασχολήσει στο μέλλον, δηλαδή αυτή η κάρτα φιλάθλου, πώς προχωρά, πώς ενεργοποιείται καλύτερα, πώς ίσως επικαιροποιείται αυτή η κάρτα και αναλόγως θα λάβουμε τις όποιες αποφάσεις. Να είστε σίγουροι ότι όλα αυτά θα τα τροχιοδρομήσουμε και θα έχουμε την ευκαιρία οποτεδήποτε θέλετε και εγώ είμαι στη διάθεσή σας οποτεδήποτε χρειαστεί να μιλάμε και να συζητάμε τα θέματα».

Δειτε Επισης

Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα