Στα ανοικτά του νησιού Κεσμ το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «St Nikolas» που κατέλαβαν οι Ιρανοί

Το υπό σημαία των Νησιών Μάρσαλ ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «St Nikolas», που κατελήφθη την Πέμπτη από το Ιράν στον Κόλπο του Ομάν, εντοπίστηκε ανατολικά του ιρανικού νησιού Κεσμ, ανέφερε σε καταχώρισή της στην πλατφόρμα X η υπηρεσία TankerTrackers.com.

Το Ιράν κατέλαβε το τάνκερ, το οποίο ήταν φορτωμένο με ιρακινό αργό με προορισμό την Τουρκία, σε αντίποινα για την κατάσχεση πέρυσι από τις Ηνωμένες Πολιτείες από το ίδιο σκάφος του ιρανικού πετρελαίου που μετέφερε τότε, μετέδωσαν ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Το ελληνόκτητο, ασφαλισμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο και με σημαία των Νησιών Μάρσαλ δεξαμενόπλοιο Suezmax ST NIKOLAS ... φορτωμένο με 1 εκατομμύριο βαρέλια ιρακινό αργό πετρέλαιο, εντοπίστηκε σήμερα ανατολικά του Νησιού Κεσμ του Ιράν ... το AIS [αυτόματο σύστημα αναγνώρισης πλοίων] είναι εκτός λειτουργίας», ανέφερε σήμερα σε καταχώρισή της η TankerTrackers.

Οι ΗΠΑ είχαν καταλάβει το πλοίο κατά τη διάρκεια επιχείρησης για την επιβολή κυρώσεων όταν έφερε το όνομα «Suez Rajan». Το Ιράν είχε προειδοποιήσει πως η ενέργεια αυτή δεν θα έμενε αναπάντητη.

Το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars είχε μεταδώσει την Πέμπτη ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού στην οποία αναφερόταν ότι το δεξαμενόπλοιο «St Nikolas» βρισκόταν καθ' οδόν προς ιρανικά λιμάνια.

Το Reuters σημειώνει πως η κατάληψη του «St Nikolas» συμπίπτει με εβδομάδες επιθέσεων από τους υποστηριζόμενους από το Ιράν αντάρτες Χούθι της Υεμένης με στόχο τις οδούς της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Δειτε Επισης

Συγκλονισμός στην Ελλάδα... Παράτησε νεκρή την πρώην του και έστελνε SMS από το κινητό της στη μητέρα της
Σεισμός 5.1 Ρίχτερ στην Κρήτη-Αισθητός σε Χανιά και Ηράκλειο
Σπάει τη σιωπή της η μητέρα του Παναγιωτάκη-Η Μουρτζούκου σκότωσε το παιδί μου και έπαιζε θέατρο
Η φωτογραφία του Πολωνού καθηγητή λίγο πριν τη δολοφονία-Την τράβηξε η πρώην σύζυγος
BINTEO: Σε ύφεση η δασική πυρκαγιά στον Φενεό-Συνεχίζονται οι ρίψεις από εναέρια μέσα
«Νόμιζα ότι ήταν ξύλα που καίγονταν, αλλά ήταν οι γονείς μου...»-Επτά χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι
Νέες αποκαλύψεις για τους αστυνομικούς που διακινούσαν ναρκωτικά-Ο ρόλος κλειδί της συντρόφου του εγκεφάλου
Δύο προσαγωγές για τη φωτιά στον Φενεό-Έκαναν εργασίες με τροχό και ηλεκτροκόλληση μέσα στο δάσος
Παραπέμπεται στο Δικαστικό Συμβούλιο ο Κώστας Αχ. Καραμανλής για την υπόθεση των Τεμπών
Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στον Φενεό, καίει παρθένο δάσος-Διαδοχικές εκκενώσεις οικισμών