Πίνακας του 17ου αιώνα που είχε κλαπεί βρέθηκε σε σπίτι του υφυπουργού Πολιτισμού της Ιταλίας

Οι καραμπινιέροι κατέσχεσαν σήμερα το απόγευμα από κατοικία του Ιταλού υφυπουργού Πολιτισμού Βιτόριο Σγκάρμπι τον πίνακα «Η σύλληψη του Αγίου Πέτρου», του δεκάτου εβδόμου αιώνα, ο οποίος αποδίδεται στον ζωγράφο Ρουτίλιο Μανέτι.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο πίνακας είχε κλαπεί πριν έντεκα χρόνια από το κάστρο του Μπουριάσκο, έξω από το Τορίνο, και στη συνέχεια εντοπίσθηκε σε έκθεση στην Λούκα της Τοσκάνης το 2021, όπου δεν αναφερόταν το όνομα του ζωγράφου που το φιλοτέχνησε αλλά μόνον ότι επρόκειτο για έργο τέχνης που ανήκει στον Ιταλό υφυπουργό.

Ο Σγκάρμπι δηλώνει ότι ο πίνακας που είχε κλαπεί πριν από 11 χρόνια στην πραγματικότητα ήταν ένα αντίγραφο και ότι το πρωτότυπο έργο ήταν ανέκαθεν ιδιοκτησία του. Ο υφυπουργός Πολιτισμού επιμένει ότι δεν ευθύνεται για καμία παράνομη πράξη και τις προηγούμενες ημέρες απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο παραίτησής του. Η σημερινή κατάσχεση πραγματοποιήθηκε μετά την εντολή της εισαγγελίας της πόλης Ματσεράτα, της κεντρικής Ιταλίας.

Ο Βιτόριο Σγκάρμπι, χάρη και στη συμμετοχή του σε γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές, είναι από τους πιο προβεβλημένους Ιταλούς τεχνοκριτικούς και ήταν στενός φίλος του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού και μεγιστάνα Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Τριμερής Μακρόν, Μερτς και Στάρμερ στο τρένο προς το Κίεβο
«Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», το μήνυμα του Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι
Απεβίωσε σε ηλικία 103 ετών η Μάργκοτ Φριντλέντερ, μια από τις πιο γνωστές επιζήσασες του Ολοκαυτώματος
Ινδικά μαχητικά εξαπέλυσαν πυραύλους εναντίον πακιστανικών αεροπορικών βάσεων
Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ δεν θα μειώσουν μονομερώς τους δασμούς στην Κίνα, το 80% ήταν ένα νούμερο που πέταξε ο Τραμπ
Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες ο ύποπτος για την υπόθεση της Μαντλίν
Επιπλέον τρία δισεκατομμύρια για εφαρμογή του Συμφώνου για Μετανάστευση ανακοίνωσε η Κομισιόν
Ειδικό Δικαστήριο για τη ρωσική εισβολή δημιουργούν Ουκρανία και Συμβούλιο της Ευρώπης
Οι Χούθι εκτόξευσαν πύραυλο εναντίον του αεροδρομίου του Τελ Αβίβ
ΗΠΑ και ΕΕ έχουν έτοιμη πρόταση εκεχειρίας 30 ημερών στην Ουκρανία-Αν απορριφθεί, νέες κυρώσεις στη Ρωσία