Χιονίζει στο Τρόοδος-Στα λευκά η κυπριακή φύση (pics&vid)

Στα λευκά ντύνεται το Τρόοδος, εν μέσω της κακοκαιρίας που πλήττει αυτές τις μέρες την περιοχή μας. Μετά από μια παρατεταμένη περίοδο αίθριου καιρού, που δεν θύμιζε ιδιαίτερα χειμώνα, η χιονόπτωση που ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα έχει αλλάξει το σκηνικό, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο που αναρτήρθηκαν στη σελίδα Καιρόφιλοι Κύπρου.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω χιονόπτωσης, όλοι οι δρόμοι που οδηγούν προς το Τρόοδος είναι ολισθηροί και οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Υπενθυμίζεται ότι σε ισχύ βρίσκεται κίτρινη προειδοποίηση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από τις 5:00 το απόγευμα της Παρασκευής, η οποία έχει ισχύ μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική, συνδυασμός βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων θα επηρεάσουν την περιοχή, ιδιαίτερα τα δυτικά και τα νότια παράλια. Η συνολική βροχόπτωση δυνατό τοπικά να ξεπεράσει τα 50 χιλιοστά στο εξάωρο.

Σε ό,τι αφορά την πρόβλεψη του καιρού, απόψε θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα παράλια, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. H θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 στα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

χιονια1

χιονια2

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. H θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά ενδέχεται να επικρατεί παγετός.

χιονια3

Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο μεμονωμένης βροχής ενώ την Τρίτη θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο κατά το τριήμερο για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματτολογικές τιμές.

χιονια4

Δειτε Επισης

Ανενεργός ο νόμος για Πόθεν Έσχες των δημοσίων υπαλλήλων, μη ξεκάθαρη η λύση-Χωρίς διόδους οι whistleblowers
Στη διάθεση του κοινού το Tax For All
Αθώοι δύο κατηγορούμενοι για βιασμό 24χρονης-Βίντεο γύρισε μπούμερανγκ την υπόθεση, αναξιόπιστη η μάρτυρας
Ξεκαθάρισε τις σκιές για απαγόρευση κινητών η Μιχαηλίδου-Πυρά από ΑΚΕΛ για αποτυχία εφαρμογής νόμων
«Μαθητές κατέστρεψαν τη ζωή μίας οικογένειας»-Καταγγελία για τα κινητά εντός των σχολείων
Απαντά για τα προσκλητήρια σε υπηρεσιακούς φακέλους ο Αρχηγός-Δηλώνει πως ήταν εν αγνοία του, πλήρωσε το κόστος
Καταγγελία σε βάρος Αρχηγού Αστυνομίας για αποστολή... προσκλητηρίων σε υπηρεσιακούς φακέλους
Κυρίως αίθριος σήμερα ο καιρός-Στους 32 βαθμούς θα ανέλθει η θερμοκρασία
Τα κρούσματα… παραξενιάς συνεχίζονται στον άβολο κόσμο της συμπολίτευσης
Βγάζει το mute και ανοίγει τη συζήτηση για απαγόρευση κινητών στα σχολεία η Βουλή