Χαιρετίζει τον διορισμό απεσταλμένης η Σλοβενία-Επαφές Κόμπου στη Λιουμπλιάνα

Η Σλοβενία υποστηρίζει τη λύση του Κυπριακού στο πλαίσιο του ΟΗΕ με βάση τη διζωνική και δικοινοτική ομοσπονδία, ανέφερε η Υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σλοβενίας Τάνια Φάγιον σε ανάρτησή του Υπουργείου Εξωτερικών της Σλοβενίας στην πλατφόρμα Χ, μετά τη συνάντησή της με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνο Κόμπο την Παρασκευή, στη Λιουμπλιάνα. Η κ. Φάγιον χαιρέτισε επίσης τον διορισμό της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο και επιβεβαίωσε ότι η Σλοβενία θα συνεισφέρει και πάλι με μέχρι και 15 στρατιώτες στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Σε δική του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Χ, ο κ. Κόμπος, αφού ευχαρίστησε τη Σλοβένα ομόλογό του «για τη θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία», σημείωσε ότι Κύπρος και Σλοβενία μοιράζονται μια ισχυρή σχέση βασισμένη σε στέρεα θεμέλια, με δυναμική πορεία στο πλαίσιο της ΕΕ και του MED9.

«Οι συζητήσεις μας ήταν πλούσιες και παραγωγικές. Ανταλλάξαμε απόψεις για την εμβάθυνση των διμερών μας σχέσεων, το Κυπριακό, την ατζέντα της ΕΕ καθώς και τις διεθνείς υποθέσεις με έμφαση στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία. Ανυπομονώ να συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας και να σας καλωσορίσω στη Λευκωσία», πρόσθεσε ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών.

Μετά τη συνάντηση ακολούθησε κοινή συνέντευξη Τύπου, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο κ. Κόμπος αναμενόταν να γίνει, στη συνέχεια, δεκτός από την Πρόεδρο της χώρας Νατάσα Πιρτς Μουσάρ και την Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Ούρσκα Κλάκοκαρ Ζουπάνσικ.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί η ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, θέματα που άπτονται της ευρωπαϊκής ατζέντας, το Κυπριακό, καθώς και οι εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ο κ. Κόμπος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στη Σλοβενία κατόπιν πρόσκλησης της Σλοβένας Υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δεν αναμένει εξελίξεις στο Κυπριακό μέχρι τον Σεπτέμβριο η πρόεδρος του ΔΗΣΥ
Είμαστε ένα, διεμήνυσε η Μέτσολα-«Το Κυπριακό πρέπει να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»
Οι καταθέσεις και τα χρέη των πολιτικών αρχηγών-Όσα καταγράφουν στο Πόθεν Έσχες τους
Εν αναμονή εισηγήσεων η Κυβέρνηση για την υλοποίηση αναβάθμισης της ναυτικής βάσης στο Μαρί
Εγκρίθηκαν από το Υπουργικό οι προϋπολογισμοί των ΕΟΑ-Πράσινο και για δημιουργία ανώτατων θέσεων
Απαντά στην Άγκυρα η Αθήνα-«Λυπούμαστε που ο Δένδιας παρέλειψε να… ευχαριστήσει τις τουρκικές δυνάμεις»
Διεύρυνση στρατηγικής ανάπτυξης ορεινών κοινοτήτων ενώπιον Υπουργικού-Αναβαθμίζεται το νοσοκομείο Τροόδους
Ενοχλημένη η Άγκυρα με δηλώσεις Δένδια για εισβολή-«Προσπαθεί να κάνει πολιτική καριέρα δημιουργώντας ταραχές»
Συστάθηκαν οι επτά επιτροπές του Συμβουλίου του ΕΟΑ Πάφου
Οι Μαρίνος Λάμπρου και Μάριος Μεταξάς αντιπρόεδροι του Συμβουλίου του ΕΟΑ Πάφου