Χαιρετίζει τον διορισμό απεσταλμένης η Σλοβενία-Επαφές Κόμπου στη Λιουμπλιάνα

Η Σλοβενία υποστηρίζει τη λύση του Κυπριακού στο πλαίσιο του ΟΗΕ με βάση τη διζωνική και δικοινοτική ομοσπονδία, ανέφερε η Υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σλοβενίας Τάνια Φάγιον σε ανάρτησή του Υπουργείου Εξωτερικών της Σλοβενίας στην πλατφόρμα Χ, μετά τη συνάντησή της με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνο Κόμπο την Παρασκευή, στη Λιουμπλιάνα. Η κ. Φάγιον χαιρέτισε επίσης τον διορισμό της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο και επιβεβαίωσε ότι η Σλοβενία θα συνεισφέρει και πάλι με μέχρι και 15 στρατιώτες στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Σε δική του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Χ, ο κ. Κόμπος, αφού ευχαρίστησε τη Σλοβένα ομόλογό του «για τη θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία», σημείωσε ότι Κύπρος και Σλοβενία μοιράζονται μια ισχυρή σχέση βασισμένη σε στέρεα θεμέλια, με δυναμική πορεία στο πλαίσιο της ΕΕ και του MED9.

«Οι συζητήσεις μας ήταν πλούσιες και παραγωγικές. Ανταλλάξαμε απόψεις για την εμβάθυνση των διμερών μας σχέσεων, το Κυπριακό, την ατζέντα της ΕΕ καθώς και τις διεθνείς υποθέσεις με έμφαση στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία. Ανυπομονώ να συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας και να σας καλωσορίσω στη Λευκωσία», πρόσθεσε ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών.

Μετά τη συνάντηση ακολούθησε κοινή συνέντευξη Τύπου, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο κ. Κόμπος αναμενόταν να γίνει, στη συνέχεια, δεκτός από την Πρόεδρο της χώρας Νατάσα Πιρτς Μουσάρ και την Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Ούρσκα Κλάκοκαρ Ζουπάνσικ.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί η ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, θέματα που άπτονται της ευρωπαϊκής ατζέντας, το Κυπριακό, καθώς και οι εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ο κ. Κόμπος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στη Σλοβενία κατόπιν πρόσκλησης της Σλοβένας Υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Βανδάλισαν πτοεκλογική πινακίδα του Νικολέττου-«Δεν θα μας πτοήσει» (pic)
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο