Αλλαγή ηγεσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις Ελλάδας, νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο Δ. Χούπης

Ολοκληρώθηκε η θητεία του Κωνσταντίνου Φλώρου στην αρχηγεία του ΓΕΕΘΑ, με τη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ) να προχωρά στην ανάδειξη νέας ηγεσίας.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, επελέγησαν νέος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και νέοι Αρχηγοί του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) και του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ).

Νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ορίστηκε ο Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, νέος Αρχηγός ΓΕΣ ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, Αρχηγός ΓΕΝ ο Αντινάυαρχος Δημήτριος - Ευάγγελος Κατάρας και Αρχηγός ΓΕΑ ο Αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης.

Στον απερχόμενο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο απονεμήθηκε ο επί τιμή τίτλος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και στους απερχόμενους Αρχηγούς του ΓΕΑ, του ΓΕΣ και του ΓΕΝ, Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά, Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη και Αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση, απονεμήθηκε ο επί τιμή τίτλος του Αρχηγού ΓΕΑ, Αρχηγού ΓΕΣ και Αρχηγού ΓΕΝ αντίστοιχα.

Σε δήλωσή του, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον απερχόμενο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, αναδεικνύοντας την προσφορά του κατά τη διάρκεια της θητείας του.

«Η τετραετής θητεία του Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου ως Αρχηγού του ΓΕΕΘΑ συνέπεσε με μια περίοδο μεγάλης γεωπολιτικής ρευστότητας και κρίσεων. Αλλά και με χρόνια σημαντικής αμυντικής και διπλωματικής αναβάθμισης της χώρας. Η συμβολή του υπήρξε υπερπολύτιμη», ανέφερε.

«Ο Στρατηγός επέβλεψε την εφαρμογή του σχεδίου μας για τη θωράκιση της Εθνικής Άμυνας, ύστερα από χρόνια αδράνειας. Προώθησε τη διακλαδική συνεργασία. Τον ενισχυμένο ρόλο των Ειδικών Δυνάμεων. Και τη συνεργασία με τους συμμάχους μας. Πρωτοστάτησε στη στρατηγική μας συμπόρευση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με την Γαλλία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, τα ΗΑΕ και άλλες χώρες. Ενώ εργάστηκε μεθοδικά για την στρατιωτική αναβάθμιση της Ελλάδας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης. Τέλος έδωσε νέα διάσταση στην παράδοση της καθοριστικής συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και έκτακτων καταστάσεων», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στις 24 Νοεμβρίου η εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ
Σουβλάκι μόνο για λίγους-Θα «φλερτάρει» με τα 5 ευρώ μετά τις αυξήσεις «φωτιά»
Τραγωδία στα Τρίκαλα-Νεκρός 51χρονος που έπεσε με το ΙΧ του σε γκρεμό 100 μέτρων
Τραγωδία στη Νάξο-Ηλικιωμένη πνίγηκε στην παραλία του Αγίου Γεωργίου
Μαθήτρια βρήκε κατσαρίδα μέσα σε σχολικό γεύμα στην Ελλάδα (pics)
Έγινε ο πρώτος πολιτικός γάμος ομόφυλου ζευγαριού στη Χίο (pic)
«Είναι κτήνος, πού να το φανταστώ;»-Ξεσπά η μητέρα των παιδιών που κακοποιήθηκαν
«Δάκρυσα, γιατί είναι μοναδικό να φοράς αυτή τη στολή»-Τι λέει ο εύζωνας που έγινε viral στην τελευταία του υπηρεσία
Ο Νίκος Παππάς δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση της Έλενας Ακρίτα για τον «γιο της πλύστρας»
ΒΙΝΤΕΟ: Εγκάρδια συνάντηση Αλέξη Κούγια και Απόστολου Λύτρα στα δικαστήρια