Κύπριος που καταζητείτο στην Γερμανία για απάτες με οχήματα συνελήφθη στην Ελλάδα

Απάτες μέσω διαδικτυακών πωλήσεων αυτοκινήτων, από τις οποίες αποκόμισε άνω των 170.000 ευρώ, κατηγορείται ότι διέπραξε στη Γερμανία ένας 50χρονος Κύπριος, ο οποίος συνελήφθη στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος των γερμανικών Αρχών.

Σύμφωνα με το ένταλμα, ο 50χρονος εμφανιζόταν ως διευθυντής εταιρείας που δραστηριοποιείται στην παράδοση επιβατικών αυτοκινήτων και με την ιδιότητα αυτή εξαπάτησε υποψήφιους αγοραστές με το πρόσχημα ότι θα τους παραδώσει τα οχήματα που διατίθεντο προς πώληση σε διαδικτυακές πλατφόρμες εμπορίας οχημάτων. Ο ίδιος φέρεται να εισέπραττε τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στην αγορά των αυτοκινήτων, χωρίς όμως να τα παραδώσει.

Η φερόμενη εγκληματική του δράση τελέστηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 στο Βερολίνο.

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του προηγήθηκε συνεργασία μεταξύ των αστυνομικών υπηρεσιών της Γερμανίας και της Ελλάδος.

Ο καταζητούμενος οδηγείται στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που αφορούν στην έκδοσή του στη Γερμανία.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Καταγγελίες για σεξισμό εναντίον του Νίκου Πελετιέ-Κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος
Αναποδογυρίστηκε διπλοκάμπινο μετά από τροχαίο στη Λεμεσό
Ποινές φυλάκισης με αναστολή σε δύο ανήλικους και 21χρονο για ληστεία και επίθεση σε ντελιβερά
Το Ανώτατο Συνταγματικό ακύρωσε απόφαση εφετείου για τελωνειακή οφειλή
Καίει Γιαννάκη το πανεπιστήμιο των ΗΠΑ-«Δεν έλαβε ποτέ πτυχίο, παρακολούθησε κάποια μαθήματα»
Συμφωνήθηκε νέος γύρος ανταλλαγής αιχμαλώτων κατά τις συνομιλίες «εξπρές» Ρωσίας με Ουκρανία
Νέος γύρος ερευνών στην Πορτογαλία για την Μαντλίν ΜακΚαν-Θα ψάξουν τυχόν ίχνη του σώματός της
Μειωμένη παροχή νερού την Τρίτη στα υποστατικά του δρόμου Λάρνακας-Δεκέλειας
Αντεξετάστηκε ο γραφολόγος στη δίκη εντός δίκης της Γερμανίδας φερόμενης σφετερίστριας
Εξερράγη το ηφαίστειο της Αίτνας-Σύννεφα τέφρας στον ουρανό, τουρίστες έτρεχαν να σωθούν (live εικόνα)