Διμερείς σχέσεις, ευρωπαϊκά, Κυπριακό, Μ. Ανατολή στις επαφές ΥΠΕΞ στη Σλοβενία

Οι διμερείς σχέσεις, θέματα που άπτονται της ευρωπαϊκής ατζέντας, το Κυπριακό και οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου στην Σλοβενία, όπου θα πραγματοποίησει επίσκεψη εργασίας, την Παρασκευή. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, ο κ. Κόμπος θα επισκεφθεί την Σλοβενία κατόπιν πρόσκλησης της Υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σλοβενίας Τάνια Φάγιον.

Αναφέρεται ότι κατά την παραμονή του στη Σλοβενική πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την κ. Φάγιον ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων.  Μετά το πέρας των διαβουλεύσεων οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. 

Ο κ. Κόμπος, προστίθεται, θα γίνει, στη συνέχεια, δεκτός από την Πρόεδρο της χώρας, Νατάσα Πιρτς Μουσάρ και την Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Ούρσκα Κλάκοκαρ Ζουπάνσικ.

«Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι η ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, θέματα που άπτονται της ευρωπαϊκής ατζέντας, το Κυπριακό, καθώς και οι εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής», σημειώνεται.

Δειτε Επισης

Αντίστροφη μέτρηση για το δείπνο της Γενεύης-Πάει για να συζητήσει την ουσία ο Πρόεδρος
Μετά τις αντιδράσεις αναθεωρούνται τα Νομοσχέδια για τις πολλαπλές συντάξεις
Τορπιλίζει το κλίμα πριν την πενταμερή ο Τατάρ-«Δεν θα σπαταληθεί χρόνος αναζήτησης λύσης στη βάση ομοσπονδίας»
Στην Γενεύη η Επικεφαλής για το Κυπριακό από την Ε.Ε. για την άτυπη συνάντηση-Μήνυμα ενότητας μετά το Εθνικό
Τεχνοκρατικός ο ρόλος της ΕΕ στη Γενεύη-«Ενεργός παρούσα» ζητά να είναι ο Γεραπετρίτης
Κατά της κατάργησης ελέγχου για αποπαγοποίησης θέσεων στο Δημόσιο ο ΔΗΣΥ
Η ανάγνωση του τουρκικού Τύπου για την άτυπη συνάντηση της Γενεύης-Αναφορές σε δύο κράτη
Σε εξέλιξη η πρώτη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου επί ελβετικού εδάφους
Τρία εκατομμύρια έδωσε η Κύπρος για τον εξοπλισμό της Ουκρανίας-«Θα καταβληθούν κι άλλα για το 2025»
Εξήγγειλε από τη Γενεύη υποψηφιότητα για την Προεδρία των Οικολόγων ο Κυριάκος Τσιμίλλης