Τατάρ: Εθνικά σημαντικός» ο αγώνας για κυριαρχική ισότητα

Είναι «εθνικά σημαντικός» ο αγώνας που διεξάγουν με την υποστήριξη του Τούρκου Προέδρου για να γίνει αποδεκτή η κυριαρχική ισότητα «σε αυτά τα εδάφη», ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ λέγοντας πως ο τ/κ «λαός» είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την ύπαρξή του στη βάση της ισότητας.

Στην ομιλία του κατά τα εγκαίνια του νέου τζαμιού Σουάτ Γκιουνσέλ στο χώρο της «πανεπιστημιούπολης» εγγύς Ανατολή έξω από την κατεχόμενη Λευκωσία, παρουσία του Τούρκου Αντιπροέδρου, του Τούρκου Υπουργού Βιομηχανίας και Τεχνολογίας και τ/κ «αξιωματούχων», ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι αυτό το τέμενος εκφράζει πολλά και συμβολίζει πολλά, σημειώνοντας πως σε ολόκληρη την Κύπρο υπάρχουν πάνω από 200 τζαμιά και χώροι μουσουλμανικής λατρείας. Τους χώρους λατρείας στο «νότο», είπε, τους παρακολουθούν μέσα από την αρμόδια Τεχνική Επιτροπή. «Ο ήχος του εζάν (προσευχής) συνεχίζεται μόνιμα στο νησί από το 1571».

Χαρακτήρισε το τζαμί «σφραγίδα επί του εδάφους», μια «μεγάλη συμβολή στις ρίζες, τη θεσμική δομή, την πίστη της τδβκ και τη δίκαιη υπόθεση του τουρκοκυπριακού λαού», ένα μήνυμα προς τον κόσμο, «ότι για να υπάρξει συμφωνία στην Κύπρο, πρέπει να υπάρχουν δύο κράτη στον πυρήνα της».

Μίλησε για την σημασία του Χαλά Σουλτάν Τεκκέ, «ένα μέρος που αγάπησε η μητέρα του προφήτη μας που έπεσε ήρωας εδώ», το τέμενος στη Λεμεσό, το τέμενος Μπαϊρακτάρ στην Λευκωσία, τα οποία «δεν θα ξεχάσουμε ποτέ» και για τα οποία έχει πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας στην Άγκυρα που εγκαινιάστηκε πρόσφατα παρουσία και του ιδίου. «Μοιράζομαι με όλο τον ισλαμικό κόσμο τους ήχους του εζάν και στο βορρά και στο νότο», ανέφερε.

Τα εγκαίνια του τεμένους έγιναν σήμερα μετά την πρωινή προσευχή από τον Τούρκο Αντιπρόεδρο. Στην τελετή μίλησαν επίσης ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ και ο γιος του Σουάτ Γκιουνσέλ, Ιρφάν, μέλος της γνωστής οικογένειας που δραστηριοποιείται στο χώρο της εκπαίδευσης και άλλων επενδύσεων.

Το απόγευμα ο κ. Γιλμάζ ήταν προγραμματισμένο να έχει εθιμοτυπική συνάντηση με τον κ. Τατάρ στο γραφείο του και αργότερα θα συναντηθεί με πολίτες στην κατεχόμενη Αχερίτου ενώ θα αναχωρήσει μαζί με την συνοδεία του, γύρω στις 19.30 για την Άγκυρα.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Νεκρή 14χρονη στην Τουρκία-Υπέστη κρίση πανικού λόγω του σεισμού 5,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Ρόδου
Σε εικοσιτετράωρη απεργία κατέρχονται σήμερα oι εργαζόμενοι στα κοινοτικά νηπιαγωγεία
Παρέδωσαν στις φλόγες όχημα στην Ορόκλινη-Καταστράφηκε ολοσχερώς, επηρεάστηκαν δύο διαμερίσματα
Ανοίγει τα χαρτιά του για συνταξιοδοτικό, συλλογικές συμβάσεις και ωράριο καταστημάτων ο Παναγιώτου
Ξεκινά την… ανάβαση στο βουνό προβλημάτων της ΕΔΕΚ ο Αναστασίου-Με ομάδα θα προσεγγίσει τους αποστασιοποιημένους
Η συγνώμη της Ερευνητικής που προαναγγέλλει ευθύνες για ΤΑΚΑΤΑ-Αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση του πορίσματος
Προσπάθειες για ψήγματα προόδου στο Κυπριακό, εν μέσω σκλήρυνσης της τουρκικής ρητορικής
Στην Κωνσταντινούπολη αντί στην Άγκυρα βρέθηκαν Ολγκίν-Φιντάν (pic)
Ποινές με αναστολή και πρόστιμα σε πέντε νεαρούς το Δικαστήριο για την επίθεση εναντίον πετοσφαιριστών του Παφιακού
Επιμονή Τατάρ με τη πρότασή του για τα οδοφράγματα-Δεν δείχνει καμία πρόθεση για συμφωνία