Θέματα που απασχολούν τους πολύτεκνους συζήτησε η Α. Δημητρίου με την ΠΟΠΟ

Στις ιδιαίτερες συνθήκες που ζούμε σήμερα, της ακρίβειας, των ψηλών τιμών ενέργειας και άλλων βασικών αγαθών καθώς και των υψηλών επιτοκίων, η στήριξη των πολυμελών οικογενειών καθίσταται ακόμη πιο αναγκαία, δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής και του Δημοκρατικού Συναγερμού Αννίτα Δημητρίου μετά από συνάντηση με την Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας (ΠΟΠΟ) στα γραφεία του κόμματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, η κ. Δημητρίου, είπε ότι για τον ΔΗΣΥ, "ο θεσμός της οικογένειας είναι εξαιρετικά σημαντικός και η πολιτεία οφείλει να στηρίξει την κυπριακή οικογένεια με ιδιαίτερη έμφαση στις πολυμελείς οικογένειες".

Πρόσθεσε ότι «χρειάζονται επίσης πολιτικές που να αντιμετωπίζουν το δημογραφικό πρόβλημα, ως μια μικρή χώρα που αντιμετωπίζει προβλήματα εθνικής επιβίωσης».

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ακόμη ότι "στο πλαίσιο συζήτησης του προϋπολογισμού το κόμμα της ζήτησε αύξηση στο επίδομα τέκνου για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες που να συνάδει με την αύξηση του κόστους ζωής τα τελευταία δύο έτη, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε μέχρι σήμερα αποδεκτό από την Κυβέρνηση", όπως συμπλήρωσε η κ. Δημητρίου.

Αναφερόμενη στο σχέδιο «Φωτοβολταϊκά για όλους» είπε ότι για τις πολυμελείς οικογένειες αυτό πρέπει να διορθωθεί και να περιλαμβάνει ευνοϊκότερες ρυθμίσεις.

Τέλος, η κ. Δημητρίου, σημείωσε ότι ο ΔΗΣΥ, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς, θα συνεχίσει να προτείνει πολιτικές που θα στηρίζουν τον θεσμό της οικογένειας και τον στόχο μας για κοινωνική συνοχή.

Από την πλευρά του εκ μέρους της ΠΟΠΟ ο Πρόεδρός της, Ευστάθιος Στρούθος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη σημερινή συνάντηση λέγοντας ότι κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν μια σειρά από μείζονα ζητήματα όπως η υπογεννητικότητα και το δημογραφικό.

Πρόσθεσε πως με την αναγνώριση των πολυμελών οικογενειών ως πολύτεκνων θα δοθεί το μήνυμα ότι όλοι στηρίζουν την οικογένεια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πολύ πιο κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε η εκπροσώπηση των γυναικών σε διευθυντικές θέσεις στην Κύπρο
Ανενεργός ο νόμος για Πόθεν Έσχες των δημοσίων υπαλλήλων, μη ξεκάθαρη η λύση-Χωρίς διόδους οι whistleblowers
Στη διάθεση του κοινού το Tax For All
Ξεκαθάρισε τις σκιές για απαγόρευση κινητών η Μιχαηλίδου-Πυρά από ΑΚΕΛ για αποτυχία εφαρμογής νόμων
«Μαθητές κατέστρεψαν τη ζωή μίας οικογένειας»-Καταγγελία για τα κινητά εντός των σχολείων
Κυρίως αίθριος σήμερα ο καιρός-Στους 32 βαθμούς θα ανέλθει η θερμοκρασία
Βγάζει το mute και ανοίγει τη συζήτηση για απαγόρευση κινητών στα σχολεία η Βουλή
Κραυγή απόγνωσης από οργανώσεις ΑμεΑ για επιδόματα-«Υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι στο σπίτι»
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα 15,7 εκατομμύρια του Τζόκερ
Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Σκάμματα» για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή