Υπέρ του πολιτικού γάμου για ομόφυλα ζευγάρια, ενάντια στην παρένθετη μητέρα ο Μητσοτάκης

Τα χαρτιά του σχετικά με τις προθέσεις του ως προς το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια άνοιξε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Ο Έλληνας Πρωθυπουρός, στη συνέντευξή του, υπέδειξε πως το θέμα αφορά κάποιους συμπολίτες του πάρα πολύ. «Στην ιεράρχηση των θεμάτων δεν είναι σίγουρα το πρώτο θέμα. Το άνοιξα με δική μου πρωτοβουλία, καθώς έχω μελετήσει πολύ το ζήτημα, έχω συζητήσει με πολλούς που τους αφορά. Κατ' αρχάς, θα νομοθετήσουμε την ισότητα στον γάμο. Ο γάμος από τη φύση του είναι συντηρητικός θεσμός. Αυτό το οποίο προτίθεμαι να φέρω προς ψήφιση δεν είναι κάτι επαναστατικό, 15 χώρες της ΕΕ το έχουν ήδη νομοθετήσει, δεν πάμε να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα. Θέλω επίσης να τονίσω ότι μιλάμε για πολιτικό γάμο, έτσι; Δεν μιλάμε εδώ ούτε για εκκλησία, ούτε για στέφανα. Το λέω γιατί ξέρετε υπάρχει πάντα μία εικόνα… Ούτε για ρύζια, ούτε για τέτοια, αλλά…».

Συνεχίζοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως «σέβομαι απόλυτα όλες τις απόψεις. Δεν θέλω να διχάσει το θέμα αυτό, αλλά να βρούμε την κοινή συνισταμένη. Σέβομαι απόλυτα τον ρόλο και την άποψη της Εκκλησίας. Υπενθυμίζω ότι η Εκκλησία ήταν αντίθεση στο θέμα της καύσης των νεκρών. Προφανώς θα ακούσουμε και τις απόψεις της Εκκλησίας, δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε. Θέλω να ωριμάσει η συζήτηση στην κοινωνία πριν φέρω κάτι προς ψήφιση».

Υπογράμμισε, δε, ότι «κατά κανόνα, το οικογενειακό δίκαιο το άνοιγε η κεντροαριστερά. Η κεντροδεξιά ήταν πίσω. Θυμίζω ότι το 1982 η ΝΔ είχε καταψηφίσει τη μεγάλη αλλαγή που είχε επέλθει τότε, π.χ. οι γυναίκες να φέρουν το επώνυμο του συζύγου τους».

Αναφορικά με τα δικαιώματα των παιδιών, ο Έλληνας Πρωθυπουργός υπέδειξε ότι «ομόφυλα ζευγάρια έχουν παιδιά τα οποία δεν έχουν ίσα δικαιώματα σήμερα. Εάν μια γυναίκα συζεί με μια άλλη και έχει ένα μωρό, αρρωστήσει και πεθάνει, η άλλη δεν έχει κανένα δικαίωμα. Με προβληματίζει το μπούλινγκ, αλλά πότε είναι χειρότερο; Όταν γίνεται στα κρυφά ή όταν το συζητούμε φανερά».

Καταλήγοντας, για το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Μητσοτάκης διαμήνυσε ότι «δεν θα πειράξουμε καθόλου το καθεστώς της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης "θέλω ένα αγόρι". Δεν αλλάζουμε τίποτε σε αυτό. Δεν θα υπάρχει στο νομοσχέδιο Γονέας 1 και Γονέας 2».

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Στις 24 Νοεμβρίου η εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ
Σουβλάκι μόνο για λίγους-Θα «φλερτάρει» με τα 5 ευρώ μετά τις αυξήσεις «φωτιά»
Τραγωδία στα Τρίκαλα-Νεκρός 51χρονος που έπεσε με το ΙΧ του σε γκρεμό 100 μέτρων
Τραγωδία στη Νάξο-Ηλικιωμένη πνίγηκε στην παραλία του Αγίου Γεωργίου
Μαθήτρια βρήκε κατσαρίδα μέσα σε σχολικό γεύμα στην Ελλάδα (pics)
Έγινε ο πρώτος πολιτικός γάμος ομόφυλου ζευγαριού στη Χίο (pic)
«Είναι κτήνος, πού να το φανταστώ;»-Ξεσπά η μητέρα των παιδιών που κακοποιήθηκαν
«Δάκρυσα, γιατί είναι μοναδικό να φοράς αυτή τη στολή»-Τι λέει ο εύζωνας που έγινε viral στην τελευταία του υπηρεσία
Ο Νίκος Παππάς δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση της Έλενας Ακρίτα για τον «γιο της πλύστρας»
ΒΙΝΤΕΟ: Εγκάρδια συνάντηση Αλέξη Κούγια και Απόστολου Λύτρα στα δικαστήρια