ΔΗΣΥ για εκλογικές δαπάνες υποψήφιων-«Το επιτελείο μας δεν υπερέβηκε το ανώτατο όριο που ορίζει η νομοθεσία»

Πήρε θέση ο Δημοκρατικός Συναγερμός, αναφορικά με τις εκλογικές δαπάνες των υποψηφίων για τις Προεδρικές Εκλογές και την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός σε ανακοίνωση του αναφέρει πως, «υπέβαλε με πλήρη διαφάνεια όλα τα στοιχεία για τα έσοδα και τις δαπάνες της προεκλογικής περιόδου ενώπιον τόσο του Εφόρου Εκλογών όσο και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, τηρώντας όλες τις διατάξεις των νομοθεσιών».

Στη συνέχεια προσθέτει πως, «με ιδιαίτερη επιμέλεια το δικό μας εκλογικό επιτελείο δεν υπερέβηκε το ανώτατο όριο που ορίζει η νομοθεσία, ενώ καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια για την πλέον δίκαιη και αντικειμενική παρουσίαση των εσόδων και δαπανών».

Όπως αναφέρεται, «μάλιστα, ένα ποσό της τάξεως περίπου των €40.000, που αναφέρεται στην έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, παρότι καταβλήθηκε πριν από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, κρίναμε ορθό όπως δηλωθεί ως δαπάνη του εκλογικού επιτελείου. Το υπόλοιπο ποσό των €30.000 περίπου που επίσης αναφέρεται στην ειδική έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, αφορά τιμολόγια που ήρθαν αργοπορημένα και που επίσης αναφέρθηκαν με πλήρη διαφάνεια κατά το στάδιο του ελέγχου».

Επιπλέον αναφέρει ότι, «με δεδομένη την επιστροφή ποσού €93.000 από τον λογαριασμό του εκλογικού επιτελείου πίσω στον Δημοκρατικό Συναγερμό, θεωρούμε πως υπήρξε η ορθότερη λογιστική παρουσίαση. Το επαγγελματικό προσωπικό του Δημοκρατικού Συναγερμού θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Ελεγκτική Υπηρεσία και να συμμορφώνεται πλήρως με τις υποδείξεις της στα πλαίσια των ετήσιων ελέγχων που με βάση τη νομοθεσία οφείλει να διεξάγει».

Δειτε Επισης

Στις 11 το πρωί της Τετάρτης η συνάντηση Ντι Κάρλο-Γεραπετρίτη
Απαντήσεις Αννίτας στην Συναγερμική παραφιλολογία-Δεν υπάρχει εισήγηση για αυτόματη υποψηφιότητα του προέδρου
Κεραυνός: Δεν είμαι αισιόδοξος για τον Great Sea Interconnector
Πέντε συγκεκριμένες προτάσεις κατέθεσε ο Πρόεδρος στη Ντι Κάρλο-Πώς απαντά στον αδιάλλακτο Ταταρ
Αναστασιάδης για Κραν Μοντανά-«Με τον Ακιντζί θα είχαμε λύσει το Κυπριακό, αν το επέτρεπε η Άγκυρα»
Δυο κράτη, κυριαρχία και εγγυήσεις θέτει ξανά ο Τατάρ-«Θα εκφράσουμε αυτές τις απόψεις στην πολυμερή συνάντηση»
Άκουσε προτάσεις από τον Πρόεδρο και… εξάψαλμο από τον Τατάρ η Ντι Κάρλο-Επισκέπτεται Αθήνα και Άγκυρα
Συνέχισε τη συζήτηση με τους διαπραγματευτές η Ντι Κάρλο-Γνώμονας η καλύτερη προετοιμασία
Η δήλωση ΟΗΕ για τις επαφές Ντι Κάρλο-Συζήτησαν την μελλοντική πορεία και την προετοιμασία για πολυμερή
Νέα διαδικασία στο Κυπριακό «βλέπει» ο Έρχιουρμαν, διαφωνεί ο Ερτουγρούλογλου