ΔΗΣΥ για εκλογικές δαπάνες υποψήφιων-«Το επιτελείο μας δεν υπερέβηκε το ανώτατο όριο που ορίζει η νομοθεσία»

Πήρε θέση ο Δημοκρατικός Συναγερμός, αναφορικά με τις εκλογικές δαπάνες των υποψηφίων για τις Προεδρικές Εκλογές και την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός σε ανακοίνωση του αναφέρει πως, «υπέβαλε με πλήρη διαφάνεια όλα τα στοιχεία για τα έσοδα και τις δαπάνες της προεκλογικής περιόδου ενώπιον τόσο του Εφόρου Εκλογών όσο και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, τηρώντας όλες τις διατάξεις των νομοθεσιών».

Στη συνέχεια προσθέτει πως, «με ιδιαίτερη επιμέλεια το δικό μας εκλογικό επιτελείο δεν υπερέβηκε το ανώτατο όριο που ορίζει η νομοθεσία, ενώ καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια για την πλέον δίκαιη και αντικειμενική παρουσίαση των εσόδων και δαπανών».

Όπως αναφέρεται, «μάλιστα, ένα ποσό της τάξεως περίπου των €40.000, που αναφέρεται στην έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, παρότι καταβλήθηκε πριν από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, κρίναμε ορθό όπως δηλωθεί ως δαπάνη του εκλογικού επιτελείου. Το υπόλοιπο ποσό των €30.000 περίπου που επίσης αναφέρεται στην ειδική έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, αφορά τιμολόγια που ήρθαν αργοπορημένα και που επίσης αναφέρθηκαν με πλήρη διαφάνεια κατά το στάδιο του ελέγχου».

Επιπλέον αναφέρει ότι, «με δεδομένη την επιστροφή ποσού €93.000 από τον λογαριασμό του εκλογικού επιτελείου πίσω στον Δημοκρατικό Συναγερμό, θεωρούμε πως υπήρξε η ορθότερη λογιστική παρουσίαση. Το επαγγελματικό προσωπικό του Δημοκρατικού Συναγερμού θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Ελεγκτική Υπηρεσία και να συμμορφώνεται πλήρως με τις υποδείξεις της στα πλαίσια των ετήσιων ελέγχων που με βάση τη νομοθεσία οφείλει να διεξάγει».

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών