Νέες προκλητικές ενέργειες των Τούρκων στη Δένεια-Κάνουν αντιαρματικές τάφρους

Σε νέες προκλητικές ενέργειες προέβησαν οι Τούρκοι, αυτή τη φορά στην περιοχή της Δένειας, συνεχίζοντας το μοτίβο της έντασης, παρά το γεγονός πως βρίσκεται στην αφετηρία της η νέα προσπάθεια διερεύνησης εδάφους για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό.

Όπως κατήγγειλε ο κοινοτάρχης της κοινότητας, Τούρκοι στρατιώτες έκαναν ορύγματα δίπλα από τη νεκρή ζώνη, δημιουργώντας αντιαρματικές τάφρους, σε απόσταση περίπου πενήντα μέτρων από τα όρια της νεκρής ζώνης.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο Xριστάκης Παναγιώτου ανέφερε πως στην κοινότητα επικρατεί ανησυχία, ενώ σε ενέργειες προβαίνει το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Άμυνας. Μέχρι στιγμής, δεν υπήρξε κάποια απάντηση από τα Ηνωμένα Έθνη.

Όπως δήλωσε ο κ. Παναγιώτου, «οι Τούρκοι στρατιώτες κάνουν ορύγματα δίπλα στη γραμμή από τη Νεκρή Ζώνη. Όπως έκαναν στην Δερύνεια. Δηλαδή αντιαρματικές τάφρους. Είναι στα όρια της Νεκρής Ζώνης. Δεν είναι μέσα στη Νεκρή Ζώνη. Είναι σε απόσταση πενήντα μέτρων. Χθες το εντοπίσαμε εμείς».

Παράλληλα πρόσθεσε πως, «επικοινωνήσαμε με το Υπουργείο Εξωτερικών και την Εθνική Φρουρά που πήγε όσο μπορούσε κοντά και κατέγραψε. Οι Τούρκοι συνεχίζουν και κάνουν τις αντιαρματικές τάφρους. Το Υπουργείο Άμυνας ήταν παρόν στην περιοχή μέχρι εκεί που μπορεί να πάει. Ενημέρωσαν το Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς. Ενημερώσαμε και τα Ηνωμένα Έθνη. Δεν έχουν απαντήσει ακόμα τίποτα».

Οκ . Παναγιώτου τόνισε πως αυτή τη στιγμή υπάρχει ανησυχία στους κάτοικους. «Δεν είναι ότι πιο ευχάριστο να κατοικείς εκεί και να βλέπεις τον τουρκικό στρατό να συνεχίζει τα αμυντικά έργα και να φτιάχνει φυλάκια. Δεν υπάρχει όμως πανικός».

Ερωτηθείς αμέσως μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας, εάν είναι ενήμερος για τις νέες τουρκικές προκλήσεις στη Δένεια είπε πως, «παρόλο που η παρούσα συνάντηση είναι τελετουργικού χαρακτήρα, θα μπορούσα να πω πως δεν είναι άγνωστο αυτό το περιστατικό, όπως και άλλα. Δεν θέλω να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες. Είναι γνωστός ο τρόπος που προσεγγίζουν οι κατοχικές δυνάμεις».

Δειτε Επισης

Επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν, προγραμματίστηκαν για την Τετάρτη οι πρώτες συναντήσεις
Στοχευμένες ενέργειες εντός έξι μηνών ζήτησε από την Chevron ο Υπουργός Ενέργειας
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
Συζητήθηκε τροπολογία Ε. Χαραλαμπίδου για θητεία Προέδρου ΚΣ ΟΑΣΕ
Χαιρέτισε την απόφαση της Κυβέρνησης για μισθολογική αναβάθμιση των ΣΥΟΠ ο Σιζόπουλος
Απειλεί την Τουρκία ο Τατάρ ότι αν αλλάξει πολιτική δεν θα είναι ξανά υποψήφιος
Χαιρετίζει την κατάθεση νομοσχέδιου για την πλήρη άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο ο ΔΗΣΥ
Στα €523 εκατομμύρια το πλεόνασμα Γενικής Κυβέρνησης την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2024
Να πιάσει τόπο η προσπάθεια συνεργασίας ΕΕ-Λιβάνου ζητά η Αννίτα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για τις αναφορές της Moneyval-Καταγράφει συμμόρφωση της ΚΔ με συστάσεις για ξέπλυμα