Μηνύματα εντός κι εκτός Κυβέρνησης από ΠτΔ-Οι αναφορές στο «παλιό που αντιστέκεται» και η αβασάνιστη κριτική

Να στείλει δυνατά μηνύματα προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις, επιχειρήσε με την ομιλία του, με την ευκαιρία της τελετής διαβεβαίωσης των νέων υπουργών και υφυπουργών της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μέσα από την ομιλία του, εξωτερίκευσε μια ενόχληση για την κριτική που ασκείται στην Κυβέρνηση, ενώ ανέδειξε συνοπτικά, το σημαντικό έργο, όπως το χαρακτήρισε των πρώτων δέκα μηνών.

Απευθυνόμενος στους νέους υπουργούς, υπέδειξε πως η θέση τους, είναι θέση χρέους και απαιτεί αφοσίωση και προσωπικές στερήσεις. «Απαιτεί να είστε πρότυπο ηγέτη ως προς την εργατικότητα και το ήθος. Κριτής μας είναι ο λαός, πυξίδα μας το Σύνταγμα. Όλοι μας είμαστε υπόλογοι μόνο στον Κυπριακό λαό».

oloi

Οι τέσσερις νέοι υπουργοί που έδωσαν τη νενομισμένη διαβεβαίωση, Βασίλης Πάλμας (ΥΠΑΜ), Μαρία Παναγιώτου (Υπ. Γεωργίας), Μάριος Χαρτσιώτης (Υπ. Δικαιοσύνης) και Μιχάλης Δαμιανός (Υπ. Υγείας)

Μάλιστα, έστειλε το μήνυμα πως, «υπηρετούμε το δημόσιο και όχι το ιδιωτικό συμφέρον και θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος. Το έργο μας δεν είναι εύκολο και όταν το παλιό αλλάζει, οι αντιστάσεις, είναι μεγάλες», αναφορά που τυγχάνει, πολλών ερμηνειών και ενδεχομένως να χρήζει εξήγησης από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε ότι αφορά τα απερχόμενα μέλη του Υπουργικού, αφού τα ευχαρίστησε, ανέφερε πως, μπήκαν με τόλμη σε μια Κυβέρνηση χωρίς κομματική στήριξη. «Είμαι ευγνώμων για τον κόπο και την αφοσίωση τους. Επισημαίνω την ικανοποίηση μου και να ευχαριστήσω τους υπουργούς και τους συνεργάτες μου για το σημαντικό έργο που έχει παραχθεί σε δέκα μήνες».

Απευθυνόμενος στους νέους υπουργούς, τους κάλεσε να κλείσουν τα αυτιά του στις σειρήνες, «αυτό κάνω κι εγώ. Αφοσιωθείτε στο έργο σας και κλείστε τα αυτιά σας στην αβασάνιστη κριτική. Να επιδιώκετε την εποικοδομητική κριτική. Για την Κυβέρνηση μας είναι μονόδρομος. Δουλειά και μόνο δουλειά. Από αυτή κρινόμαστε από τον λαό».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επανέλαβε για δεύτερη φορά την προτροπή προς τους υπουργούς: «Άστε το παλιό να αντιστέκεται και δουλέψετε χωρίς να αναμένετε την όποια επιβράβευση. Αυτή θα έρθει από την κοινωνία. Μόνο εκεί θα είμαστε υπόλογοι. Μένουμε αφοσιωμένοι στο έργο μας για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Κανένα βαρίδι δεν κουβαλάμε. Στόχος είναι ο λαός και δεν έχουμε κρυφή ατζέντα. Για αυτό δώσαμε χείρα συνεργασίας σε όλες τις δυνάμεις», είπε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η αντιφώνηση του νέου υπουργού Άμυνας

Στην αντιφώνηση, εκ μέρους όλων των νέων υπουργών, ο υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας ανέφερε πως, «εκ μέρους όλων των συναδέλφων, σας ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνετε. Αναλαμβάνουμε τα χαρτοφυλάκια με αίσθημα υψηλής ευθύνης. Με πλήρη αφοσίωση, χρηστή διοίκηση και έχοντας επίκεντρο τον άνθρωπο, θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμα διακυβέρνησης, που αποτελεί το κοινωνικό συμβόλαιο που υπογράψατε με τον λαό».

300 (Copy)

Και πρόσθεσε πως, «γνωρίζοντας πολύ καλά, ότι η εξουσία προκύπτει από τον ίδιο τον λαό, καθήκον μας είναι το κοινωνικό όφελος και όχι η εξυπηρέτηση των λίγων. Μέλημα μας να κυβερνήσουμε με διαφάνεια. Στη σημερινή εποχή με τις τόσο δύσκολες συνθήκες, είναι πεποίθηση μας ότι με προσήλωση στο καθήκον, θα φανούμε αντάξιοι της κοινωνίας των πολιτών. Αναλαμβάνοντας σήμερα τα καθήκοντα μας, καλούμαστε να συμβάλουμε στην απελευθέρωση της πατρίδας μας».

«Υποσχόμαστε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και της ύψιστης τιμής που κάνετε στον κάθε ένα από μας ξεχωριστά», κατέληξε ο Βασίλης Πάλμας.

palmas (Copy)

mpanayiotou (Copy)

CHARTSIOTIS

DAMIANOS

900 (Copy)

800 (Copy)

700 (Copy)

100 (Copy)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

Οι τελετές στα Υπουργεία

Οι σημερινές τελετές παράδοσης-παραλαβής, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού σε αυτές θα έχουν την ευκαιρία να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να εκφράσουν τις απόψεις τους, κυρίως οι υπουργοί οι οποίοι αποχωρούν από το κυβερνητικό σχήμα. Υπενθυμίζεται ότι από την Κυβέρνηση αποχωρούν τέσσερις υπουργοί, οι οποίοι είναι ο Μιχάλης Γιωργάλλας από το Υπουργείο Άμυνας, η Άννα Κουκκίδου Προκοπίου από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η Πόπη Κανάρη από το Υπουργείο Υγείας και ο Πέτρος Χατζηξενοφώντος από το Υπουργείο Γεωργίας. Επιπλέον, το χαρτοφυλάκιο του αναμένεται να παραδώσει και ο παραιτηθέντας υφυπουργός Καινοτομίας, Φίλιππος Χατζηζαχαρίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό από την Προεδρία, οι τελετές παράδοσης-παραλαβής θα πραγματοποιηθούν στις 10 και 30 η παράδοση-παραλαβή στο Υπουργείο Άμυνας, στις 11 και 15 στο Υπουργείο Γεωργίας, στις 12 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στις 12 και 45 στο Υπουργείο Υγείας. Στη μια και τριάντα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης παραλαβής του Υφυπουργείου Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και στις 2 και 15 της Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Σημειώνεται πως η νέα υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Μαριλένα Ραουνά, δεν έλαβε κατά τη σημερινή τελετή το χαρτοφυλάκιο της, όπως ο υφυπουργός Καινοτομίας Νικόδημος Δαμιανός και οι τρεις Επίτροποι, Ορεινών Κοινοτήτων, του Πολίτη και Περιβάλλοντος, διότι εκκρεμεί η έγκριση του Νόμου για το Υφυπουργείο Ευρωπαϊκών Θεμάτων από το Υπουργικό, πράγμα που θα γίνει κατά την αυριανή συνεδρία του σώματος.

Δειτε Επισης

Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό στη Λευκωσία- Συμμετέχουν οκτώ Κράτη Μέλη της Ε.Ε
Ευγνωμοσύνη του ΟΗΕ προς την Κύπρο για το θαλάσσιο διάδρομο προς τη Γάζα
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Έκθεση Σούπερμαν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συνέλευση της Μεσογείου
CMC: Στα χέρια της ΕΤΥΦΑ ο χρόνος άφιξης του ‘Προμηθέας’ στην Κύπρο
Χριστοδουλίδης: Η στήριξη της υπαίθρου πρωταρχικός στόχος για την Κυβέρνηση
Αλλαγές στην νομοθεσία για τις πολιτογραφήσεις αλλοδαπών ενέκρινε η Βουλή
Μεγαλύτερος σε αριθμό εκλογέων ο Δ. Πάφου ακολουθεί ο Δήμος Ανατολικής Πάφου
Η Βουλή ενέκρινε αλλαγές για τους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης
Η Βουλή εξέφρασε αλληλεγγύη με Σλοβακία μετά την απόπειρα κατά του Πρωθυπουργού