Η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κριμαία

Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε σήμερα πρόσθετες κυρώσεις σε έξι άτομα για σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω των ενεργειών τους σε βάρος μελών εθνοτικών ομάδων στην Κριμαία.  

Στα άτομα που απαριθμούνται περιλαμβάνονται εν ενεργεία εισαγγελείς και δικαστές που ασκούν τα καθήκοντά τους σε δικαστήρια τα οποία συστάθηκαν από τις ρωσικές κατοχικές δυνάμεις στην Κριμαία. Αυτοί έπαιξαν ρόλο στην επιβολή ποινής φυλάκισης σε δημοσιογράφο που ανήκει στην κοινότητα των Τατάρων της Κριμαίας.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης δύο μέλη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB) που είτε συμμετείχαν στον βασανισμό του δημοσιογράφου είτε συμμετείχαν στην έρευνα εναντίον του, καθώς και εναντίον μελών της κοινότητας των Τατάρων της Κριμαίας και των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Κριμαία.

Δειτε Επισης

Φρίκη στη Φλόριντα... Υιοθέτησαν παιδιά και τα έκλεισαν σε κλουβιά-Τα τιμωρούσαν με ψεκασμούς ξυδιού
Έντεκα κιλά ναρκωτικών σε μπουρνούζι, καπελάκια basseball και σακάκι εντόπισε το Τμήμα Τελωνείων
Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα-Ενεργά μέτωπα σε Κύθηρα και Μεσσηνία, μετρούν τις πληγές τους Αττική και Εύβοια
Ξεκάθαρο μήνυμα Κυβέρνησης-«Δεν θα επιτρέψουμε στην κατοχή να γίνει κανονικότητα»
Έκκληση Επαρχιακής Διοίκησης να ενημερώσουν όσοι δεν το έπραξαν για να αποζημιωθούν-«Πραγματική τραγωδία»
Τσακίζει κόκκαλα πατέρας δύο ανήλικων που έχασε το σπίτι του στη φονική πυρκαγιά-«Δεν επιάμεντε ούτε ρούχο»
Κατέληξε 63χρονος επτά μήνες μετά από τροχαίο-Είχε παρασυρθεί από φορτηγό που οδηγούσε 49χρονος
«Πράττουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ανατρέψουμε επιδιώξεις Τουρκίας»
Αυξάνονται τα περιστατικά θερμοπληξίας-Τέσσερις στο νοσοκομείο, σε σοβαρή κατάσταση 61χρονος
Στόχος ο εντοπισμός όλων των αγνοουμένων-«Καμία άλλη μάνα να μην χαθεί με τον καημό του παιδιού της»