Για νεανική παραβατικότητα συζήτησαν Υπ. Δικαιοσύνης και Επίτροπος Δικαιωμάτων Παιδιού

Θέματα νεανικής παραβατικότητας συζήτησαν την Παρασκευή η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου και η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Δέσπω Μιχαηλίδου – Λιβανίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Υπουργός και Επίτροπος συζήτησαν ειδικότερα το κανονιστικό πλαίσιο που αφορά στη δημιουργία κατάλληλου χώρου κράτησης παιδιών καθώς και επιμέρους θεσμούς της νέας νομοθεσίας που εγκαθιδρύει ένα νέο σύγχρονο σύστημα δικαιοσύνης φιλικής προς τα παιδιά.

Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει, ειδικότερα, παιδοκεντρικές προσεγγίσεις, μεθόδους και θεσμούς διαχείρισης της παραβατικότητας των ανηλίκων με άξονα και ύψιστη προτεραιότητα την εξυπηρέτηση του συμφέροντος των ανήλικων παραβατών και την ανάγκη στήριξης και αναμόρφωσης τους προς όφελος των ιδίων και της κοινωνίας.

Όπως σημειώνεται, η Υπουργός ευχαρίστησε την Επίτροπο για την πολύ σημαντική συνεισφορά της στην ετοιμασία των Κανονισμών για το Χώρο Κράτησης Παιδιών καθώς και για τη διαχρονική συμβολή της στην εγκαθίδρυση και αποτελεσματική εφαρμογή του συστήματος δικαιοσύνης φιλικής για τα παιδιά.

Δειτε Επισης

Εισηγείται άμεσα διαβουλεύσεις με οργανώσεις αναπήρων και Υφυπουργείο Πρόνοιας η Επ. Διοικήσεως
Ξεκαθαρίζει το Τμ. Περιβάλλοντος για τους πύργους στη Λάρνακα-«Δεν γνωμοδοτεί βάσει του ποιος είναι ο αιτητής»
Απειλές δέχονται μέλη του προσωπικού του Τμήματος Τελωνείων-«Έχουν ενταθεί επικίνδυνα, δεν μας πτοούν»
Στελεχωμένοι οι 11 από 19 ναυαγοσωστικούς πύργους της Λάρνακας-Ποια τα κριτήρια πρόσληψης
«Δεν αντιτίθεται στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση»-Απαντά στον υπουργό Υγείας η ΠΑΣΥΚΙ
Συνάντηση με ΠτΔ για τις μόνιμες οργανικές θέσεις ζητούν οι εκπαιδευτικοί-Δεν αποκλείουν λήψη μέτρων
Για απουσία κυβερνητικής ευαισθησίας έκαναν λόγο οι συνταξιούχοι σε Γενική Συνέλευση
Δύο τυχερά πεντάρια του Τζόκερ σε πρακτορείο στη Λευκωσία-Το ποσό που κερδίζουν
Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Ο καιρός μέχρι την Πέμπτη
Μελετά τα ευρήματα της διοικητικής για τη Μπιενάλε και αποφασίζει αν προκύπτουν πειθαρχικά η Κασσιανίδου