Ε/κ φέρεται να προσπάθησε να μεταφέρει κρυφά Καμερουνέζα από τα κατεχόμενα με αντάλλαγμα 900 ευρώ

Χειροπέδες σε ένα Ελληνοκύπριο, ο οποίος φέρεται να προσπάθησε να μεταφέρει στις ελεύθερες περιοχές μία μητέρα και το εξάμηνο βρέφος της από τα κατεχόμενα, κρύβοντάς τους στις πίσω θέσεις του οχήματός του, πέρασε η «αστυνομία» στα κατεχόμενα. Μάλιστα, ο Ελληνοκύπριος παρουσιάστηκε και ενώπιον του «δικαστηρίου» στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Yeni Duzen, η λεγόμενη «αστυνομία», παρουσιάζοντας τα γεγονότα της υπόθεσης ενώπιον του «δικαστηρίου», ανέφερε πως σε έλεγχο που έγινε στο όχημα του Ελληνοκύπριου, που ήθελε να περάσει από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, μέσω του οδοφράγματος του Αγίου Δομετίου, στις 02:30 τα ξημερώματα της Κυριακής, εντοπίστηκε μία γυναίκα από το Καμερούν και το εξάμηνο βρέφος της, να κρύβεται στις πίσω θέσεις του οχήματος.

Η «αστυνομία» ανέφερε πως ο Ελληνοκύπριος και η γυναίκα από το Καμερούν συνελήφθησαν και άρχισαν οι έρευνες για την υπόθεση και διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα διέμενε στις κατεχόμενες περιοχές χωρίς «άδεια παραμονής», από τις 30 Σεπτεμβρίου του 2022.

Η λεγόμενη «αστυνομία» πρόσθεσε πως η μητέρα οδηγήθηκε στις «φυλακές» στις 4 Σεπτεμβρίου 2023, για μία περίοδο είκοσι ημερών, ενώ ο Ελληνοκύπριος θα παραμείνει «υπό κράτηση» για άλλες δύο ημέρες. Από τις έρευνες διαπιστώθηκε επίσης, ότι ο αδελφός της γυναίκας, που διαμένει στη Γερμανία, απέστειλε στον Ελληνοκύπριο 900 ευρώ, για να την βοηθήσει και να την μεταφέρει στις ελεύθερες περιοχές.

Η γυναίκα, στην κατάθεσή της, ανέφερε πως ήθελε να περάσει στις ελεύθερες περιοχές, επειδή ήθελε να είναι σε Ευρωπαϊκό έδαφος και ότι ο οδηγός του οχήματος κανόνισε τις διαδικασίες με ένα φίλο του, με ανταλλαγή τα χρήματα.

Το «δικαστήριο» αποφάσισε όπως ο Ελληνοκύπριος τεθεί υπό οκταήμερη «κράτηση».

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκαν πέντε πρόσωπα σε υποστατικό να επιδίδονται σε κυβεία
Σε συνεδρία επιτροπών ΟΗΕ για ναρκωτικά και πρόληψη εγκλήματος η Σούπερμαν
Σε λειτουργεία 18 νέες κάμερες τροχαίας και στη Λάρνακα-Αναλυτικά όλα τα σημεία
Χειροπέδες σε δυο γυναίκες που ξάφριζαν κοσμήματα από οικίες
Ενέκρινε τη σύσταση Ερευνητικής Επιτροπής για την εκτροπή του νερού από τον Κούρρη το Υπουργικό
ΒΙΝΤΕΟ: Αεροδιακομιδή άνδρα από πλοίο με σημαία της Μάλτας-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος»
Μαθητής κτύπησε οδηγό λεωφορείου με βέργα-Θα προχωρήσει σε καταγγελία στην Αστυνομία
Δεν παραδέχονται οι 12 για τα επεισόδια στη Λεμεσό-Παραμένουν ελεύθεροι υπό όρους
Στάθμευσε το όχημά του παράνομα, το ρυμούλκησε η Αστυνομία και εντοπίστηκαν κλοπιμαία
Συνελήφθησαν 20 Κύπριοι φοιτητές στην Αθήνα-Άνοιξαν πανό κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Ερντογάν