Στα χέρια του Προέδρου δύο εκθέσεις για το χάος σε Χλώρακα και Λεμεσό-Σημείωμα και από Προκοπίου

Στα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, βρίσκονται εκθέσεις γεγονότων για τα πρόσφατα επεισόδια στη Χλώρακα και στη Λεμεσό, καθώς και σημείωμα με συμπεράσματα της υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Άννας Κουκκίδη-Προκοπίου.

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε σήμερα δυο εκθέσεις γεγονότων, που ετοίμασε η Αστυνομία αναφορικά με τα επεισόδια στη Χλώρακα και τα επεισόδια στη Λεμεσό».

Πρόσθεσε πως τις δυο εκθέσεις συνοδεύει σημείωμα με συμπεράσματα της υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, προσθέτοντας πως ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα τα μελετήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Ζήτησαν έκθεση γεγονότων για τα επεισόδια οι βουλευτές-Στα σκαριά νομοσχέδιο για ρατσιστικές αναρτήσεις

Ελεύθερος υπό όρους ο διοργανωτής της διαμαρτυρίας στη Λεμεσό

Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε ο διοργανωτής της διαμαρτυρίας, στην οποία εκτυλίχθηκαν σοβαρά επεισόδια την Παρασκευή στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το Δικαστήριο αποφάσισε όπως ο 50χρονος διοργανωτής αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ύψους 10 χιλιάδων ευρώ, μπήκε στο stop list, παρέδωσε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και θα παρουσιάζεται σε Αστυνομικό Σταθμό της περιοχής του δύο φορές τη βδομάδα.

Υπενθυμίζεται πως, συνολικά 13 συλληφθέντες, σε σχέση με τα επεισόδια στη Λεμεσό παραπέμφθηκαν σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που θα συνεδριάσει στις 25 Οκτωβρίου.

Αρχικά οι 13 συλληφθέντες, ηλικίας από 16 μέχρι 50 ετών, θα κατηγορούνταν ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού, ωστόσο μετά από οδηγίες που δόθηκαν από την Νομική Υπηρεσία, παραπέμφθηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου, για αδικήματα που, μεταξύ άλλων, αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, οχλαγωγία, ρατσισμό και ξενοφοβία και πρόκληση κακόβουλης ζημιάς.

Οι 11 από τους 13 συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ ο κατάδικος που εξέτιε την ποινή του υπό το καθεστώς ηλεκτρονικής παρακολούθησης, οδηγήθηκε πίσω στις Κεντρικές Φυλακές, μέχρι την έναρξη της διαδικασίας.

Δειτε Επισης

Στα €6,75 δισ. η αξία των κυπριακών ομολόγων στον ισολογισμό του Ευρωσυστήματος
Σε κοινή συνισταμένη ΕΔΕΚ και ΑΚΕΛ για Πάφο στις Δημοτικές Εκλογές-Οι ανακοινώσεις Σιζόπουλου
Διεκδικεί τη θέση του Δημάρχου Πολεμιδιών ο Ανδρέας Θεοδώρου
Στις Βρυξέλλες ο Κόμπος για ΣΕΥ και Σύνοδο Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης
ΓΓ ΑΚΕΛ: Συγκεκριμένη πρόταση στον ΠτΔ για άρση αδιεξόδου στο Κυπριακό
Μέση Ανατολή: Οικονομικές επιπτώσεις, Τουρκία και μεταναστευτικό
Παλεύουν για ισχυρά ψηφοδέλτια Ευρωεκλογών τα κόμματα-Η ονοματολογία και πότε θα ληφθούν αποφάσεις
Χριστοδουλίδης: Ανωμαλία και λάθος ο διαχωρισμός των κοινοτήτων του Ακάμα για την ΤΑ
Επισκόπηση οδικού δικτύου στον Ακάμα και αποκατάσταση οικοτόπων ανακοίνωσε ο Πρόεδρος
Στην υπηρεσία των πολιτών ο Κόμβος Αστικής Αειφορίας NOUS