Ζήτησε συγνώμη ο Κύπριος Πρέσβης του Κουβέιτ στους τουρίστες που τραυματίστηκαν στα επεισόδια στη Λεμεσό

Ο Κύπριος Πρέσβης στο Κουβέιτ, Μιχαήλ Μαύρος εξέφρασε την ειλικρινή του συγγνώμη στους Κουβετιανούς τουρίστες και τις οικογένειές τους που επλήγησαν από τα βίαια γεγονότα στη Λεμεσό, σημειώνοντας ότι η χώρα του έχει λάβει αυστηρά μέτρα για να αποτρέψει την επανάληψη τέτοιων επιθέσεων.

Ανακοίνωση της Πρεσβείας του Κουβέϊτ στην Κύπρο αναφέρει ότι ο κ. Μαύρος προέβη σε δήλωση στην εφημερίδα Al-Qabas αναφέροντας ότι «καταδικάζουμε σθεναρά τις άνευ προηγουμένου και αξιοθρήνητες πράξεις βίας κατά μεταναστών και επισκεπτών, που ξέσπασαν στην Κύπρο τις τελευταίες εβδομάδες και συγκλόνισαν την κυπριακή κοινωνία».

Ο Κύπριος Πρέσβης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είπε πως η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, όλα τα πολιτικά κόμματα και η κοινωνία των πολιτών συνολικά καταδίκασαν αυτά τα απαράδεκτα και επαίσχυντα γεγονότα, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για να αποτρέψει την επανάληψη παρόμοιων πράξεων στο μέλλον, και πολλοί από τους υπεύθυνους για τη βία έχουν συλληφθεί.

«Δυστυχώς, τα προαναφερθέντα γεγονότα οδήγησαν, μεταξύ άλλων, σε επιθέσεις εναντίον ενός μικρού αριθμού Κουβετιανών τουριστών που έτυχε να βρεθούν κοντά στον τόπο των βίαιων διαδηλώσεων, αλλά τώρα είναι καλά στην υγεία τους και όλοι θέλουν να παραμείνουν ανώνυμοι και οι επιθυμίες τους πρέπει να γίνονται σεβαστές», ανέφερε ο Πρέσβης.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη συγγνώμη και την ειλικρινή μας συμπαράσταση στους πολίτες του Κουβέιτ και τις οικογένειές τους που επλήγησαν από τα γεγονότα, και τους διαβεβαιώνουμε ότι η Κύπρος θα παραμείνει μια ανοιχτή και φιλόξενη χώρα και ότι θα συνεχίσουμε να καλωσορίζουμε Κουβετιανούς και Άραβες φίλους», καταλήγει ο Πρέσβης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στη ΜΕΘ 17χρονος που τραυματίστηκε από την αιματηρή συμπλοκή με μαχαίρια-Υποβλήθηκε σε επέμβαση 15χρονος
Ενημερώνει για τις διαδικτυακές αγορές η Υπ. Προστασίας Καταναλωτή-Όσα ισχύον για φόρο και ΦΠΑ
Πρόταση νόμου για ενημέρωση από Αστυνομία για τους χώρους και τις ώρες λειτουργίας των καμερών
Τα αναθεωρημένα νομοσχέδια για ΤΑ, οι κολυμβητικές δεξαμενές και τα προβλήματα στο Πισσούρι ενώπιον της Επ. Εσωτερικών
ΒΙΝΤΕΟ: Μεγάλη πυρκαγιά στην Παλαιά Φώκαια-Καίγονται σπίτια, εκκενώσει και απεγκλωβισμοί κατοίκων
Σε δημόσια διαβούλευση Νομοσχέδιο για διαφάνεια και πολιτική διαφήμιση
Μίλησε για το Κυπριακό ο Ερντογάν με τον Μακρόν-Του ζήτησε να συμπεριληφθεί η Τουρκία στη νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας
Δεν αρκούν τα προγράμματα απεξάρτησης στις Κεντρικές Φυλακές-Τεράστιες οι ανάγκες για ολοήμερα κέντρα
Έδωσε γραπτώς σειρά από ερωτήματα για τα ξενόγλωσσα στην Επ. Παιδείας το ΥΠΑΝ
Γ. Σαββίδης: Οι θεσμοί και λειτουργούν αλλά και συνεργάζονται, κακεντρεχή σχόλια και fake news στα MKΔ