Συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη Αρχηγών η Αννίτα-Θέμα συζήτησης η προεδρία επιτροπής από το ΕΛΑΜ

Σύσκεψη των Αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, συγκάλεσε η πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, με αφορμή την επιστολή που έλαβε από το ΑΚΕΛ, σε σχέση με το θέμα λειτουργίας της ad hoc επιτροπής για το δημογραφικό.

Ουσιαστικά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης, στην επιστολή που απέστειλε στην Αννίτα Δημητρίου, επανέφερε το θέμα προεδρίας της συγκεκριμένης επιτροπής από το ΕΛΑΜ, θέτοντας θέμα παραβίασης του Κανονισμού της Βουλής.

Ουσιαστικά το θέμα για το ΑΚΕΛ προέκυψε μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και τα φαινόμενα βίας με ρατσιστικά κίνητρα σε Χλώρακα και Λεμεσό, με την Εζεκία Παπαϊώαννου να θεωρεί ότι στην ημερήσια διάταξη των συνεδριών της υπό αναφορά Επιτροπής περιλαμβάνονται θέματα που ουδόλως εμπίπτουν στην καθ’ ύλην αρμοδιότητα και στους όρους εντολής που απορρέουν από την ονομασία της εν λόγω Επιτροπής και από την προηγούμενη λειτουργία της, κατά παράβαση του Κανονισμού 41Α.

«Το φαινόμενο της παραβίασης του Κανονισμού από την εν λόγω Επιτροπή έχει πλέον μονιμοποιηθεί, γεγονός παντελώς απαράδεκτο», ανέφερε στην επιστολή του ο κ. Λουκαϊδης.

Πάντως, κληθείς να σχολιάσει τη θέση του ΑΚΕΛ, ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, τόνισε πως η Επιτροπή έχει επιτελέσει και επιτελεί σοβαρό έργο, με την συμμετοχή κι άλλων κομμάτων. «Αν το ΑΚΕΛ θέτει θέμα για την Επιτροπή, στην οποία δεν συμμετέχει, διερωτώμαι: Η βουλή θα παίρνει οδηγίες από το ΑΚΕΛ; Το ΑΚΕΛ σπείρει τη διχόνοια και αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη», ήταν η θέση του κ. Χρίστου.

Σημειώνεται πως με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, το ΕΛΑΜ είναι η τέταρτη πολιτική δύναμη, ωστόσο διαθέτει μόλις τρεις βουλευτές, αφού ανεξαρτητοποιήθηκε από πολύ νωρίς ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους. Εάν εφαρμοζόνταν όσα αναφέρονται στον Κανοσνισμό, τότε θα έπρεπε να αφαιρεθούν οι προεδρίες από τους Οικολόγους, την ΕΔΕΚ και τη ΔΗΠΑ-Συνεργασία.

Το όλο θέμα, μετά το αίτημα του ΑΚΕΛ, θα συζητηθεί στη σύσκεψη αρχηγών κοινοβουλευτικών κομμάτων που συγκάλεσε η Αννίτα Δημητρίου, όπου αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για το θέμα που προέκυψε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επαναφέρει το θέμα της προεδρίας ΕΛΑΜ στην Επιτροπή για δημογραφικό το ΑΚΕΛ

Δειτε Επισης

Κι άλλο αίμα στην άσφαλτο-Νεκρός ο 28χρονος μοτοσικλετιστής στη Λάρνακα
Μπορεί όντως να συλληφθεί ο Νετανιάχου;-Η ουσιαστική ισχύς του εντάλματος και η διαδικασία
Στο ΣΓΥ ο ΥΠΕΞ, ενημερώνει για συμμόρφωση επί συστάσεων για κράτος δικαίου
Συνελήφθη δεύτερο πρόσωπο για τον οπλισμό στον τάφο-Σε εξέλιξη οι έρευνες
Προτεραιότητα Α. Ιωσήφ η προώθηση ανέγερσης Τεχνικής-Γεωργικής Σχολής
Συζήτησε με τον Πρέσβη της Κίνας τις διαφορές που προέκυψαν με την CPP ο Πρόεδρος
Ο γρίφος και η πολιτική πραγματικότητα-Τι μέλλει γενέσθαι μετά τον θάνατο του προέδρου του Ιράν
Αποπερατώθηκαν οι έρευνες των δυτών για το ανθρώπινο πέλμα-Συνεχίζονται στη ξηρά
Προεκλογική ανταλλαγή πυρών-Οι «συνήγοροι των τραπεζών» και η «ΑΚΕΛική λαίλαπα»
Σοβαρός τραυματισμός μοτοσικλετιστή σε τροχαίο στη Λάρνακα