Πρεμιέρα στα σχολεία με δεσμεύσεις ΠτΔ-Κλιματιστικά σε όλες τις τάξεις εντός τριών χρόνων

Την υπόσχεση ότι εντός της επόμενης τριετίας θα τοποθετηθούν κλιματιστικά σε όλα τα σχολεία, έδωσαν Πρόεδρος της Δημοκρατίας και υπουργός Παιδείας, οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι αυτή τη στιγμή γίνεται μία μελέτη και στη βάση κριτηρίων, θα ξεκινήσει η εγκατάσταση σε συγκεκριμένα σχολεία, από τον Οκτώβριο. Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε το δικό του μήνυμα στους μαθητές, αναφορικά με τη νέα σχολική χρονιά, τονίζοντας πως η παιδεία βρίσκεται στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Πέρασαν σχεδόν σαράντα χρόνια από τη μέρα που πήγα Γυμνάσιο»-Οι ευχές ΠτΔ στους μαθητές

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης και η Αθηνά Μιχαηλίδου βρέθηκαν το πρωί στο Γυμνάσιο Ακροπόλεως, όπου συνάντησαν τους μαθητές, με τους οποίους συνομίλησαν και άκουσαν τους προβληματισμούς και τις θέσεις τους. Το κυριότερο θέμα, που τέθηκε από τους πλείστους μαθητές που βγήκαν μπροστά και απευθύνθηκαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ήταν το μείζον θέμα των κλιματιστικών, αφού υπέδειξαν πως είναι δύσκολο να παρακολουθήσουν μάθημα μέσα στις αίθουσες, όταν είναι αφόρητη ζέστη. Μάλιστα, ζήτησαν από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη να τους ενημερώσει πότε θα τοποθετηθούν τα κλιματιστικά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τότε, απηύθυνε το λόγο στην υπουργό Παιδείας, η οποία σημείωσε πως είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου το συγκεκριμένο θέμα και τόνισε πως από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η εγκατάσταση σε κάποια σχολεία, βάσει κριτηρίων, ενώ στα επόμενα τρία χρόνια θα τοποθετηθούν σε όλα τα σχολεία της Κύπρου.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ενημερώθηκε από τη Διεύθυνση του σχολείου ότι κλιματιστικά υπάρχουν σε κάποιες ειδικές αίθουσες και ζήτησε από την υπουργό να μελετήσουν το θέμα, για τοποθέτηση κι άλλων κλιματιστικών.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως «ακούσατε το διάλογο με τους μαθητές και το πρώτο θέμα που προέκυψε ήταν το θέμα των κλιματιστικών. Η υπουργός το αμέσως επόμενο διάστημα –και δεν εννοούμε τον επόμενο χρόνο- αλλά τώρα θα έχουμε μια συνάντηση όπου θα υποβάλουμε τα δεδομένα σε σχέση με τις ανάγκες για τα κλιματιστικά. Έχουν δίκαιο, πρέπει να το παραδεχθούμε. Συζητούμε αυτό το θέμα σε δημόσιο διάλογο, τα τελευταία δέκα με δεκαπέντε χρόνια. Στόχος μας είναι και η υπόσχεση όπως ανέφερε, είναι να τελειώσουμε τα επόμενα τρία χρόνια με αυτό το θέμα και σίγουρα να είστε βέβαιοι ότι θα το πράξουμε».

Ο κ. Χριστοδουλίδης επεσήμανε, δε, ότι «επισκέφθηκα σήμερα το Γυμνάσιο για να στείλω ένα μήνυμα σε σχέση με τις προτεραιότητες της δικής μας διακυβέρνησης. Το είπα πολλές φορές ότι η Παιδεία και η Υγεία αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες της δικής μας διακυβέρνησης και ειδικότερα τα θέματα Παιδείας, που επηρεάζει το κάθε τι».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέδειξε πως πρόθεσή του είναι να συνεχίσει το διάλογο με τους μαθητές, κάτι που είχε αναφέρει και στους ίδιους, καθώς είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, για οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί. «Να σας θυμίσω ότι η πρώτη μου επίσκεψη ήταν σε σχολείο, άρα θα συνεχίσουμε αυτόν τον διάλογο και η υπουργός και τα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας γιατί είναι σημαντικό αυτές οι αλλαγές που ήδη άρχισαν να προωθούνται στην εκπαίδευση, να αξιολογούνται συνεχώς έτσι ώστε να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Δειτε Επισης

Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες
Στη δημοσιότητα επιστολή ΥΠΕΣ για τ/κ κινηματογράφο έδωσε ο Δήμος Λεμεσού
Μ. Δαμιανός: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει προσπάθειες ιατρικής κοινότητας
«Προς αξιοποίηση η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη»-Όσα ισχυρίζεται ειδικός
ΕΒΕ Πάφου: Καμία προσφορά για γέφυρα σύνδεσης βιομ. περιοχών Μεσογής–Τρεμιθούσας
Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα-Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον παρβοϊό στην Κύπρο-Τα συμπτώματα και ο τρόπος μετάδοσης στα παιδιά
Απονομή σε Κύπρια 1ου Βραβείου Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO