«Πέρασαν σχεδόν σαράντα χρόνια από τη μέρα που πήγα Γυμνάσιο»-Οι ευχές ΠτΔ στους μαθητές

Το Γυμνάσιο Ακρόπολης στη Λευκωσία επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Υπουργό Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, για να ευχηθούν καλή σχολική χρονιά στους μαθητές.

Οι μαθητές από νωρίς το πρωί, ετοίμασαν θερμή υποδοχή για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και την Υπουργό Παιδείας.

Σε ομιλία του, ενώπιον των μαθητών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε πως σήμερα μαζί με τους μαθητές γύρισε πίσω τον χρόνο, για το πώς ένιωθε όταν ήταν η πρώτη μέρα στο σχολείο. « Πέρασαν πολλά χρονιά. Έχω και εγώ τέσσερα παιδιά και γνωρίζω από τα παιδιά μου πως είναι η πρώτη μέρα στο σχολείο και η επιστροφή μετά τις διακοπές. Για κάποιους από εσάς είναι η πρώτη μέρα στο Γυμνάσιο και για κάποιους η τελευταία. Εγώ πήγα πρώτη Γυμνασίου το 1985, πέρασαν σχεδόν 40 χρόνια που πήγα πρώτη φορά στο Γυμνάσιο και θυμάμαι τότε, ένιωθα περίεργα. Σκεφτόμουν αν θα κάνω φίλους, αν θα τα καταφέρω με τα μαθήματα».

«Θέλω να μοιραστώ τις σκέψεις μου όσον αφορά την Παιδεία. Η Παιδεία είναι ένα από τα βασικότερα θέματα της διακυβέρνησής μας. Μας επηρεάζει καθημερινά. Εάν θέλεις να πετύχεις ως διακυβέρνηση πρέπει να ξεκινήσεις από την Παιδείας. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Παιδεία μας χρειάζεται πολλές αλλαγές και χρειάζεται να τολμήσουμε και για αυτό επέλεξα να είμαι σήμερα εδώ μαζί σας», ανέφερε ο Πρόεδρος.

373365586_1516011862501656_4725136997267138224_n

Σημείωσε πως, «η φετινή χρονιά είναι η πρώτη της δίκης μας διακυβέρνησης και αρχίζει με αρκετές αλλαγές. Αλλαγές που έχουν ως επίκεντρο εσάς, τους μαθητές αλλά εμείς θέλουμε να αναπτύξετε δεξιότητες και ικανότητες. Όταν ανέλαβα την 1η Μαρτίου η πρώτη μου επίσκεψη ήταν σε σχολείο και θα συνεχίσει ο διάλογος. Θέλουμε να έχετε λόγο στη διαμόρφωση αποφάσεων, θέλουμε να ακούμε τι πρέπει να αλλάξουμε στο σχολείο. Θέλουμε να έρχεστε στο σχολείο χαρούμενοι και χαμογελαστοί. Να ξυπνάτε και να λέτε θέλουμε να πάμε σχολείο».

375196935_171848822606189_9105090731998695456_n

Ο Πρόεδρος είπε επίσης ότι, «είναι σημαντικό να συζητάτε με τους καθηγητές σας. Εσείς είστε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Κάποτε κάνουμε αλλαγές εμείς που δεν είμαστε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, χωρίς να έχουμε διάλογο μαζί σας. Αυτό αποδείχτηκε ότι είναι λάθος. Και ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι σημαντικό, γι’ αυτό εισαγάγουμε καινοτομίες για τους εκπαιδευτικούς. Το πιο σημαντικό είναι να έρχεστε στο σχολείο και να είστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Να πηγαίνετε σε ένα χώρο που να είστε ικανοποιημένοι».

Το κυριότερο θέμα που τέθηκε από τους μαθητές προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ήταν η τοποθέτηση κλιματιστικών στις σχολικές αίθουσες και ο κος Χριστοδουλίδης έδωσε διαβεβαιώσεις ότι ενός τριετίας θα μπουν κλιματιστικά σε όλα τα σχολεία.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος, συζήτησε το θέμα με τη Διεύθυνση του σχολείου.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 18,5 εκατ. ευρώ του Τζόκερ
Διαμαρτυρία για προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία στη Λευκωσία
Στο Υπουργικό σχέδιο διαμονής και φροντίδας σε Στέγες Ηλικιωμένων
Στη Βουλή το Νομοσχέδιο για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων-Προνοεί αύξηση 1,5 τοις εκατό
Τελέστηκε η κηδεία του αγνοούμενου Ανδρέα Κκολού-«Γιατί οι αθάνατοι δεν φεύγουν πάντα ζουν»
Ύψιστη προτεραιότητα για την Υπ. Παιδείας η ανάπτυξη παιδιών-«Επιδιώκουμε ένα περιβάλλον μάθησης χωρίς εμπόδια»
Καλοκαιρινό το σκηνικό του καιρού την Κυριακή-Επιστρέφει το φθινόπωρο από Δευτέρας
Φωνές από ΠΑΣΥΔΥ για τη Μονάδα Εξαρτημένων Ατόμων-«Με τι προσωπικό θα ανοίξει η μονάδα;»
Ξεσπά η κόρη της 87χρονης που κινδυνεύει με έξωση-«Δεν μπορεί να το πληρώσαμε και να θέλουν να μας βγάλουν έξω»
Άνοιξε τις πύλες της η 63η Γιορτή του Κρασιού της Λεμεσού