Τατάρ και Αρικλί επιθεώρησαν το νέο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ και ο «υπουργός μεταφορών» Ερχάν Αρικλί επιθεώρησαν το νέο τερματικό του παράνομου αεροδρομίου στην Τύμπου, όπου ο κ. Τατάρ έλαβε πληροφορίες από τις «αρχές» και συνομίλησε με το προσωπικό και τους επιβάτες.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι ο κ. Αρικλί δήλωσε πως το αεροδρόμιο βελτιώνεται μέρα με την μέρα και πρόσθεσε ότι κανονικά, τέτοια αεροδρόμια χρειάζονται τουλάχιστον 5-6 μήνες μετά το άνοιγμα για να διορθωθούν οι ελλείψεις που παρουσιάζουν. Δήλωσε ότι εργάζονται σκληρά για να συντομεύσουν ακόμη περισσότερο αυτόν τον χρόνο.

Ο Ερσίν Τατάρ υπενθύμισε ότι το νέο κτίριο του τερματικού σταθμού και ο διάδρομος προσγείωσης άνοιξαν στις 20 Ιουλίου με τη συμμετοχή του Τούρκου Προέδρου. Από τότε υπήρξαν ελλείψεις και κάποια προβλήματα, είπε προσθέτοντας ότι αυτά έχουν προκαλέσει κάποιες ανησυχίες αλλά σύμφωνα με την πληροφόρηση που έτυχε ο ίδιος, είναι φυσιολογικό να αντιμετωπίζουν ορισμένα σημαντικά προβλήματα, τα οποία και ξεπερνιούνται.

Τονίζοντας ότι το νέο κτίριο του τερματικού σταθμού και ο διάδρομος προσγείωσης είναι μια μεγάλη επένδυση, σημείωσε ότι «ένα υπέροχο αεροδρόμιο κατασκευάστηκε με τις συνεισφορές της αναδόχου εταιρείας, ιδρυμάτων και οργανισμών της τδβκ» - όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος - «και της Δημοκρατίας της Τουρκίας».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του «πρωθυπουργού», Ουνάλ Ουστέλ στο Λονδίνο, ο κ. Τατάρ είπε ότι η διοργάνωση πρόσθετων πτήσεων από την Αγγλία ήταν στην ημερήσια διάταξη και ότι οι δυνατότητες θα πρέπει να αξιολογηθούν πιο αποτελεσματικά με πρόσθετες πτήσεις.

Υπογραμμίζοντας ότι είναι περήφανος που έχει ένα αεροδρόμιο που μπορεί να δει κανείς σε μια ανεπτυγμένη «χώρα», δήλωσε ότι η ύπαρξη ενός τέτοιου αεροδρομίου σίγουρα θα αλλάξει την εικόνα και την αντίληψη του ψευδοκράτους.

«Η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι το παράθυρό μας προς τον έξω κόσμο» είπε. Στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, συνέχισε, μπορεί να φτάσει κάποιος με οποιεσδήποτε αεροπορικές συνδέσεις από την Τουρκία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πυρά ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για διαμαρτυρία για παύση Οδυσσέα-«Η αμφισβήτηση της απόφασης είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία»
Προκλητικός ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο»
Ξεκαθαρίζει πως προχωρά ο εκσυγχρονισμός της Ελεγκτικής ο Χαρτσιώτης-Συναντά Β. Γενικό Ελεγκτή
Στο Υπουργικό ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025
Από το 2020 στο 2024... Ένας πόλεμος με πολλές μάχες και τίτλοι τέλους με προαναγγελία για νέα αρχή
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης