Ζητά νομοθεσία για τους κουκουλοφόρους η Ισότητα-Θέτει ξανά θέμα για διαμαρτυρίες από παράνομες οργανώσεις

Νομοθετική ρύθμιση για την απόκρυψη προσώπου σε δημόσιο χώρο χωρίς αιτιολογία, ζητά ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος Ισότητας. Ταυτόχρονα θέτει θέμα για τις εκδηλώσεις των οποίων οι διοργανωτές δεν έχουν νομική υπόσταση, λέγοντας ότι αν δεν εγκρίνονται, επηρεα΄ζονται μόνο οι χούλιγκανς και οι παρανομούντες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ως Συνδικαλιστικό Όργανο των Σωμάτων Ασφαλείας, ζητάμε άμεσα από την πολιτεία όπως ψηφιστεί η ακόλουθη νομοθεσία που υπάρχει ήδη στις πλείστες ευρωπαϊκές χώρες:

  1. Η απόκρυψη προσώπου με οποιοδήποτε τρόπο σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο σε σημείο που αυτό δεν μπορεί να αναγνωριστεί, χωρίς αιτιολογία, (π.χ. υγεία, θρησκεία, επάγγελμα) για την οποία θα φέρει το βάρος της απόδειξης το ίδιο το πρόσωπο, να θεωρείται ότι το αποκρύβει προς το σκοπό διάπραξης αδικήματος και να είναι ένοχο πλημμελήματος.
  2. Να διευκρινίσουμε ότι όταν δηλώνουμε και αναφερόμαστε σε μη έγκριση και αστυνόμευση για πραγματοποιήσεις εκδηλώσεων, αναφερόμαστε σε αυτές τις εκδηλώσεις τις οποίες οι «οργανωτές» δεν έχουν νομική υπόσταση σύμφωνα με το Σύνταγμα και σε περίπτωση πραγματοποίησης τους θα θεωρείται ότι θα απειλείται η δημόσια τάξη και η ευνομία. Το Συνταγματικό δικαίωμα των νόμιμων πολιτών και της ελευθερίας δεν επηρεάζεται ποσώς από αυτή την εισήγηση, ούτε και η Δημοκρατία. Αντίθετα επηρεάζονται μόνο οι χούλιγκανς και οι παρανομούντες οι οποίοι σκοπό έχουν να κλείνουν δρόμους, να κάνουν οχλαγωγίες γιατί κρύβονται πίσω από αναρτήσεις σε ΜΚΔ και πίσω από οργανώσεις ή κινήματα χωρίς νομικό υπόβαθρο βάσει νομοθεσίας.

Είμαστε στη διάθεση των οποιονδήποτε για συζήτηση και ανάλυση των θέσεων και εισηγήσεων που καταθέτει ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος Ισότητα για τη διατήρηση της ευνομίας στη χώρα».

Δειτε Επισης

«Θα ξαναχορέψουμε»-To τατουάζ της 21χρονης Mia που απήχθη από τη Χαμάς στο φεστιβάλ
Ανακοίνωσε αποτροπή επίθεσης κατά Ισραηλινών και Εβραίων στην Κύπρο η Μοσάντ
Απίστευτο περιστατικό στην Ελλάδα-Πήγε για λιποαναρρόφηση και έφυγε με παραμορφωμένες γάμπες
Σφοδρές μάχες την νότια Γάζας, φόβοι για τους αμάχους κοντά στη Χαν Γιουνίς
Συνελήφθη 27χρονη που παρουσίαζε πλαστή ελληνική ταυτότητα για να συνεχίσει να εργάζεται
Οδηγοί που έτρεχαν, μεθυσμένοι και με το κινητό στο χέρι-500 καταγγελίες από την Αστυνομία
Σε εγρήγορση η ΚΔ για μέτρα ασφαλείας ενόψει εορτών-Περισσότερη αστυνόμευση στους χώρους υψηλού κινδύνου
Πήγαινε σε καταστήματα και έφευγε χωρίς να πληρώσει-Συνελήφθη 41χρονος
Συνελήφθη ο δράστης που τραυμάτισε τον αστυνομικό στα επεισόδια στου Ρέντη
Οργή Μητσοτάκη για την οπαδική βία-«Θα την καταπολεμήσουμε όσο ψηλά κι αν είναι αυτοί που την υποκινούν»