Ζητά νομοθεσία για τους κουκουλοφόρους η Ισότητα-Θέτει ξανά θέμα για διαμαρτυρίες από παράνομες οργανώσεις

Νομοθετική ρύθμιση για την απόκρυψη προσώπου σε δημόσιο χώρο χωρίς αιτιολογία, ζητά ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος Ισότητας. Ταυτόχρονα θέτει θέμα για τις εκδηλώσεις των οποίων οι διοργανωτές δεν έχουν νομική υπόσταση, λέγοντας ότι αν δεν εγκρίνονται, επηρεα΄ζονται μόνο οι χούλιγκανς και οι παρανομούντες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ως Συνδικαλιστικό Όργανο των Σωμάτων Ασφαλείας, ζητάμε άμεσα από την πολιτεία όπως ψηφιστεί η ακόλουθη νομοθεσία που υπάρχει ήδη στις πλείστες ευρωπαϊκές χώρες:

  1. Η απόκρυψη προσώπου με οποιοδήποτε τρόπο σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο σε σημείο που αυτό δεν μπορεί να αναγνωριστεί, χωρίς αιτιολογία, (π.χ. υγεία, θρησκεία, επάγγελμα) για την οποία θα φέρει το βάρος της απόδειξης το ίδιο το πρόσωπο, να θεωρείται ότι το αποκρύβει προς το σκοπό διάπραξης αδικήματος και να είναι ένοχο πλημμελήματος.
  2. Να διευκρινίσουμε ότι όταν δηλώνουμε και αναφερόμαστε σε μη έγκριση και αστυνόμευση για πραγματοποιήσεις εκδηλώσεων, αναφερόμαστε σε αυτές τις εκδηλώσεις τις οποίες οι «οργανωτές» δεν έχουν νομική υπόσταση σύμφωνα με το Σύνταγμα και σε περίπτωση πραγματοποίησης τους θα θεωρείται ότι θα απειλείται η δημόσια τάξη και η ευνομία. Το Συνταγματικό δικαίωμα των νόμιμων πολιτών και της ελευθερίας δεν επηρεάζεται ποσώς από αυτή την εισήγηση, ούτε και η Δημοκρατία. Αντίθετα επηρεάζονται μόνο οι χούλιγκανς και οι παρανομούντες οι οποίοι σκοπό έχουν να κλείνουν δρόμους, να κάνουν οχλαγωγίες γιατί κρύβονται πίσω από αναρτήσεις σε ΜΚΔ και πίσω από οργανώσεις ή κινήματα χωρίς νομικό υπόβαθρο βάσει νομοθεσίας.

Είμαστε στη διάθεση των οποιονδήποτε για συζήτηση και ανάλυση των θέσεων και εισηγήσεων που καταθέτει ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος Ισότητα για τη διατήρηση της ευνομίας στη χώρα».

Δειτε Επισης

Ρίχνει την ευθύνη στην ΚΟΠ ο Πρόεδρος-«Τους προειδοποιήσαμε για όλα αυτά, αλλά συνεχίζουν να κρύβονται»
Προτάσεις για τη βία στα γήπεδα κατέθεσε η Ισότητα-«Γλίτωσαν καθαρά από τύχη τα χειρότερα» οι τρεις Αστυνομικοί
Καταδικάζει τα επεισόδια στο ΑΕΛ-Απόλλων ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου
Υπενθυμίζει η ΚΟΠ μετά τις βολές Χαρτσιώτη-Μπαρούτι η κατάσταση μετά τα επεισόδια στο Άλφαμέγα
Ενστάσεις για την προσωποκράτηση των τεσσάρων-Την Τρίτη η απόφαση
Τον σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν φάρμακα για άλογα-Πρόστιμο €1.500 στον οδηγό
Εκβιάζουν πολίτες με δήθεν πορνογραφικό βίντεο-Ζητούν χρήματα για να μην το δημοσιεύσουν
Στην Κύπρο Αμερικανοί ειδικοί για καταπολέμηση οικονομικού εγκλήματος
Απορρίπτει τα περί στημένης διακοπής η Αστυνομία-«Δεν είναι θέμα αδυναμίας»
Απευθείας επίθεση Υπουργείου Δικαιοσύνης σε ΚΟΠ-«Να σταματήσει να κρύβεται»