Κλείδωσε το τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Γκουτέρες στις ΗΠΑ, κανένα νέο για κοινή συνάντηση με Τατάρ

Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΓΓ των ΗΕ στη Νέα Υόρκη έχει οριστικοποιηθεί και η ημερομηνία που θα διεξαχθεί η συνάντηση θα δοθεί στη δημοσιότητα το επόμενο διάστημα, όπως και για τις υπόλοιπες επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου και ερωτηθείς αν υπάρχει κάτι νεότερο σε σχέση με τις επαφές του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ των ΗΕ για την Πύλα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «δεν έχουμε κάτι νεότερο, βρισκόμαστε σε επαφή. Οι θέσεις μας είναι γνωστές, σύμφωνα και με την ομόφωνη Δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας, δεν πρόκειται να αποδεχθούμε οτιδήποτε θέτει σε αμφισβήτηση ή διαφοροποιεί το καθεστώς της νεκρής ζώνης».

Ερωτηθείς αν υπάρχει κάτι νεότερο σε σχέση με το θέμα διεξαγωγής κοινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Τουρκοκύπριου ηγέτη με τον ΓΓ των ΗΕ, στη Νέα Υόρκη, ο Εκπρόσωπος είπε ότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο, προσθέτοντας ότι «έχει οριστεί συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΓΓ των ΗΕ. Η ημερομηνία της συνάντησης θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα. Βρισκόμαστε σε επαφή.

Αυτό που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει επανειλημμένως πει είναι ότι μια τέτοια κοινή συνάντηση θα είναι χρήσιμη ως προς την προοπτική επανέναρξης των διαπραγματεύσεων».

Σε άλλη ερώτηση ο Εκπρόσωπος είπε ότι στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών και μόλις οριστικοποιηθούν και οι συναντήσεις και οι ημερομηνίες θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Κληθείς να αναφερθεί στο περιεχόμενο της συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας – Τουρκίας χθες, ο Εκπρόσωπος είπε ότι ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος ενημερώθηκε εκτενώς από τον Έλληνα ομόλογο του, και το Κυπριακό ήταν μέρος της συζήτησης. Πρόσθεσε ότι «συζητήθηκαν οι προοπτικές επανέναρξης των διαπραγματεύσεων και ως σημείο αναφοράς τίθεται η Νέα Υόρκη. Επίσης, συζητήθηκαν και τα τελευταία επεισόδια στην Πύλα».

Δειτε Επισης

Η παρεξήγηση με την... υπόκλιση Γεραπετρίτη στον Ερντογάν-«Γελοιότητες, αυτό βρήκαν» (pic)
Ανατροπή με το χάσκι που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου στην Αράχωβα-Πληροφορίες ότι δεν θα γίνει εκταφή
Κερδίζει έδαφος η μετοχική συμμετοχή της ΚΔ για Great Sea Interconnector-Στα 100 εκ. το ποσό που θα καταβάλει
Εντός ημερών η ενημέρωση για επαναλειτουργία των λεωφορείων-Διοικητική έρευνα για πιθανές ευθύνες
Σκοτώθηκε σε μάχες στη Γάζα γιος Ισραηλινού υπουργού
Σ. Στεφάνου: Το σημερινό στάτους κβο απειλεί το μέλλον του κυπριακού λαού
«Τη βρήκα την π@@, την κ@@@, την ξέκανα... Πώς κάνεις έτσι; Ένας λιγότερος πάνω στη γη»
Times: Ο ρόλος του HB στη θαλάσσια παροχή βοήθειας στη Γάζα και στη μελλοντική διοίκηση
Την θέση για από κοινού αξιοποίηση των φυσικών πόρων επανέλαβε ο Τατάρ
Η πιθανή κατάχρηση δημοσίων πόρων αποδεικνύει απόσταση από κράτος δικαίου, υποστηρίζει το ΒΟΛΤ