Δεύτερη νεκρή από την κακοκαιρία «Daniel»-Ηλικιωμένη παρασύρθηκε από τα νερά

Στους δύο ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών, καθώς ανασύρθηκε σορός ηλικιωμένης στην περιοχή Παλτση στη Μαγνησία, η οποία έχει «χτυπηθεί» από την κακοκαιρία Daniel.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα παρασύρθηκε από νερά, ενώ ενδέχεται να ήταν μια από τους αγνοούμενους.

Η σορός της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε στην περιοχή Πάλτση, στο Πήλιο έξω από κτίριο. Είχε δοθεί σήμα για την εξαφάνισή της και η Πυροσβεστική την αναζητούσε για περίπου δύο ώρες, ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες στην ίδια περιοχή αγνοούνται άλλοι δύο ηλικιωμένοι που δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από χθες.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης έχουν προκληθεί πλημμυρικά φαινόμενα υποχρεώνοντας τις αρχές να προχωρήσουν σε εκκενώσεις χωριών ενώ χρειάστηκε να διακοπεί και η κυκλοφορία σε ένα τμήμα της εθνικής οδού Λάρισας-Καρδίτσας.

Ειδικά για την Σοφιάδα όπου ζητήθηκε η εκκένωση της η πρόσβαση προς το χωριό έχει διακοπεί και η προσέγγιση της ΕΜΑΚ, για να απομακρύνουν τους περιπου 200 κατοίκους του χωριού γίνεται μόνο με βάρκες.

Η μετακίνηση της καταιγίδας δυτικότερα, από τον νομό Μαγνησίας προς την Καρδίτσα, έχει μεταφέρει τα προβλήματα στο οροπέδιο του Δομοκού στη Φθιώτιδα ενώ παράλληλα σημαντικά προβλήματα σημειώνονται στην ανατολική και βόρεια πλευρά της Εύβοιας.

Έχει πλημμυρίσει ο κάμπος του Δομοκού, καθώς όλοι οι χείμαρροι έχουν φουσκώσει και τα νερά έχουν πέσει στην περιοχή του Νέου Μοναστηρίου και της Σοφιάδας, έχουν ήδη καταγραφεί ζημιές σε πλημμυρισμένες αποθήκες και διάσπαρτες αγροικίες ενώ πρόβληματα υπάρχουν και στην Γλύφα.

Δύσκολες ώρες και στον Δήμου Μουζακίου στην Καρδίτσα με τον δήμαρχο, Φάνη Στάθη να δηλώνει ότι εκκενώθηκαν η Μαγουλίτσα και ο οικισμός «Νησιά» Πευκοφύτου, καθώς ανάχωμα στον Πάμισο (Οξυώτη) είναι έτοιμο να υποχωρήσει.

Την ίδια ώρα έχει ζητηθεί από τους κατοίκους του Παλαιοχωρίου και της Κρανιάς να βρίσκονται σε ετοιμότητα καθώς είναι πολύ πιθανό να δοθεί εντολή εκκένωσης και σε αυτές τις περιοχές. Παράλληλα στους κατοίκους της Μαγούλας που έχει εισβάλει νερό στα σπίτια τους η εντολή είναι να συγκεντρωθούν στην πλατεία του χωριού.

Στην Εύβοια σε απόγνωση είναι οι κάτοικοι του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού από τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του χωριού Πύργος στο evima.gr το νερό στο χωριό έχει φτάσει το 1,5 μέτρο με αποτέλεσμα να μιλούν για ολική καταστροφή σε σπιτια, αυτοκίνητα, επιχειρήσεις και ανυπολόγιστες ζημιές.

«Έχουμε καταστραφεί. Το νερό πήρε όλη την παραγωγή σύκων.Όπου και να πατήσουμε βουλιάζουμε. Έσπασαν τα ποτάμια και ο φόβος μας είναι για το μεγάλο ποταμό Ξηριά. Εάν συνεχίσει η βροχή θα βουλιάξει όλη η Ιστιαία», λένε με απόγνωση συκοπαραγωγοί στο evima.gr

Πηγή: in.gr / Έθνος / Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Τραγωδία στη Νάξο-Ηλικιωμένη πνίγηκε στην παραλία του Αγίου Γεωργίου
Μαθήτρια βρήκε κατσαρίδα μέσα σε σχολικό γεύμα στην Ελλάδα (pics)
Έγινε ο πρώτος πολιτικός γάμος ομόφυλου ζευγαριού στη Χίο (pic)
«Είναι κτήνος, πού να το φανταστώ;»-Ξεσπά η μητέρα των παιδιών που κακοποιήθηκαν
«Δάκρυσα, γιατί είναι μοναδικό να φοράς αυτή τη στολή»-Τι λέει ο εύζωνας που έγινε viral στην τελευταία του υπηρεσία
Ο Νίκος Παππάς δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση της Έλενας Ακρίτα για τον «γιο της πλύστρας»
ΒΙΝΤΕΟ: Εγκάρδια συνάντηση Αλέξη Κούγια και Απόστολου Λύτρα στα δικαστήρια
Χειροπέδες σε άνδρα που έδινε «δώρα» σε ανήλικο παιδί και το κακοποιούσε σεξουαλικά
Ρομά συνελήφθη στο Αγρίνιο γιατί έκανε κατάληψη σε σχολείο και απείλησε τον διευθυντή
Σύλληψη δικηγόρου που διακινούσε ναρκωτικά σε κρατούμενους