Απέφυγε να απαντήσει εάν τέθηκαν ενώπιόν του παραιτήσεις για τα επεισόδια ο Πρόεδρος-«Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι η διασφάλιση Δημόσιας Τάξης»

Ο δικός μας στόχος είναι να μη δημιουργηθεί η οποιαδήποτε αμφισβήτηση της νεκρής ζώνης ή να δημιουργηθεί το οποιοδήποτε συγκριτικό πλεονέκτημα για τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος σε εκδήλωση στην Αραδίππου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ερωτηθείς για τη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας- Τουρκίας, είπε ότι «δεν έχουμε ακόμη ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της συνάντησης, θα ενημερωθούμε, ενδεχομένως και απόψε.

Οποιαδήποτε βελτίωση στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία θεωρώ ότι είναι κάτι που βοηθά και τη δική μας προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών και επίλυση του Κυπριακού. Από κει και πέρα αντιλαμβάνεστε ότι η επίλυση του Κυπριακού, η πρόοδος προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών θα είναι καθοριστικής σημασίας και στο να βελτιωθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Και αυτή είναι μια θέση που εξέφρασε και ο ίδιος ο Έλληνας Πρωθυπουργός».

Ερωτηθείς για το θέμα της Πύλας, ο Πρόεδρος είπε ότι «για το θέμα της Πύλας βρίσκονται σε εξέλιξη κάποιες διεργασίες, δεν υπάρχει οποιαδήποτε συμφωνία. Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι ο δικός μας στόχος είναι να μη δημιουργηθεί η οποιαδήποτε αμφισβήτηση της νεκρής ζώνης όπως αυτή έχει καθοριστεί από το 1974 ή να δημιουργηθεί το οποιοδήποτε συγκριτικό πλεονέκτημα για τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις».

Εξάλλου, ερωτηθείς αν είχε σήμερα συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης και με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι μίλησε τηλεφωνικώς με την Υπουργό Δικαιοσύνης σε δύο περιπτώσεις για θέματα που την απασχολούν.

Σε ερώτηση αν τέθηκαν ενώπιον του παραιτήσεις, ο Πρόεδρος είπε ότι «δεν έχω να αναφέρω κάτι για το συγκεκριμένο θέμα. Εκείνο που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι πώς αντιμετωπίζουμε ένα υπαρκτό πρόβλημα που δεν λέγεται Μεταναστευτικό, αλλά λέγεται Διασφάλιση Δημόσιας Τάξης. Έχω μιλήσει πολλές φορές για το Μεταναστευτικό, είναι προτεραιότητα η αντιμετώπιση του από πλευράς Κυβέρνησης, σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών είχε την ευκαιρία να αναφέρει όλα αυτά που κάναμε τους τελευταίους έξι μήνες, περισσότερα άτομα φεύγουν από τη χώρα μας από αυτούς που έρχονται, έχει αυξηθεί ο αριθμός εξέτασης των σχετικών αιτήσεων, ενισχύονται σημαντικά όλες οι αρμόδιες Υπηρεσίες και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι θα αντιμετωπίσουμε το συγκεκριμένο θέμα.

Όσον αφορά το θέμα της δημόσιας ασφάλειας, οι οδηγίες είναι ξεκάθαρες για όλα όσα πρέπει να γίνουν, έτσι ώστε σε αυτή η βασική υποχρέωση του κράτους, να διασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε».

Κληθείς να πει αν έδωσε νέες οδηγίες σήμερα στην Υπουργό Δικαιοσύνης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «όχι, συζητήσαμε γενικότερα για κάποια θέματα που άπτονται του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

Δειτε Επισης

Με αναφορές στο Κυπριακό οι δηλώσεις Μητσοτάκη και Ερντογάν-«Επωφελής μια βιώσιμη και μόνιμη λύση»
Απαντά στους όρους Τατάρ ο ΠτΔ-«Δεσμευμένοι από ψηφίσματα ΟΗΕ Γκουτέρες και απεσταλμένος»
Λακωνικός αλλά αιχμηρός κατά Ελεγκτή ο Πρόεδρος-Απευθύνεται στον Γενικό Εισαγγελέα
Θα θέσει θέμα ασφάλειας της Μέσης Ανατολής σε φόρουμ στα ΗΑΕ ο Κόμπος
ΥΠΑΜ: Απαραίτητη η ειρηνευτική δύναμη ΗΕ στην Κύπρο
Εξήγγειλε κι επίσημα την υποψηφιότητα του ο Νικολαΐδης-Οι λόγοι που επαναδιεκδικεί τον Δήμο Λεμεσού
Το πρώτο μήνυμα του Ταγίπ Ερντογάν από την Αθήνα-«Να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο»
Ζητά εκ νέου σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου από την κυβέρνηση το ΑΚΕΛ
Φουλ επίθεση Ελεγκτή για τα ωφελήματα Χριστοδουλίδη-Ζητά ανάκτηση χρημάτων, απευθύνει πρόσκληση για το Ανώτατο
Στα €22,5 δισ. το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης το 3ο τρίμηνο του έτους