Αντίδραση ΠΑΣΥΔΥ για την διαθεσιμότητα δεσμοφύλακα λόγω του κατάδικου που βρέθηκε στα επεισόδια

Το Κλαδικό Συμβούλιο Προσωπικού Φυλακών της ΠΑΣΥΔΥ, μετά τη διαθεσιμότητα δεσμοφύλακα για την παρουσία κρατούμενου στα επεισόδια στη Λεμεσό, ενώ ο κρατούμενος τελούσε υπό ηλεκτρονική επιτήρηση, αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης την Πέμπτη 7.9.2023 στις 18:30 για ενημέρωση των μελών του και ανάλογα με τις εξελίξεις, την υιοθέτηση δυναμικών μέτρων αντίδρασης.

Ο Κλάδος αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως φαίνεται να μην εκτιμάται από την επίσημη πλευρά η διαχρονικά θετική στάση του κλάδου προσωπικού φυλακών της ΠΑΣΥΔΥ στον διάλογο για την επίλυση των πολύ σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν το προσωπικό και άπτονται ακόμα και σοβαρών θεμάτων ασφάλειας τόσον του ίδιου του προσωπικού όσον και των οικογενειών του.

Προσθέτει πως ενώ εδώ και μια εβδομάδα η κοινή γνώμη, ο δημοσιογραφικός κόσμος, πολιτικά κόμματα, ακόμα και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ασκούν δημόσια κριτική για την αναποτελεσματική αντιμετώπιση κρουσμάτων βίας και την προστασία του κοινού, αντί των οποιωνδήποτε απαντήσεων, «το Υπουργείο Δικαιοσύνης προχώρησε στη διαθεσιμότητα δεσμοφύλακα για την παρουσία κρατούμενου στα έκτροπα, ενώ ήταν υπό ηλεκτρονική επιτήρηση».

Σύμφωνα με τον κλάδο, «πρόδηλα επιχειρείται να αγνοείται το γεγονός ότι λόγω της πίεσης του υπερπληθυσμού, δεκάδες κρατούμενοι βρίσκονται υπό ηλεκτρονική επιτήρηση και ότι για να λειτουργήσει σωστά ο θεσμός, προϋποθέτει και επαρκή στελέχωση με το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό».

Αναφέρει ακόμα ότι «ένας δεσμοφύλακας είναι υποχρεωμένος να επιτηρεί 120 κρατούμενους για μια ολόκληρη νύχτα και αναπόδραστα να καθίσταται επιρρεπής σε λάθη και παραλείψεις με αποτέλεσμα πυκνά συχνά συνάδελφοι να δέχονται πειθαρχικές διώξεις με όλα τα δυσμενή επακόλουθα για τους ίδιους και τις οικογένειες τους».

Καταλήγοντας το Δ.Σ. του κλάδου αναφέροντας πως "με όλο το σεβασμό προς τους Αρμοδίους επιθυμεί να στείλει αποφασιστικά το μήνυμα ότι οι δεσμοφύλακες δεν μπορεί να είναι άλλο τα εξιλαστήρια θύματα και απαιτεί από την πολιτεία να τους παρέχει τα μέσα και να τους θωρακίσει για την αποτελεσματική άσκηση των σοβαρών καθηκόντων τους".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επιχείρηση εντοπισμού τουρίστα στην Πάφο-Πήγε σε παραλία στο Λατσί και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του
Τον βασιλιά Κάρολο θα εκπροσωπήσει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στην κηδεία του πάπα Φραγκίσκου
Συνομιλία Τραμπ και Νετανιάχου-«Σε όλα τα θέματα είμαστε από την ίδια πλευρά»
Ισχυρή έκρηξη σε περιοχή με στρατιωτική βάση στην περιφέρεια Βλαντίμιρ
Σε κινητοποίηση η Πυροσβεστική έπειτα από φωτιά σε σπίτι στην Κλήρου
Ανατριχιαστικό βίντεο από τη στιγμή που η νταλίκα πέφτει πάνω σε αυτοκίνητα και διόδια στην Εγνατία
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Σκάνδαλο στα κατεχόμενα-Συνδέουν τον υιό Φιντάν με δολοφονηθέντα βαρόνο
«Ήταν η ζωντανή ιστορία του Κορμακίτη»-Κηδεύτηκε η αιωνόβια εγκλωβισμένη Σπιρτού
Συνεχίζει τον αμανέ του ο Τατάρ-«Ορθή είναι η πολιτική των δυο κρατών»