Η ακρίβεια σπρώχνει σε μεταχειρισμένο, μικρό και φθηνό όχημα-Γύρισαν την πλάτη στα πολυτελή

Κλήση στα μεταχειρισμένα, μικρά και φθηνά οχήματα έχουν κάνει οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές σήμερα, καθώς η ακρίβεια και η σταδιακή άνοδος των τιμών σε όλους τους τομείς της οικονομίας, έχουν αναγκάσει τους πολίτες να στρέψουν το ενδιαφέρον τους προς πιο οικονομικές λύσεις για τη διακίνησή τους, αφήνοντας τα πολυτελή οχήματα στο περιθώριο.

Με το πέρασμα των χρόνων και την συνεχιζόμενη αύξηση των τιμών, οι πολίτες θεωρούν πλέον ότι ένα φθηνό και μικρό όχημα, ικανοποιεί τις ανάγκες τους, χωρίς να έχουν την απαίτηση ενός ακριβού και πολυτελή οχήματος, για να χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους.

Πράγμα το οποίο επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του στον REPORTER o πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπορίας Μεταχειρισμένων Αυτοκινήτων, Ανδρέας Σιήκκης, που χαρακτήρισε τη σημερινή κατάσταση τραγική. «Η εικόνα φαίνεται ότι είναι πολύ επικίνδυνη και η ακρίβεια ολοένα και μεγαλώνει, με τον κόσμο να στρέφεται στα μεταχειρισμένα οχήματα, διότι δεν θεωρεί το αυτοκίνητο πλέον όπως το θεωρούσε παλαιότερα. Δηλαδή, θέλουν ένα αυτοκίνητο που θα ικανοποιεί απλά, τις ανάγκες της οικογένειας».

Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Σιήκκη, «η μεγαλύτερη αγορά, έχει στραφεί προς το μεταχειρισμένο, το μικρό και το φθηνό όχημα. Το μεγάλο ενδιαφέρον για αγορά, είναι κυρίως σε οχήματα από πέντε έως οκτώ χιλιάδες ευρώ, όπως και για οχήματα από οκτώ μέχρι δώδεκα χιλιάδες ευρώ. Για τα μεγάλα και πολυτελή οχήματα, πλέον δεν υπάρχει ενδιαφέρον».

Δυσκολεύεται το έργο των ίδιων των επιχειρήσεων

Όπως φαίνεται μάλιστα, υπάρχει μια δυσκολία ανάμεσα και στις ίδιες τις επιχειρήσεις, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Σιήκκη, «λόγω της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει, δεν υπάρχουν διαθέσιμα οχήματα και κάποιοι που έχουν μεταχειρισμένα οχήματα, δεν τα πωλούν, με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε πάρα πολύ να ικανοποιήσουμε αυτή τη μεγάλη μερίδα πολιτών που ενδιαφέρεται για αγορά μεταχειρισμένου οχήματος».

Αξιοσημείωτο επίσης, είναι ότι το 50%-60% των αγοραστών που πάει για ένα μεταχειρισμένο όχημα, είναι με δόσεις που θέλει να κάνει την αγορά του. «Οι πλείστοι πολίτες δεν έχουν την οικονομική άνεση για μια αγορά οχήματος, από την άλλη οι τράπεζες έχουν αυστηρά κριτήρια για την παραχώρηση δανείου και έτσι γίνεται ακόμη πιο δύσκολη η κατάσταση».

Το ξεκάθαρο μήνυμα του κ. Σιήκκη, είναι πως «η Κυβέρνηση, πρέπει να λάβει συγκεκριμένα μέτρα ώστε να απαλύνει την ακρίβεια που υπάρχει και να γίνει πιο φθηνό το ρεύμα, το νερό, τα καύσιμα και τα τρόφιμα. Γενικώς, αυτό που παρατηρούμε είναι ότι είναι πολύ ακριβή η ζωή σήμερα σε σχέση με τον μισθό που λαμβάνει ο μέσος πολίτης. Πρέπει το κράτος να βρει τους τρόπους να βοηθήσει την κοινωνία, για να έχει πιο φθηνές υπηρεσίες, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει ο μέσος πολίτης, στις ανάγκες του».

Δειτε Επισης

Ένας υπερτυχερός κέρδισε τα €18,6 εκατ. του Τζόκερ
Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 18,5 εκατ. ευρώ του Τζόκερ
Πήγαν για μαλλί και βγήκαν όλοι... κουρεμένοι από τον Πρόεδρο-Μοίρασε ισότιμα ευθύνες, δεν έκανε εκπτώσεις
Ουδείς μπορεί να πανηγυρίζει για τον εντοπισμό του ισοβίτη... Ήδη κήρυξε την επικινδυνότητα της ανεπάρκειας
Διαμαρτυρία για προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία στη Λευκωσία
Στο Υπουργικό σχέδιο διαμονής και φροντίδας σε Στέγες Ηλικιωμένων
Στη Βουλή το Νομοσχέδιο για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων-Προνοεί αύξηση 1,5 τοις εκατό
Τελέστηκε η κηδεία του αγνοούμενου Ανδρέα Κκολού-«Γιατί οι αθάνατοι δεν φεύγουν πάντα ζουν»
Ύψιστη προτεραιότητα για την Υπ. Παιδείας η ανάπτυξη παιδιών-«Επιδιώκουμε ένα περιβάλλον μάθησης χωρίς εμπόδια»
Καλοκαιρινό το σκηνικό του καιρού την Κυριακή-Επιστρέφει το φθινόπωρο από Δευτέρας