Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας υπέβαλε την παραίτησή του μετά την αποπομπή του από τον Ζελένσκι

Την παραίτησή του στο κοινοβούλιο, μία ημέρα μετά την καρατόμησή του από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υπέβαλε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξιι Ρέζνικοφ.

Η απομάκρυνσή του από τον υπουργικό θώκο και μάλιστα του κρίσιμου υπουργείου Άμυνας, γίνεται εν μέσω πολέμου και μετά από μια σειρά σκανδάλων στο υπουργείο.

«Υπέβαλα την επιστολή παραίτησής μου στον Ρουσλάν Στεφαντσούκ, πρόεδρο του ουκρανικού κοινοβουλίου», έγραψε στο X (πρώην Twitter) ο Ρέζνικοφ, ο οποίος βρίσκεται στο υπουργείο Άμυνας από τον Νοέμβριο του 2021.

«Ήταν τιμή μου να υπηρετήσω τον ουκρανικό λαό και να εργαστώ για τον ουκρανικό στρατό τους τελευταίους 22 μήνες, την πιο δύσκολη περίοδο στη σύγχρονη ιστορία της Ουκρανίας», πρόσθεσε.

Τι είχε πει ο Ζελένσκι

Στο νυχτερινό, βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του προς το έθνος ο Ζελένσκι επεσήμανε χθες Κυριακή ότι θα ζητήσει αυτήν την εβδομάδα από το κοινοβούλιο της χώρας να αποπέμψει τον Ρέζνικοφ και να τον αντικαταστήσει με τον Ρουστέμ Ουμέροφ, τον επικεφαλής του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων της χώρας.

Η αντικατάσταση του υπουργού πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο και είναι απίθανο να μην υποστηριχθεί από την πλειοψηφία. Ο Ζελένσκι είπε ότι αναμένει από το κοινοβούλιο να εγκρίνει επίσης τον διορισμό του Ουμέροφ.

Ο 41χρονος πρώην βουλευτής Ρουστέμ Ουμέροφ είναι Τάταρος από την Κριμαία και τέθηκε επικεφαλής του Ταμείου Κρατικής Περιουσίας τον Σεπτέμβριο του 2022. Έχει παίξει καθοριστικό ρόλο σε ευαίσθητες διαπραγματεύσεις εν καιρώ πολέμου, για παράδειγμα για τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για την εξαγωγή σιτηρών.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Γαστρεντερίτιδα σε κρουαζιερόπλοιο εν πλω-Πάνω από 140 κρούσματα
Τρεις νεκροί από έκρηξη στο κέντρο εκπαίδευσης του σερίφη του Λος Άντζελες
Nέες συγκρούσεις στη Συρία-Βεδουίνοι και Δρούζοι πολεμούν στην Σουέιντα, ανησυχία για νέο γύρο κλιμάκωσης
Αμερικανικά ΜΜΕ: Το Ιράν επανεξοπλίζει τους συμμάχους Χεζμπολάχ και Χούθι
ΒΙΝΤΕΟ: Αναστάτωση σε πτήση στις ΗΠΑ-Επιβάτης επιχείρησε να ανοίξει την έξοδο κινδύνου
Αφού βομβάρδισε την καθολική εκκλησία στη Γάζα ο Νετανιάχου τηλεφώνησε στον Πάπα
Απαντά ο Πεσκόφ για το νέο πακέτο κυρώσεων-«Η Ρωσία έχει αναπτύξει κάποια ανοσία σε τέτοια μέτρα»
Έξι νεκροί από νέα νυκτερινά ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία
Νέες αποκαλύψεις με τον διάλογο του πιλότου της Air India και του συγκυβερνήτη του-«Το αεροπλάνο είναι στα χέρια σου»
Τα Ηνωμένα Έθνη απαιτούν διεξαγωγή ταχείας έρευνας για τη βία στη νότια πλευρά της χώρας