Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Ζοζέπ Μπορέλ στην Οδησσό

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Οδησσό πραγματοποίησε σήμερα ο Ζοζέπ Μπορέλ, με τον επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ να βλέπει από πρώτο χέρι τις ζημιές που προκάλεσαν ρωσικές επιθέσεις σε αυτή την ουκρανική πόλη-λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα.

Το ιστορικό κέντρο της πόλης και ο Καθεδρικός της Μεταμόρφωσης υπέστησαν σοβαρές ζημιές από ρωσικούς βομβαρδισμούς τον Ιούλιο. Οι λιμενικές υποδομές - κρίσιμης σημασίας για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών - έχουν επίσης πληγεί από ρωσικές επιθέσεις.

Κατά την επίσκεψή του στον Καθεδρικό της Μεταμόρφωσης, ο Μπορέλ χαρακτήρισε «βάρβαρη» τη ρωσική επίθεση στην πόλη.

«Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς η Ρωσία προσπαθεί να καταστρέψει την Ουκρανία», τόνισε ο Μπορέλ, δείχνοντας ερείπια που βρίσκονταν πίσω του.

Μπορέλ: Η Ευρώπη δεν θα εγκαταλείψει την Ουκρανία

Ο Ευρωπαίος διπλωμάτης παράλληλα εξέφρασε τη λύπη του ότι έχει περάσει ένας χρόνος από την παράνομη προσάρτηση από την Μόσχα τεσσάρων επαρχιών στη νότια και ανατολική Ουκρανία.

Υποσχέθηκε ότι η Ευρώπη δεν θα εγκαταλείψει την Ουκρανία στον σκληρό πόλεμο που διεξάγει για να ανακαταλάβει αυτές τις επαρχίες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για περαιτέρω στρατιωτική, οικονομική, πολιτική και διπλωματική στήριξη.

Το ταξίδι του Μπορέλ δεν ανακοινώθηκε εκ των προτέρων για λόγους ασφαλείας. Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες για την ατζέντα της επίσκεψής του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Η Μοσάντ επιβεβαιώνει ότι ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός
ΒΙΝΤΕΟ: Επιβάτες εγκατέλειψαν το αεροσκάφος από τα φτερά στη Μαγιόρκα-«Λάθος συναγερμός»
Στα 27 τα αγνοούμενα κορίτσια στο Τέξας-Οι τραγικές ιστορίες των θυμάτων
Άνοιξε ο Σηκουάνας για δημόσιο κολύμπι για πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα (pics)
Ασύλληπτη τραγωδία στο Τέξας-Νεκρή εννιάχρονη που ήταν στην κατασκήνωση, αγνοούνται άλλα 19 παιδιά
ΒΙΝΤΕΟ: Πανικός σε πτήση στη Μαγιόρκα, πήρε φωτιά το αεροσκάφος-Στους 18 οι τραυματίες
Απεγνωσμένες προσπάθειες να βρεθούν 20 κοριτσάκια που χάθηκαν από κατασκήνωση στο Τέξας
Εύθραυστη η εκεχειρία στη Γάζα-«Η συνέχιση του πολέμου εξυπηρετεί τόσο το Ισραήλ όσο και τη Χαμάς»
Απόπειρα εμπρησμού σε συναγωγή στη Μελβούρνη-Αναζητείται ένας ύποπτος
Φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Στους 24 οι νεκροί, αγωνία για κορίτσια που ήταν σε κατασκήνωση και αγνοούνται