Διαφωνεί η ΠΟΕΔ για υποβολή αιτήσεων για διορισμό με σύμβαση μέσω προκήρυξης

Τη διαφωνία της εκφράζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔ, σχετικά με ανακοίνωση της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με την οποία καλούνται ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αιτήσεις για διορισμό με σύμβαση μέσω προκήρυξης.

"Εκφράζουμε τη διαφωνία μας με τη συγκεκριμένη πρακτική, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά ζητήματα δίκαιης κατανομής των θέσεων, σε σχέση με τη σειρά των εκπαιδευτικών στους καταλόγους", αναφέρει η ΠΟΕΔ, προσθέτοντας ότι προκύπτουν εύλογοι προβληματισμοί για το πώς επηρεάζονται δυσμενώς οι επηρεαζόμενες/οι, όπως για παράδειγμα, συμβασιούχες που εγκυμονούν ή που έχουν ευθύνη φροντίδας τέκνου κάτω του ενός έτους ή συνάδελφισσες/οι με σοβαρά και τεκμηριωμένα προβλήματα υγείας.

Ακόμα, σημειώνει το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί όταν μετά την προκήρυξη των θέσεων αυτών, θα ακολουθήσει δημιουργία νέων θέσεων, λόγω εκπαιδευτικών αναγκών που θα προκύψουν και θα ανοίξουν θέσεις που δεν θα είναι δυσμενείς ή σε κοντινότερη απόσταση από εκείνες που ήδη ανακοινώθηκαν.

Η θέση της ΠΟΕΔ είναι η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που προνοεί η νομοθεσία, έτσι ώστε όλες οι απαραίτητες διαδικασίες στελέχωσης των σχολείων, να γίνονται έγκαιρα, για να αποφεύγονται καθυστερήσεις στη στελέχωση και εφαρμογή παρόμοιων πρακτικών με αυτή που ανακοινώθηκε.

"Καλούμε την επίσημη πλευρά, τόσο το ΥΠΑΝ όσο και την ΕΕΥ, λαμβάνοντας υπόψη και τους πιο πάνω προβληματισμούς της Οργάνωσής μας, όπως προχωρήσουμε σε διάλογο το συντομότερο δυνατό, για να βρεθούν οι καταλληλότερες λύσεις που θα επιτύχουν την έγκαιρη στελέχωση των σχολικών μονάδων", καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Προσωρινή διακοπή συγκεκριμένων σχολικών δρομολογίων με λεωφορεία
Επηρεάζονται 6.000 μαθητές μετά την καθήλωση των λεωφορείων-Στο τραπέζι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Συγκέντρωση και πορεία συντεχνίας Ισότητα για χαμηλόμισθους
Αραιή σκόνη και βροχές τις επόμενες ημέρες-Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής
Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια που ίσως αποβούν μοιραία-Οι πέντε συστάσεις στους καταναλωτές
Στον πάγο η ζωντανή μετάδοση Επιτροπών της Βουλής-Yπέρ οι πολίτες, εφαρμόστηκε σε άλλες έντεκα χώρες
Το μέλλον των παιδιών πρέπει να είναι φάρος για συνεργασία και όχι πεδίο αντιπαράθεσης
Χτύπησαν κόκκινο τα ντεσιμπέλ σε Λεμεσό και Πάφο-Καταγγέλλουν τους Δήμους οι επιχειρήσεις
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 600,000 ευρώ
Καθηλώνονται πάνω από 500 λεωφορεία-Επηρεάζονται μαθητικές διαδρομές σε όλη την Κύπρο