Θέματα περιβάλλοντος και πράσινης μετάβασης σε συνάντηση Υπ. Γεωργίας-Κύρτσου

Θέματα περιβάλλοντος, πράσινης μετάβασης και διεθνών προκλήσεων που επηρεάζουν την περιοχή συζήτησαν το Σάββατο ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Πέτρος Ξενοφώντος με τον Έλληνα Ευρωβουλευτή, Γιώργο Κύρτσο, μέλος της πολιτικής ομάδας Ανανεώστε την Ευρώπη (Renew Europe), στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδίδει το  Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ενίσχυση των περιβαλλοντικών προσπαθειών, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην πράσινη μετάβαση.

Ο κ. Ξενοφώντος, επισήμανε την αποφασιστικότητα της Κύπρου να προσφέρει την αναγκαία συνεργασία και να συμβάλει ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Επιπλέον, προστίθεται ότι η συζήτηση εστίασε στις διεθνείς προκλήσεις που προέκυψαν λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ οι δύο πλευρές συζήτησαν τις πιθανές επιπτώσεις αυτής της εξέλιξης στη Μεσόγειο.

Αναφέρεται ότι στο πλαίσιο της συνάντησης, τονίστηκαν επίσης τα οφέλη που προκύπτουν για την Κύπρο ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξετάστηκαν οι ευκαιρίες συνεργασίας με τις γειτονικές χώρες σε περιβαλλοντικά και οικονομικά θέματα.

Όπως αναφέρεται η συνάντηση αποτέλεσε μια ευκαιρία για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς επίσης και για την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες.

Δειτε Επισης

Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα μετά από σύγκρουση μοτοσικλέτας και δύο οχημάτων στη Λάρνακα
Σπάνιο να μην μονιμοποιείται δικαστής μετά από διετή θητεία-Δικαιούται να προσφύγει στα εσωτερικά ένδικα μέσα η Βαρωσιώτου
Συνεχίζει το ίδιο τροπάριο ο Τατάρ-«Οι Ε/κ προκαλούν εντάσεις με τις συλλήψεις για σφετερισμό»
Χάθηκαν από την Κυριακή τα ίχνη του 64χρονου Χριστάκη Χριστοδούλου (pic)
Εισηγείται άμεσα διαβουλεύσεις με οργανώσεις αναπήρων και Υφυπουργείο Πρόνοιας η Επ. Διοικήσεως
Πέραν των 80 έργων για τη Λευκωσία κόστους άνω του ενός δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο ΠτΔ
Ξεκαθαρίζει το Τμ. Περιβάλλοντος για τους πύργους στη Λάρνακα-«Δεν γνωμοδοτεί βάσει του ποιος είναι ο αιτητής»
Απομακρύνθηκαν τουλάχιστον 50.000 πολίτες στην Τουρκία-Μάχη με τις φλόγες, καταστράφηκαν σπίτια
Και όμως ο Καπηλιώτης δικαίωσε την Ανδριάνα και όλους τους πολίτες, εκθέτοντας το Σώμα που υπηρετούσε
Σε πνιγμό εντός ύδατος φαίνεται να οφείλεται ο θάνατος 28χρονου στη Γεροσκήπου