Δεν ξέχασε τους διαφωνούντες ο Σιζόπουλος-Τους σέρνει στα Δικαστήρια ζητώντας αποζημιώσεις

Μπορεί να πέρασαν ακριβώς δύο χρόνια, μπορεί τα συγκεκριμένα μέλη στο σύνολο τους να αποχώρησαν από την ΕΔΕΚ, μπορεί τα πάθη να έχουν καταλαγιάσει, ωστόσο ο πρόεδρος του κόμματος Μαρίνος Σιζόπουλος δεν ξεχνά και επανήλθε στο θέμα των διαφωνούντων, όχι πολιτικά, αλλά μέσω της Δικαιοσύνης.

Σε αυτό το πλαίσιο κατέθεσε μέσω του δικηγόρου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, κλητήριο ένταλμα κατά δεκαπέντε μελών του κόμματος, ζητώντας αποζημιώσεις από όσους προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, εξασφαλίζοντας τον Οκτώβριο του 2021 διάταγμα για απαγόρευση διεξαγωγής του Εκλογικού Συνεδρίου του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο διάταγμα του 2021, εκδόθηκε και μετά από λίγο καιρό ακυρώθηκε. Το αίτημα των δεκαπέντε μελών που είχαν προσφύγει ήταν ο έλεγχος του μητρώου του κόμματος, αφού ενώ ήταν μέλη, δεν τους επιτράπηκε να συμμετέχουν στο Συνέδριο, με το αιτιολογικό ότι δεν ήταν μέλη και με το επιχείρημα της αμφισβήτησης της νομιμότητας του Συνεδρίου εξασφάλισαν το Διάταγμα για απαγόρευση διεξαγωγής του. Σημειώνεται ότι στην πορεία οι δεκαπέντε απέσυραν την προσφυγή τους για οικονομικούς κυρίως λόγους.

Σήμερα ο Μαρίνος Σιζόπουλος επανήλθε στην υπόθεση και μέσω του κλητήριου εντάλματος που κατέθεσε, ουσιαστικά ζητά αποζημιώσεις για τη ζημιά που προκάλεσε η προσφυγή των δεκαπέντε στο κόμμα, αφού προκάλεσε τη μη διεξαγωγή του Συνεδρίου του κόμματος.

Οι απαιτήσεις του προέδρου της ΕΔΕΚ, έναντι των δεκαπέντε, είναι οικονομικές και ανέρχονται στην κλίμακα μεταξύ δέκα και πενήντα χιλιάδων ευρώ. Όπως αναφέρεται στο ένταλμα η αξίωση του ενάγοντα, δηλαδή της ΕΔΕΚ έναντι των εναγόμενων είναι:

Α. Δήλωση ή απόφαση του Δικαστηρίου, ότι οι Εναγόμενοι οφείλουν ή είναι υποχρεωμένοι να αποζημιώσουν το κόμμα για κάθε οικονομική ζημία ή απώλεια περιουσίας ή χρηματικών εξόδων ή άλλως πως ζημίας, την οποία οι Ενάγοντες υπέστηκαν από την απαγόρευση κήρυξης της έναρξης και διεξαγωγής του Παγκύπριου Τακτικού Συνεδρίου τους στις 24/10/21 και την απαγόρευση διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας τους στις 30/10/21, δυνάμει Προσωρινού Διατάγματος ημερ 21/10/2021 που εκδόθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, κατόπιν Μονομερούς Αίτησης των Εναγομένων και υπογραφή Εγγύησης από όλους του Εναγόμενους για το ποσό των €100.000 για αλληλέγγυα και κεχωρισμένη ευθύνη για κάλυψη τυχόν ζημιών που θα ήθελε προκύψει στους Ενάγοντες από την έκδοση του Διατάγματος το οποίο, κατόπιν ακροάσεως, ακυρώθηκε στις 29/10/2021 με απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Β. Ειδικές αποζημιώσεις για οικονομικές και χρηματικές ζημίες περιουσίας ή χρηματικών εξόδων ή άλλως πως ζημιών που οι Ενάγοντες υπέστηκαν χωρίς εύλογη αιτία, από την απαγόρευση κήρυξης της έναρξης και/ή διεξαγωγής του Παγκύπριου Τακτικού Συνεδρίου τους στις 24/10/21 και την απαγόρευση διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας τους στις 30/10/21, λόγω του Προσωρινού Διατάγματος, που εκδόθηκε στις 21/10/2021 από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, κατόπιν Μονομερούς Αίτησης των Εναγομένων ημερ 19/10/2021 και, υπογραφή Εγγύησης από όλους του Εναγόμενους για το ποσό των €100.000 για αλληλέγγυα και/ή κεχωρισμένη ευθύνη για κάλυψη τυχόν ζημιών που θα ήθελε προκύψει. (...) 

Γ. Γενικές και/ ή Παραδειγματικές (exemplary) και/ή τιμωρητικές (aggravated) και/ή επαυξημένες αποζημιώσεις για τον εσκεμμένο και/ή και/ ή σκόπιμο και/ή κακόβουλο τρόπο που ενήργησαν οι Ενάγοντες μέσω της Μονομερούς Αιτήσεως τους ημερ. 19/10/2021 για την έκδοση Προσωρινού Διατάγματος στο πλαίσιο της Αγωγής Αρ.2332/21, με σκοπό να μην ενημερώσουν ειλικρινά, δίκαια και πλήρως το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, με αποτέλεσμα παραπλανηθεί και να εκδώσει τo Προσωρινό Διάταγμα ημερ. 21/10/2021 εις βάρος των Εναγόντων, επιφέροντας οικονομική και ηθική ζημιά στους Ενάγοντες ή/και εμπόδια στην ορθή απονομή της δικαιοσύνης από το Δικαστήριο

Δ. Γενικές αποζημιώσεις για άδικη και/ή μη εύλογη ταλαιπωρία και δημιουργία σοβαρών  λειτουργικών προβλημάτων στους Ενάγοντες και υπέρμετρα αδικαιολόγητων καθυστερήσεων στη διεκπεραίωση του Τακτικού Συνεδρίου στις 24/10/2021 και Εκλογικής διαδικασίας των Εναγόντων στις 30/10/2021, συνεπεία του Προσωρινού Διατάγματος τα οποία εν τέλει διεξάχθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση στις 30/04/2022 και 01/05/2022, αντίστοιχα. 

Ε. Οποιαδήποτε πρόσθετη ή άλλη θεραπεία, την οποία το Σεβαστό Δικαστήριο ήθελε κρίνει εύλογη ή δικαία υπό τας περιστάσεις. 

ΣΤ. Νόμιμο τόκο επί κάθε επιδικασθέντος ποσού από την ημερομηνία έκδοσης του Προσωρινού Διατάγματος, ήτοι 21/10/2021 ή από οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία ήθελε το Δικαστήριο θεωρήσει ορθό. 

Ζ. Έξοδα της παρούσης Αγωγής, πλέον Φ.Π.Α., πλέον έξοδα επιδόσεων. 

Οι εναγόμενοι

Τα δεκαπέντε πρόσωπα που κλητεύει ενώπιον του Δικαστηρίου ο Μαρίνος Σιζόπουλος είναι οι:

 1. Γεωργιάδης Μιχάλης
 2. Διογένους Ανδρέας
 3. Θεοδούλου Μιχάλης
 4. Ιωαννίδης Αντώνης
 5. Κόμπος Αδάμος
 6. Κουτσοκούμνης Νέμος
 7. Κτίστης Σωκράτης
 8. Μαυρομμάτη Λουίζα
 9. Παναγιώτου Λεωνίδας
 10. Πιερίδης Γιάννης
 11. Ρούσος Χρίστος
 12. Στυλιανίδης Νίκος
 13. Φακοντής Παναγιώτης
 14. Χάρη Γεώργιος
 15. Χριστοδούλου Πέτρος

Δειτε Επισης

Η εξομολόγηση 27χρονης υπολοχαγού καταδρομέα-«Αντιμετωπίζω τον εαυτό μου ως άνδρα, ανάμεσα σε άνδρες»
Έδωσε προκαταβολή δέκα χιλιάδες για να αγοράσει διαμέρισμα και τον ξεγέλασαν
Ετοίμαζαν ναρκωτικά στη Νιγηρία για την Κύπρο-Tα έραψαν σε παντελόνια τζιν
Μητέρα ξυλοκόπησε άγρια τον εξάχρονο γιο της γιατί έβγαλε τη ζώνη στο κάθισμά του
Ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στο Παρίσι είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος
Επηρεάζονται 6.000 μαθητές μετά την καθήλωση των λεωφορείων-Στο τραπέζι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Ο ισραηλινός στρατός επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας
Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια που ίσως αποβούν μοιραία-Οι πέντε συστάσεις στους καταναλωτές
Στον πάγο η ζωντανή μετάδοση Επιτροπών της Βουλής-Yπέρ οι πολίτες, εφαρμόστηκε σε άλλες έντεκα χώρες
Το στοίχημα της πρωτιάς, η υπεράσπιση των πολλών και η εποχή Στεφάνου στο ΑΚΕΛ