Γυναίκες και προβληματική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια

Σημαντική αύξηση καταγράφει ο αριθμός των γυναικών που ασχολούνται με τα τυχερά παιχνίδια τα τελευταία χρόνια. Οι έρευνες δείχνουν ότι για πολλές γυναίκες, η προσπάθεια να αντιμετωπίσουν το άγχος και την κατάθλιψη μπορεί να τις οδηγήσει στο στοίχημα ως μια απόδραση ή μορφή ψυχολογικής ανακούφισης και δύναται να αναπτύξουν προβληματικές συμπεριφορές.

Ποια είναι λοιπόν τα ακριβή κίνητρα που οδηγούν τη γυναίκα σε προβληματική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια και τι ακριβώς πρέπει να πράξουν οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι αρμόδιες υπηρεσίες, ούτως ώστε να υποστηρίξουν υγιείς συμπεριφορές; Απαντήσεις θα δοθούν από ειδικούς σε πάνελ συζήτησης στο πλαίσιο του 6ου Συνεδρίου Ασφαλούς Παιχνιδιού, που θα διεξαχθεί στις 9 Οκτωβρίου 2023 στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία.

Παρουσία στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης θα έχουν η Εύα Συμεωνίδου από την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, η Diana Thorogood από το Women’s Programme του οργανισμού Gamcare και η Liz Karter, Συγγραφέας και ειδική σε θέματα διαταραχής τυχερών παιχνιδιών στις γυναίκες. Συντονίστρια θα είναι η Χριστίνα Γκόλνα της Innowth Ltd.

«Απόλαυσε το παιχνίδι, παίξε με ασφάλεια»

Στην υλοποίηση δράσεων για την ενημέρωση των παικτών και του κοινού ευρύτερα για την ασφαλή ενασχόληση με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια προχωρά η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων (ΕΑΣ). Με κεντρικό μήνυμα «Απόλαυσε το παιχνίδι, παίξε με ασφάλεια», η ΕΑΣ διοργανώνει για έκτη συνεχόμενη χρονιά την Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού από τις 9 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2023.

Η αυλαία της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού θα ανοίξει με το 6ο Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού. Έγκριτοι ομιλητές και αρμόδιοι φορείς θα μοιραστούν γνώσεις και απόψεις με τους συμμετέχοντες, εστιάζοντας στην ασφαλή ενασχόληση με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια. Καταξιωμένοι εμπειρογνώμονες θα παρουσιάσουν τις βέλτιστες πρακτικές, ενώ θα συζητηθούν οι πρόσφατες ρυθμιστικές εξελίξεις που αφορούν το ασφαλές παιχνίδι.

Το Συνέδριο θα χαιρετίσουν η Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, Ιωάννα Φιάκκου και ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Παιγνίων και Εποπτείας Καζίνο, Χρήστος Μαυρέλλης. Συντονιστής τους συνεδρίου θα είναι ο Dr. Joerg Hofmann, συνέταιρος στο διεθνούς φήμης δικηγορικό γραφείο Melchers, ο οποίος θα ανοίξει και τις εργασίες του συνεδρίου.

Κύριος ομιλητής στο Συνέδριο θα είναι ο Δρ. Παναγιώτης Κούβαρος, ειδικός σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης, όπου θα αναλύσει τις λειτουργίες αυτής της τεχνολογίας, τις δυνατότητές της αλλά και το ρίσκο τους. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, θα συζητηθούν από ακαδημαϊκούς και άλλους εμπειρογνώμονες η παγκύπρια έρευνα επιπολασμού για τη συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια και η ανάγκη για καθορισμό κοινών εργαλείων για την αξιολόγηση των ποσοστών επιπολασμού. Ο συντονιστής του Συνεδρίου θα υποδεχθεί σε πάνελ συζήτησης, ομιλητές για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη διαφήμιση στοιχήματος και τις μελλοντικές τάσεις.

Οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν συζήτηση πάνελ που θα αφορά την βιωσιμότητα του τομέα των τυχερών παιχνιδιών και τις πρακτικές ασφαλούς παιχνιδιού από μέρους των παρόχων, καθώς και παρουσιάσεις σχετικές με την εφαρμογή της έννοιας της βιωσιμότητας και του ESG reporting στον τομέα.

Επιπλέον, εκπρόσωποι των ρυθμιστικών αρχών άλλων ευρωπαϊκών κρατών μελών όπως της Μάλτα, Γαλλίας, Δανίας και Βελγίου θα ανταλλάξουν βέλτιστες πρακτικές και μέσα από ένα πάνελ συζήτησης θα αναδείξουν τις τάσεις που αφορά το κανονιστικό και ρυθμιστικό πλαίσιο για την προστασία των παικτών και την μείωση των επιβλαβών συνεπειών, καθώς και τον αντίκτυπο στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών.

Ποιους ενδιαφέρει

Το Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού αφορά ένα ευρύ φάσμα της κοινωνίας, καθώς θα ενημερώσει ενδελεχώς πολίτες και οργανωμένα σύνολα, επαγγελματίες του κλάδου τυχερών παιχνιδιών, ακαδημαϊκούς, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, συμβούλους επιχειρήσεων, μέσα μαζικής ενημέρωσης, λειτουργούς νεολαίας, δικηγορικά και διαφημιστικά γραφεία, αθλητικές ομοσπονδίες κ.α.

Πληροφορίες https://sgw.cy/

Δειτε Επισης

Διοργανώνεται στην Κύπρο η Υπουργική Σύνοδος MED9 για την Ενέργεια
SkillsCyprus 2024: Πρόσκληση Συμμετοχής στον 8ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων
«Matchy Matchy Bandanas» για την στήριξη του καταφυγίου Simba Animal Aid – Cyprus Dog Shelter
Καλός ύπνος: Παρουσιάζουμε τα έξι βήματα για να τον κατακτήσετε
8ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024 Δεξιότητες... Η Δύναμή σου!
Ευρωπαϊκή διάκριση για τη θεματική διαδρομή Αφροδίτη στην κοινότητα Ίνειας
Απολογισμός ΕΑΣ 2020-2023: Από το όραμα στην υλοποίηση
Παγκόσμια Ημέρα Δότη
Natural Life: Ευρεία γκάμα προϊόντων με σύμμαχο τη φύση.
Σπούδασε στο Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών (IPS) του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus