Φέρνοντας την Ευρώπη πιο κοντά στους νέους: Το Eurodesk κηρύσσει την έναρξη του Time to Move 2023

Με το σλόγκαν «Η Ευρώπη κοντά σου», η εκστρατεία του Eurodesk “Time to Move 2023” θα πραγματοποιηθεί όλο τον μήνα Οκτώβριο του 2023 σε όλη την Ευρώπη με εκατοντάδες εκδηλώσεις και δραστηριότητες για την ενημέρωση των νέων για ευκαιρίες κινητικότητας σε όλη την Ευρώπη.

Το Eurodesk, το κορυφαίο ευρωπαϊκό δίκτυο ενημέρωσης των νέων, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της ετήσιας εμβληματικής εκστρατείας του, “Time to Move 2023”. Η εκστρατεία στοχεύει μέσω ενημερωτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, να συνδέσει τους νέους με τα 3000 σημεία ενημέρωσης του Eurodesk που είναι διαθέσιμα σε όλη την Ευρώπη. Στην Κύπρο, τον συντονισμό του εθνικού δικτύου Eurodesk αναλαμβάνει ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου.

Κατά τον μήνα Οκτώβριο, το δίκτυο Eurodesk θα διοργανώσει εκατοντάδες πολυεπίπεδες και πολυθεματικές εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη με σκοπό να προσεγγίσει τους νέους. Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Time to Move στοχεύουν να ενημερώσουν τους νέους για το Eurodesk και τις πληροφορίες που παρέχει για να διευκολύνει την πρόσβαση τους σε ευκαιρίες κινητικότητας.

«Δεν γνωρίζουν πολλοί νέοι ότι υπάρχουν χιλιάδες διαθέσιμα προγράμματα για να ασχοληθούν, να εργαστούν εθελοντικά ή να εργαστούν στο εξωτερικό. Το Time to Move είναι ένας τρόπος να προσεγγίσουμε τους νέους και να τους ενημερώσουμε ότι προγράμματα, όπως το Erasmus+ ή το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης μπορούν να τους ωφελήσουν», δήλωσε η Audrey Frith, Διευθύντρια του Eurodesk. «Θέλουμε να συνδέσουμε τους νέους με τα σημεία πληροφόρησής μας σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων εκείνων σε απομακρυσμένες περιοχές και περιοχές όπου το Eurodesk δεν έχει ακόμη φυσική παρουσία».

Η εκστρατεία θα συντονίζεται και θα υποστηρίζεται από το Eurodesk Brussels Link, το γραφείο συντονισμού του Eurodesk. Τα Εθνικά Κέντρα του Eurodesk και οι πολλαπλασιαστές τους θα υλοποιήσουν την εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο.

Οι κύριες ομάδες-στόχοι για την εκστρατεία περιλαμβάνουν νέους από απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα περιοχές, που ενδέχεται να μην έχουν πρόσβαση ή γνώση σχετικά με έργα μαθησιακής κινητικότητας, καθώς και άτομα NEET (εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης, κατάρτισης) που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τη συμμετοχή τους σε ένα σχέδιο κινητικότητας.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις που θα υλοποιηθούν στην Κύπρο, τόσο από τον Οργανισμό Νεολαίας, όσο και από τους πολλαπλασιαστές του, στο πλαίσιο του Time to Move, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Προγράμματος: https://eurodesk.onek.org.cy/time-to-move-2023/

Δειτε Επισης

Η πιο Παράδοξη Μαγική Περιπέτεια Ξεκινά στο Paradox Museum Limassol!
Μεγαλειώδης επιτυχία κατέγραψε το Cyprus Job Fair
Έργο ACTIVATE: Ένα Έργο Συμπερίληψης και Ψηφιακής Ενδυνάμωσης Ολοκληρώνεται
Άνοιξε τις πύλες του το Cyprus Job Fair: Εκατοντάδες οι επισκέπτες κατά την 1η μέρα διεξαγωγής
Μην χάσετε την μεγαλύτερη έκθεση Καριέρας: Οι θέσεις εργασίας που προσφέρει
Το FUELHOUSE στηρίζει τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Μικροί Ήρωες»
POP-UP ART EVENT στο Galleria Venti Studio
Τα πλούσια δώρα που σε περιμένουν στο Cyprus Job Fair
Cyprus Job Fair: Πενήντα και πλέον εργοδότες σας περιμένουν με 1000 θέσεις εργασίας
Δρος. Ελένης Σταύρου: Γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή