Φέρνοντας την Ευρώπη πιο κοντά στους νέους: Το Eurodesk κηρύσσει την έναρξη του Time to Move 2023

Με το σλόγκαν «Η Ευρώπη κοντά σου», η εκστρατεία του Eurodesk “Time to Move 2023” θα πραγματοποιηθεί όλο τον μήνα Οκτώβριο του 2023 σε όλη την Ευρώπη με εκατοντάδες εκδηλώσεις και δραστηριότητες για την ενημέρωση των νέων για ευκαιρίες κινητικότητας σε όλη την Ευρώπη.

Το Eurodesk, το κορυφαίο ευρωπαϊκό δίκτυο ενημέρωσης των νέων, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της ετήσιας εμβληματικής εκστρατείας του, “Time to Move 2023”. Η εκστρατεία στοχεύει μέσω ενημερωτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, να συνδέσει τους νέους με τα 3000 σημεία ενημέρωσης του Eurodesk που είναι διαθέσιμα σε όλη την Ευρώπη. Στην Κύπρο, τον συντονισμό του εθνικού δικτύου Eurodesk αναλαμβάνει ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου.

Κατά τον μήνα Οκτώβριο, το δίκτυο Eurodesk θα διοργανώσει εκατοντάδες πολυεπίπεδες και πολυθεματικές εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη με σκοπό να προσεγγίσει τους νέους. Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Time to Move στοχεύουν να ενημερώσουν τους νέους για το Eurodesk και τις πληροφορίες που παρέχει για να διευκολύνει την πρόσβαση τους σε ευκαιρίες κινητικότητας.

«Δεν γνωρίζουν πολλοί νέοι ότι υπάρχουν χιλιάδες διαθέσιμα προγράμματα για να ασχοληθούν, να εργαστούν εθελοντικά ή να εργαστούν στο εξωτερικό. Το Time to Move είναι ένας τρόπος να προσεγγίσουμε τους νέους και να τους ενημερώσουμε ότι προγράμματα, όπως το Erasmus+ ή το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης μπορούν να τους ωφελήσουν», δήλωσε η Audrey Frith, Διευθύντρια του Eurodesk. «Θέλουμε να συνδέσουμε τους νέους με τα σημεία πληροφόρησής μας σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων εκείνων σε απομακρυσμένες περιοχές και περιοχές όπου το Eurodesk δεν έχει ακόμη φυσική παρουσία».

Η εκστρατεία θα συντονίζεται και θα υποστηρίζεται από το Eurodesk Brussels Link, το γραφείο συντονισμού του Eurodesk. Τα Εθνικά Κέντρα του Eurodesk και οι πολλαπλασιαστές τους θα υλοποιήσουν την εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο.

Οι κύριες ομάδες-στόχοι για την εκστρατεία περιλαμβάνουν νέους από απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα περιοχές, που ενδέχεται να μην έχουν πρόσβαση ή γνώση σχετικά με έργα μαθησιακής κινητικότητας, καθώς και άτομα NEET (εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης, κατάρτισης) που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τη συμμετοχή τους σε ένα σχέδιο κινητικότητας.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις που θα υλοποιηθούν στην Κύπρο, τόσο από τον Οργανισμό Νεολαίας, όσο και από τους πολλαπλασιαστές του, στο πλαίσιο του Time to Move, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Προγράμματος: https://eurodesk.onek.org.cy/time-to-move-2023/

Δειτε Επισης

Διοργανώνεται στην Κύπρο η Υπουργική Σύνοδος MED9 για την Ενέργεια
SkillsCyprus 2024: Πρόσκληση Συμμετοχής στον 8ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων
«Matchy Matchy Bandanas» για την στήριξη του καταφυγίου Simba Animal Aid – Cyprus Dog Shelter
Καλός ύπνος: Παρουσιάζουμε τα έξι βήματα για να τον κατακτήσετε
8ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024 Δεξιότητες... Η Δύναμή σου!
Ευρωπαϊκή διάκριση για τη θεματική διαδρομή Αφροδίτη στην κοινότητα Ίνειας
Απολογισμός ΕΑΣ 2020-2023: Από το όραμα στην υλοποίηση
Παγκόσμια Ημέρα Δότη
Natural Life: Ευρεία γκάμα προϊόντων με σύμμαχο τη φύση.
Σπούδασε στο Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών (IPS) του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus